02:35Bursa, Bayburt ve Erzincan’ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olduBağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos 2024'te kaybolduktan sonra arama çalışmalarının 19'uncu gününde 8 Eylül’de dere yatağında çuvalda, üzeri 30, 25 ve 20 kilo ağırlığındaki 3 taşla kapatılıp, çalılıklarla gizlenmiş halde cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin 4 kişi hakkında Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Aracında Narin'e ait DNA ve kıl örneği bulunan amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran ile gözaltına alındıktan sonra cesedi dere yatağına taşıdığını itiraf eden komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında 'İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
28 Aralık'ta görülen davanın 2'nci duruşmasında Salim Güran, Enes Güran ve Yüksel Güran'a 'İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Nevzat Bahtiyar'a ise 'Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetti.
İSTİNAF CEZALARI ONADI, DOSYA YARGITAY’DA
Tutuklu sanıkların avukatları, baba Arif Güran’ın avukatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Diyarbakır Barosu’nun istinaf dilekçeleri, Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi’ne gönderildi. Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi, 26 Mayıs’ta verdiği kararda 4 sanık hakkında verilen hapis cezalarını oy çokluğuyla onadı, ancak mahkeme başkanı kamera kayıtları, baz raporları, DNA bulguları, PSA ve kıl örneklerinin eksik incelendiğini belirterek muhalefet şerhi koydu. Başkan, anne, ağabey ve amcanın kısa sürede birlikte cinayeti işlediği yönündeki kabulün hayatın olağan akışına aykırı olduğunu, özellikle Nevzat Bahtiyar'ın hareketlerinin detaylı görüntü analiziyle netleştirilmesi gerektiğini, delillerin bilimsel olarak yetersiz değerlendirildiğini vurguladı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı tebliğnamede sanıklar Salim, Yüksel ve Enes Güran’a verilen müebbet ile Nevzat Bahtiyar’a verilen cezanın hukuka uygun olduğunu belirterek onanmasını talep etti ve dosya Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi’ne gönderildi.
‘NE İSTEDİNİZ KIZIMDAN’
Narin’in babası Arif Güran, 21 Ağustos’ta başlattığı adalet nöbetini sürdürürken, kızının cesedinin bulunduğu gün 8 Eylül’de ailesinin tüm bireylerinin gözaltına alındığını söyledi. Güran, “Okulun önünde gelirken hüzünlü olarak geldim. Okullar açılmadan bir iki gün önce Narin, ‘babacığım beni çarşıya götürüp kitaplarımı, defterlerimi, çantalarımı al’ diye söylerdi. Şu an benim Narin'i okula götürmem gerekirken mezarı başında oturuyoruz. Bize bu acıyı yaşatan, Rabb’im, bizi bu duruma koyanların misliyle başına getirsin. Ne istediniz kızımdan? Ne istediniz? 8 yaşındaki kızımdan ne istediniz? Burada sadece tek Narin ölmedi. Burada bütün aile fertleri hepsi ölüdür. Buradaki adalet nöbetimiz devam ediyor ve adalet tecelli edene kadar, kızımın hakkı çıkana kadar buradan ayrılmayacağız. Tabi bugün kızımın cenazesini gördüler. Kızımı gördükleri gün topyekun ailece hepimiz gözaltına alındık ve karakolda yalvardım resmen. Dedim ki; ‘Allah Peygamber için bırakın kızımın defnine gideyim.’ Ona bile müsaade etmediler. Sosyal medyada, televizyonlarda, haber kanallarında ‘Narin'in avukatıyım, Narin'in hakkını savunuyorum’ diyen insanlara sesleniyorum. Hani neredesiniz? Bir nebze bir reyting uğruna bu aileyi yok ettiniz. Hani şu an Narin'in yanında kim var? Ailesinden başka kim var? Rabb’im kızımın hakkını bırakmasın. Yani dünya bu değil. Sadece hayat bu değil. Gerçekler üzerinde ben şu anda da artık ne diyeceğimi artık gerçekten bilemiyorum” dedi. (DHA)
00:59Uzak Şehir’in Boran'ı Burç Kümbetlioğlu: Bana da sürpriz oldu
00:20İşte Masterchef 2025'in Şampiyonu! Kupanın sahibi canlı yayında belli oldu
02:131,5 yıldır yaşadığı hıçkırık nöbetleri yüzünden hayatı kabusa döndü
05:05Hataylı esnaftan Bakan Kurum'a teşekkür: Bir şehrin umudu oldunuz
01:00Hırsız, ev sahibinin altınlarını alıp yatak odasına kilitledi!
01:01Güller ve Günahlar 10. Bölüm Fragmanı
07:45Reytinglerde cumartesi klasiği! Güller ve Günahlar yine zirvede
00:32Saros’ta kıyıya yakın yüzen yunus görüntülendi
00:38Zeytinburnu'nda korkunç cinayet! Taksici evinin önünde öldürüldü
01:23Bakan Yerlikaya duyurdu: 7 ilde organize suç örgütlerine operasyon!
05:39Milyonluk ‘İSBİKE’ projesi çöp mü oldu? Hepsi çürümeye terk edildi
01:38Rüstem dede 50 yıldır sadece çay ve gofretle yaşamını sürdürüyor
01:42Asgari ücret masası kuruluyor! Yeni yıl zammı ne kadar olacak?
00:47Dürümcüye 'intikam saldırısı'
01:41Sitelerden göç başladı! Fahiş aidat krizi
01:02Otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü havada taklalar attı
01:05Mağazada şaşkına çeviren taktik! Saç düzleştiriciyi çarşafa sarıp çaldılar
01:22TEM Otoyolu'nda uyuyakalan sürücüye ulaşmak için aracın camını baltayla kırdılar
01:18Arnavutköy'de cadde göle döndü
03:46Fenerbahçe, Başakşehir ile berabere kaldı, zirvede puan farkı açıldı!
00:49'Katalogdan evlilik' dolandırıcılığı operasyonu! Ücret 5-10 bin dolar arasında değişiyor
00:37Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro ile görüştü
04:44Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan 'SDG' uyarısı: Suriyeli olmayan unsurlar derhal ayrılmalı
00:26Sivas Zara'da feci kaza! Cezaevi nakil aracı devrildi; 9 yaralı
00:13Mardin'de korkunç kaza! Piyade üsteğmen hayatını kaybetti
01:1186 yaşında, 50 yıldır sadece iki şey tüketiyor: Nasıl yaşıyor anlamıyoruz
00:09İstanbul'da durakta bayılan çocuk metrobüsün altında kalarak yaralandı
00:50İstanbul'da durakta bayılan çocuk metrobüsün altında kalarak yaralandı
02:05Bakan Kurum, deprem bölgesi Hatay’da incelemelerde bulundu