;
Oynatma Listesi
HABERLER

Meteorolojinin kar uyarısının ardından birçok kent beyaza büründü

Meteoroloji kar uyarısında bulunmuştu birçok kent beyaza büründü. Van'da yüksek geçit karla kaplanırken, Şırnak'ın Beytüşşebap ve Hakkari'nin yüksek kesimlerinde de erken kar etkili oldu. Besiciler, sürülerini otlatamadan geri dönmek zorunda kaldı.

 

Van'ı Bahçesaray ilçesine bağlayan 3 bin rakımlı Karabet Geçidi, mevsimin ilk karıyla beyaza büründü. Türkiye'nin en yüksek karayolu geçitlerinden biri olan Karabet Geçidi bölgesi dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, kısa sürede etkisini artırdı.

Sürücülerin yolda kalmaması için Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü 111. Şube Şefliğine bağlı Görentaş Şantiye Şefliği ekipleri, ulaşımda aksama yaşanmaması için yolda tuzlama ve temizlik çalışması başlattı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki 4 bin 135 rakımlı Cilo-Sat Dağları’nın zirvesi etkili olan kar yağışıyla birlikte beyaza büründü.

 

Hakkari ve ilçelerinde dün gece saatlerinde yağmur etkili olurken, yüksek kesimlere ise kar yağdı. İlçe merkezinde görülen 4 bin 135 rakımlı Cilo-Sat Dağları’nın zirvesi yağan karla beyaza büründü. Kar yağışı ile birlikte ilçede hava sıcaklığında hissedilir derecede düşüş yaşanırken, bölgede etkili olan sis, sürücülere zor anlar yaşatıyor.

 

 

GÜNCELLEME
DETAYLARI GÖSTER