Oynatma Listesi
HABERLER

Milletvekilinin polise yumruk atmasıyla ilgili yeni gelişme

İstanbul Kadıköy'de DBP'li vekilin polise yumruk atmasıyla ilgili hazırlanan soruşturma dosyası, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Kadıköy Serasker Caddesi'nde pazar günü toplanan ve terör örgütü PKK lehine slogan atan gruptakiler izinsiz yürümek istemişti. Çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri, yürüyüşün izinsiz olduğunu belirtip, gruba dağılması yönünde uyarılarda bulunmuştu. Uyarılara rağmen yürümek isteyen ve çeşitli sloganlar atanlara müdahale eden polis, 70 kişiyi gözaltına almıştı.

Bu sırada kalabalık arasındaki DBP Milletvekili Salihe Aydeniz bir polise yumruk atmıştı. İstanbul Valililği Aydeniz hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

DOSYA ANKARA'DA

Polise yumruk atan DBP’li milletvekili Salihe Aydeniz hakkındaki fezleke İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca tamamlanarak yetkisizlik kararı ile yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

 

POLİS MEMURU İFADE VERDİ

Olayın ardından başlatılan soruşturmada mağdur sıfatıyla ifadesine başvurulan polis memuru Hakan A. da olay günü Kadıköy'de çevik kuvvet ekibinde görev yaptığını söyledi.

Grubun en önünde kalkanla durduğunu aktaran Hakan A., şunları söyledi:

"Eylemci şahıslara 'Sakin olun.' şeklinde sakinleştirici mahiyette uyarılarda bulunuyor ve görevli arkadaşlarıma yardım ediyordum. İsmini sonradan öğrendiğim milletvekili Salihe Aydeniz, kaskımın alt kısmından elini sokarak çene kısımlarıma yumruk attı. Konuyla ilgili video paylaşımı, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu dahil çoğu sosyal medya hesaplarından yapıldı. Bu video paylaşımının yapıldığını daha sonradan sosyal medyada gezerken öğrendim. Aldığım darbeden sonra fotoğrafımı çekerek 'Seninle hesaplaşacağız, seninle görüşeceğiz, seni bulacağım.' şeklinde hakaret ve tehditlerde bulundu. Direkt yüzümü alacak şekilde fotoğraflarımı çekti. Bundan dolayı da şikayetçiyim."

DARP RAPORU

Öte yandan, darp olayına ilişkin hazırlanan adli muayene raporunda, mağdurun çenesinin ön tarafında kızarıklık, şişlik ve hassasiyet olduğu belirtilirken, görüntü inceleme raporunda da olay anının detaylarına yer verildi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER