Oynatma Listesi
HABERLER

Milli Savunma Bakanlığı'ndan bir açıklama daha

Irak'ın kuzeyinden düzenlenen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarına ilişkin Milli Savunma Bakanlığı son dakika gelişmesini aktardı.

Milli Savunma Bakanlığı bölgede gerçekleştirilen operasyona ilişkin yeni bir son dakika bilgisi paylaştı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Irak’ın kuzeyinde Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terör hedeflerine yönelik başlattığı Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları planlandığı gibi başarıyla devam ediyor. Karadan sızarak ve hava hücum harekâtları ile bölgeye intikal eden Kahraman Komandolarımız, terör örgütü PKK ve diğer terör örgütlerine ait hedefleri etkisiz hâle getirmek için operasyonları sürdürüyor.

Ayrıca Hava Kuvvetlerimize ait unsurlar ile tespit edilen hedefler imha edilirken, kara ateş destek vasıtalarımız da terör yuvalarına yönelik atışlarını sürdürüyor. Komandolarımızın “ara-bul-yok et” parolasıyla bölgede başlattığı arama-tarama faaliyetleri sırasında teröristler tarafından tuzaklanmış EYP tuzakları ile silah ve mühimmat tespit edilmeye başlandı.

Metina ve Avaşin-Basyan bölgesinde icra edilen arama-tarama faaliyetinde;

⁃ 2 adet mayın
⁃ 24 adet EYP
⁃ 1 adet mağara
⁃ 4 adet hafif silah
⁃ 1 adet ağır silah
⁃ 1 adet roketatar
⁃ 151 adet hafif silah mühimmatı
⁃ 85 adet ağır silah mühimmatı
⁃ 3 adet roketatar mühimmatı
⁃ 2 adet havan/top mühimmatı

ele geçirilerek METİ timlerimiz tarafından imha edilmiştir.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER