00:28Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştüŞişli Fulya Mahallesi, Narçiçeği Sokak'taki evinin önünde 24 Mart 2016'da öldürülen 'Mezdeke' grubu dansçılarından Aynur Kanbur cinayetiyle ilgili başlatılan çalışmalar çok yönlü sürüyor. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yürütülen çalışmalarda yeni detaylar ortaya çıktı.
Polisin şüpheliye ulaşmak için özel bir ekip kurduğu ardından şüphelinin Mecidiyeköy’de bir güvenlik kamerasına takılan görüntüsüne ulaştı. Şapkalı olduğu belirlenen saldırganın eşkalini belirleyen polis onun nereden Metrobüse bindiğini tespit etmek için aylarca çalıştı.
Cinayet Büro Amirliği bünyesinde kurulan 6 kişilik özel ekibin sadece bu işle görevlendirildiği , bu ekibin 4 bin saatlik güvenlik kamera görüntülerini incelediği öğrenildi.
AĞIR ÇEKİM MODUNDA İZLEYİNCE ŞAPKALI ŞÜPHELİ TESPİT EDİLDİ
Ancak daha önce görüntüleri izleyen meslektaşlarının aksine, güvenlik kamera görüntülerini ağır çekim modunda izleyen cinayet polislerinin sonunda Şapka kullanan şüphelinin, Avcılar metrobüs istasyonundan Mecidiyeköy’ye doğru yola çıktığını belirledi. Polis bu gelişme üzerine bu duraktan otobüse binen tüm erkek şahısları incelemeye aldı. 16-50 yaş grubundaki 1700 kişi akbil kayıtlarından bulunarak tek tek incelendi. Sonunda öldürülen Aynur Kanbur’un akrabası olduğu tespit edilen Bülent Gündüz'ün ismine ulaşıldı. Polis bu kişiyi inceleme altına aldığında hareketlerinin katille uyuştuğu tespit edildi.
İFADESİ ALINDI CİNAYETİ İTİRAF ETTİ
Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan Bülent Gündüz'ün ise ilk sorgusunun ardından cinayeti itiraf etti.
Avukat eşliğinde alınan ifadesinde de Aynur Kambur’u öldürdüğünü söyleyen Gündüz'ün olayı tüm detayları ile anlattığı belirtildi.
Şüpheli Gündüz'ün "O bizim akrabamızdı. Dansözlük yaptığı için yıllarca insanlar bizimle dalga geçiyorlardı. Sonunda dayanamadım ve onu öldürmeye karar verdim." dediği öğrenildi.
'KARGOCU OLDUĞUMU SÖYLEYEREK KAPIYI AÇTIRDIM'
Olay günü yanına silahını alarak Avcılar’dan metrobüse bindiğini anlatan Bülent Gündüz "Onun evine önüne kadar yürüdüm. Bir süre bekledim. Daha sonra kapıyı kargocu olduğumu söyleyerek çaldım. Kapıyı açar açmaz ona doğru ateş ettikten sonra oradan yaya olarak kaçtım. Beşiktaş’a kadar yürüdüm. Orada silahı denize attıktan sonra tekrar evime döndüm" dediği öğrenildi.
OLAYDAN SONRA SİLAHLA YAKALANMIŞ
Şüpheliyle ilgili yapılan incelemede, cinayetten sonra üst aramasında ruhsatsız tabanca yakalandığı ve hakkında 'ruhsatsız silah taşıma' suçundan adli işlem yapıldığı da öğrenildi.
10 YIL ÖNCEKİ GÜVENLİK KAMERA GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI
Öte yandan olayla ilgili ortaya çıkan güvenlik kamera görüntülerinde şüphelinin Mecidiyeköy’de metrobüsten indiği ardından silahlı saldırı olayını gerçekleştireceği Aynur Kambur’un evine doğru yürüdüğü görüldü.
Saldırının ardından da olay yerinde yaya olarak kaçan şüphelinin Beşiktaş’a giderken de güvenlik kameralarınca görüntülendiği belirlendi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü belirtildi.
BAŞKA BİRİNİ DE DARBETMİŞ
Olaydan 10 yıl sonra gözaltına alınan ve cinayeti işlediğini itiraf eden ve olayın nasıl gerçekleştiğini anlatan zanlı Bülent Gündüz'ün geçmişte de bir kişiyi "Hareketlerini beğenmedim" diyerek darbettiği belirlendi. Verdiği ifadesinde Kanbur'un yaşam biçimine değinen şüpheli, daha önce de bir kişiyi uygunsuz davranışları nedeniyle darbettiğini söyledi.
EVİNDE UZUN NAMLULU SİLAH ÇIKTI
Katil zanlısının Bülent Gündüz'ün evinde yapılan aramalarda uzun namlulu silahın yanı sıra gaz maskesi de bulundu. Polis ekipleri ele geçirilen malzemeler üzerinde inceleme başlattı.
YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI
Çalışmaların devamında yeni görüntüler ortaya çıktı. Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin incelemeye aldığı metrobüs içi güvenlik kamerası kayıtlarında, katil zanlısı Bülent Gündüz'ün cinayeti işlemek için Avcılar'dan metrobüse bindiği görülüyor. Metrobüste sağ başta bulunan koltuğu oturan zanlının bir süre yolculuk yaptıktan sonra cep telefonuyla işlem yaptığı ardından sim kartını çıkararak cihazı kapattığı görülüyor. HTS kayıtlarına göre şüphelinin telefonu bir gün boyunca kapalı kalmıştı.
00:12İzmir'de havalimanında dehşet anları! İki bıçakla 4 polisi yaraladı
01:25İran'ın eski lideri Hamaney için Irak'ın Necef kentinde veda töreni düzenlendi
11:31NATO Zirvesi sonuç bildirgesi açıklandı
01:06Ankara kedileri, zirveyi takip eden yabancı gazetecilerin ilgi odağı oldu
01:21‘Sevgilim olur musun?’
00:19Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'yi kabul etti
01:45Ankara'daki tarihi NATO Zirvesi! Trump: İran'ı bu gece vurabiliriz
00:50Beşiktaş'ta denizde kadın cesedi bulundu
01:36Meteoroloji haritayı güncelledi! İstanbul için alarm verildi: Valilik ve AKOM'dan peş peşe uyarı
00:14Hemşire çift, ağır yaralanan motosiklet sürücüsü için zamanla yarıştı! Hayatını kaybetti
01:17Ordu'da kardeş katliamı! Annesinin mezarını ziyaret etti, teslim oldu
01:42Mekke'de 40 yıldır mahsur kalan Sivaslı için diplomatik adım
05:07'Santos' için 100 bin lira ödül: Aramadığımız, sormadığımız yer kalmadı
00:21Bodrum Marina'da lastik botta patlama! 1 yaralı
00:492 ilde eş zamanlı ‘Son Durak’ fuhuş operasyonu: 35 kadın kurtarıldı, 14 şüpheli tutuklandı
01:12Antalya'da 5 yıldızlı otelleri aratmayan yurtlarda tatil için rekor başvuru
04:26Tarihi NATO Zirvesi'nde karar günü! Erdoğan: Savunmada dünyada ilk 10 ülke arasındayız
01:13Ay Yıldız Karargahı ilk kez kapılarını NATO'ya açtı
01:04Tarihi NATO Zirvesi'nde karar günü! Liderler aile fotoğrafı çekildi
04:04Zerda'nın son görüntüsü ortaya çıktı: Bizimkilerin yaşadığı hayatı yaşamayacağım
02:16'Genetik mutasyon'un pençesindeki aile: Yaşadığım korkular anlatılmaz
04:25Tarihi NATO Zirvesi'nde karar günü! Trump: İran'la ateşkes bitti
00:30Önüne kattığı ne varsa böyle sürükledi! Kaçmak için...
00:49Maskeyle girdiler, 250 bin TL'lik bakır çaldılar! O anlar saniye saniye kamerada
00:28Türkiye Kültür Yolu Festivali onuncu durağı Van’da ziyaretçilerini ağırlayacak
01:54Böyle insanlar var: Vicdanım rahatladı ve artık rahat uyuyabilirim
03:43LGS tercih dönemi öncesi Demirören Medya ve Teknoloji MTAL adaylara kapılarını açtı
01:03Tarihi NATO Zirvesi'nde karar günü! Miçotakis'ten F-35 sorusuna tek cümlelik yanıt
00:56Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Seğmenler Parkı'nda sabah koşusunu yaptı