Oynatma Listesi
HABERLER

Milyonların sesi oldu! Tüm Türkiye’yi ağlattı

TRT Haber’in kıdemli ve başarılı muhabiri Özlem Pirim canlı yayında gözyaşlarını zor tuttu. Pirim’in duygu dolu yayını, izleyenleri ekran başında ağlattı.

Orman yangınlarının devam ettiği onuncu günde Antalya’daki son durumu aktarmak için saat başı canlı yayınlar gerçekleştiren Özlem Pirim, Manavgat ve Gündoğmuş yangınlarının kontrol altına alındığını duyurduğu yayınında duygu dolu anlar yaşadı.

Pirim, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin sosyal medya hesabı Twitter’dan verdiği sevindirici haberin ardından ekran karşısına geçti. Özlem Pirim tüm Türkiye’nin merakla beklediği müjdeli haberi canlı yayında anlattı. Yangının kontrol altına alınmasında güçlük çekilen Manavgat İlçesinin Kızıldağ Mahallesi’nden gerçekleştirilen yayında Pirim yayın sırasında duygu dolu anlar yaşadı.

Özlem Pirim’in doğal, samimi ve duygusal anlatımı, on gün boyunca yeşil vatanın korunması için can siperane verilen amansız mücadeleyi anlatırken kullandığı ifadeler ekran başındaki milyonlarca izleyiciyi ağlattı. Gözyaşlarını tutmakta güçlük çeken Pirim’in titreyen sesi milyonların sesi oldu.

Özlem Pirim’e gerçekleştirdiği yayın sonrasında Türkiye’nin ve dünyanın bir çok yerinden teşekkür ve tebrik mesajları yağdı. 25 yıllık gazeteci olan Pirim Türkiye’nin pek çok noktasında önemli olaylarda görev yaptı. Mesleğini 16 yıldır da Antalya’da sürdüren bölgeden birçok başarılı yayına imza attı. 

Özellikle afet noktalarında yaşanan gelişmeleri aktarırken doğal anlatımıyla takdir toplayan Özlem Pirim meslek yaşamının en zor ve duygusal yayınına imza attı. Pirim yaşadığı anları şu cümlelerle anlattı:

“Türkiye’yi yasa boğan orman yangınlarının doğru ve tarafsız bir şekilde izleyiciye ulaşması için tüm TRT Haber ekipleri özveriyle görev yaptık. Sahada geniş bir ekiple Antalya ve Muğla’daki yangınlara ilişkin son durumu izleyicilerimize an be an aktardık. Özellikle Manavgat ve Gündoğmuş İlçelerindeki yangınların kontrol altına alınması için havadan ve karadan çok yoğun bir mücadele verildi. Hava koşullarının olumsuz etkisi sebebiyle söndürmekte güçlük çekilen, yerleşim yerlerini tehdit eden, ilerlemesi durumunda çok geniş bir alanı yayılacağı yangınlar kritik öneme sahipti. Biz de en kritik nokta olan ve günlerdir kontrol altına alınamayan Manavgat İlçesi Kızıldağ Mahallesi’nde görev yapıyorduk. Yangının bu bölgede kontrol altına alındığı müjdesini verebilmek için umutla, heyecanla duayla bekledik. Ekiplerimizle 7/24 dönüşümlü olarak canlı yayınlar gerçekleştirdik. O gün de o noktada ben görev yapıyordum.

 

Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli Marmaris’teydi. Öğleden sonra Twitter hesabından Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerindeki yangınların kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının sürdüğü müjdesini verdi. Bu son dakika haberini vermek üzere hemen ekran karşısına geçtim. Stüdyodaki spikerimiz deneyimli haberci Nilgün Balkaç yayın pasını bana attıktan sonra heyecanla bu son dakika gelişmesini aktarmaya başladım.

Bu zor ve önemli görevi yapmanın, haberini vermenin sorumluluğuyla heyecanımı, duygularımı kontrol altında tutmaya özen gösterdim. Ancak çok güçlük çektim. Gözyaşlarıma hakim olmam gerektiğinin mesleki ve kurumsal bilinciyle hareket etmeye çalıştım. On gün boyunca sahada verilen can siperane mücadeleye, acılara tanıklık ettiğim için bunu yapmak kolay olmadı. Duygu yoğunluğunun haberin önüne geçmemesi için mücadele etmeme rağmen Sayın Bakan’ın tweetini ilettiğim ve ormanın kahramanlarına teşekkür ettiği satırları okurken o kahramanlar gözümde canlandı.

 

İşte o anlarda duygularımı kontrol altında tutmak çok zor oldu. Yayını tamamladıktan sonra benim de tüm Türkiye gibi gözyaşlarım sel oldu. Bir sonraki canlı yayınıma hazırlanırken güçlükle toparlandım. Rejisinden bölgeye kadar ekip arkadaşlarımın telkinleri ve desteğiyle gözyaşlarımı silerek görevimi sürdürdüm.
25 yıllık gazetecilik yaşamında gerçekleştirdiğim bu yayın mesleğimin en büyük ödülü, onuru, heyecanı, hüznü ve mutluluğudur. Yeşil vatanın korunmasında verilen topyekün mücadeleye yakından tanıklık etmek ve aktarmak çok zordu. Allah bu ülkeye böyle bir olayı bir daha yaşatmasın. Türkiye’nin en büyük yangınında üstlendiğimiz bu büyük sorumluluğun üstesinden gelmenin onurunu yaşıyorum.”

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER