02:21Dünyanın en şanssız benzerliği başa dert oldu! Kayseri'de ilginç olayDosyada şüpheli sıfatıyla ifade veren İpek M., ifadesinde, “Mehmet Akif Ersoy ne zaman gelse ortaya uyuşturucu çıkıyordu” dedi. Ersoy ise verdiği ek ifadesinde, kendisini uyuşturucu maddeye Habertürk’ün eski genel yayın yönetmeni Veyis Ateş’in alıştırdığını öne sürdü. Öte yandan Ela Rümeysa Cebeci, soruşturma kapsamında dördüncü kez adliyeye gelerek ek ifade vermişti.
BEŞ SAYFALIK EK İFADE
CNN Türk muhabiri Merve Tokaz’ın aktardığı bilgilere göre, Ekim ayından bu yana devam eden soruşturma kapsamında Mehmet Akif Ersoy, tutuklu bulunduğu cezaevinden geçtiğimiz günlerde İstanbul Adliyesi’ne getirildi ve beş sayfalık ek ifade verdi.
"UYUŞTURUCU MADDEYE VEYİS ATEŞ ALIŞTIRDI"
CNN Türk Muhabiri Merve Tokaz Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki gelişmeleri şu ifadelerle aktardı;
"Ekim ayından bu yana devam eden soruşturma, süreç ilerledikçe derinleşiyor diyebiliriz. Zira Mehmet Akif Ersoy, tutuklu bulunduğu cezaevinden geçtiğimiz günlerde İstanbul Adliyesi’ne getirildi ve ek ifade verdi. Beş sayfalık bu ek ifadesinde önemli açıklamalarda bulundu.
Mehmet Akif Ersoy, verdiği ifadesinde kendisini uyuşturucu maddeye Habertürk’ün eski genel müdürü Veyis Ateş’in alıştırdığını söyledi. Peki bu ifadelerde neler vardı? Mehmet Akif Ersoy, 2019 yılında kendisini uyuşturucuya ilk alıştıran kişinin Habertürk’ün eski genel yayın yönetmeni Veyis Ateş olduğunu söyledi.
Veyis Ateş’in Piyalepaşa’daki evinde ilk kez uyuşturucu maddeyi gördüğünü, o dönemde bağımlı olmaktan korktuğu için kullanmakta zorlandığını, ancak daha sonra alıştığını ifade etti. 3-4 yıllık süreçte toplamda 10 kez uyuşturucu kullandığını, herhangi bir torbacısının olmadığını, uyuşturucu maddelerin tamamen arkadaşları tarafından temin edildiğini ve kendisinin yalnızca kullanıcı olduğunu belirtti. Mehmet Akif Ersoy, ifadesinin ardından yeniden tutuklu bulunduğu cezaevine gönderildi.
Hatırlatmak gerekirse, Veyis Ateş de soruşturma kapsamında hâlihazırda cezaevinde bulunan isimlerden biri.
İPEK M.’NİN İFADELERİ DOSYAYA GİRDİ
Soruşturma derinleştikçe yeni isimler de dosyaya giriyor. Bu isimlerden biri de İpek M. Soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifade veren İpek M., Mehmet Akif Ersoy hakkında birçok detay paylaştı.
"AKİF GELİNCE ORTAYA UYUŞTURUCU ÇIKIYORDU"
İfadesinde, Mehmet Akif Ersoy’un sık sık alkollü ve madde etkisi altındayken çakarlı araç kullandığını öne sürdü. Yine bulundukları ortamlarda uyuşturucu madde ortaya çıkıyordu ve büyük ihtimalle Akif getiriyordu diyerek uyuşturucu tedariği konusunda Mehmet Akif Akif Ersoy işaret etti. Halbuki Mehmet Akif Ersoy'da uyuşturucu tedariği konusunda suçlamaları kabul etmemişti.
Yine İpek M. vermiş olduğu ifadesinde; Tolga Aykut ve Mehmet Akif Ersoy'un farklı isimlerin soruşturmak adı geçen bir arada oldukları ev partilerinde doğruluk mu cesaretlik mi oynadıkları sonrasında madde kullanıldığı ve sonrasında da farklı bir takım ilişkilerin yaşandığını ifade etti vermiş olduğu ifadesinde."
Ela Rumeysa Cebeci ise dördüncü kez verdiği ifadesinde kullanıcı olduğunu kabul ediyor. Ancak Cebeci, bunun bir örgüt faaliyeti ya da farklı eylemler kapsamında değerlendirilemeyeceğini bir kez daha belirtti. Ek ifadesinde kendisine sorulan bazı isimlerle olan ilişkilerini de anlattığı öğrenildi.
Soruşturmada şüpheli sıfatıyla ifade veren isimler olduğu gibi tanık sıfatıyla beyanda bulunan kişiler de bulunuyor. Bu aşamada söylenen her söz büyük önem taşıyor. Soruşturma devam ediyor. Tutuklu bulunan şüpheliler, zaman zaman cezaevlerinden getirilerek yeniden ifade veriyor. İlerleyen günlerde yeni isimlerin soruşturmaya dahil olup olmayacağını ise sürecin kendisi gösterecek."
01:30Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile bir araya geldi
01:10Tekirdağ'dan yola çıktılar... 650 Mehmetçik Almanya'ya gitti!
00:37Çorum'da kamyonet park halindeki araçlara çarptı
00:55Araç muayene istasyonunda polisi öldüren kavga! Görüntüler ortaya çıktı
02:06Bilim insanları şaşkın! Bulunur bulunmaz Ankara'ya getirildi: Dünyada örneği yok
02:06Bilim insanları şaşkın! Bulunur bulunmaz Ankara'ya getirildi: Dünyada örneği yok
01:33Yer: Kocaeli... Kaçırdılar, dövüp hastaneye kaldırdılar! Taburcu olunca yine kaçırdılar
06:14Dünyada ajan savaşının haritası! Kim, neyin peşinde? Nihat Uludağ değerlendirdi
02:39Bursa'da şaşkına çeviren olay: Sistem hatasıyla bedava ev sahibi oldum
01:02Beyaz'la Joker'de 3 milyonlu gece!
03:22Ticaret Bakanlığı'ndan zorunlu bahşiş adımı: Müsaade edilmeyecek
01:41TBMM Dilekçe Komisyonu'na şaşırtan başvuru: Takı törenleri değişiyor mu?
00:40Ses sanatçısı çete üyesi çıktı! Sevgiliye alınan araba planları bozdu
00:38İtalya'daki kış olimpiyatlarında Tel Aviv'e soğuk duş! İsrailli sporculara açılış töreninde protesto şoku
00:32Facia kıl payı atlatıldı! Karşı yönden hızla gelen araçlar...
01:01Kars’ın soğuğu kirpik dondurdu
01:01Kars’ın soğuğu kirpik dondurdu
00:30Balıkesir Sındırgı'da 4.1 büyüklüğünde deprem
01:17Erzincan depremin merkez üssünden yeni görüntüler!
00:41Erzurum'da katliam gibi kaza! TIR ile çarpışan SUV araçta 4 kişi hayatını kaybetti
00:57İran ile görüşme sonrası güç gösterisi! ABD'nin dev filosu Umman'da
01:26Küçük Berivan’dan acı haber! Oyun oynarken girdiği derede akıntıya kapılmıştı
01:57Manisa'da sağanak sele döndü! Dere taştı, tarım alanları suyla doldu
01:57'Doktor ebeyi odaya kapatıp hakaret etti' iddiası! ' Her gün işe korkuyla gidiyordum'
00:42İstanbul’da dev operasyon: Çocuk istismarı içerikleri temin eden 51 şüpheli tutuklandı
01:40Meteoroloji uyardı! Hafta sonu kar ve sağanak geliyor
02:08Kızının elini tuttuğu kare Türkiye'nin yüreğini yaktı! Acılı baba depremden 3 yıl sonra konuştu
00:55Bursa'da 14 yaşındaki çocuk sürücü dehşet saçtı: 3 otomobile çarpıp takla attı; 8 yaralı
00:33Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli Osmaniye'de Solak ailesini ziyaret etti