Oynatma Listesi
HABERLER

Ölümcül pusu! Rus tankları yerle bir, anında kaçtılar...

Rusların Ukrayna'yı işgali 18'inci gününe girerken Ukrayna askerleri, Kiev'e doğru ilerleyen Rus tanklarını pusuya düşürdü. Paylaşılan görüntülerde Rus tanklarının Kiev askerleri tarafından kurulan bir pusuya düştüğü, ardından da kaçtığı görülüyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 18'inci gününde... Ancak Rusya için işler pek de planladıkları gibi gitmiyor. Üst üste ağır darbeler alan Putin ve Rus güçlerinin moralinin bozuk olduğu aktarılıyor. Son olarak direnişin simgesi haline gelen Ukrayna lideri Vlodimir Zelensky'nin, Perşembe günü Putin'in 500 askerinin bir günde teslim olduğunu iddia etmesinin ardından, Ukrayna birliklerinin anti-tank füzeleri kullanarak Rus tanklarını vurduğu pusunun görüntüleri interneti çalkaladı.

Üç günde ikinci kez gerçekleşen pusuya ilişkin dramatik görüntüler en az bir Rus tankı ve bir zırhlı aracın bir ağaç korusunun arkasından ateşlenen füzelerle vurulduğunu gösteriyor.

Ukrayna ordusu, Kiev yakınlarına kadar gelen Rus konvoyunun pusuya düşürüldüğü görüntüleri dünya ile paylaştı. İnsansız hava aracından alınan görüntülerde başkent Kiev'in kuzeydoğusundaki Brovary'ye kadar yaklaşan Rus tanklarının drone'ların verdiği koordinatlara göre topçu atışlarıyla arka arkaya vurulduğu görülüyor.

İnternette yayınlanan görüntülerde, Rus birliklerinin yolun karşısına geçerek bir tarlaya girdiği ve konvoylardan biri yok edildikten sonra siper almaya çalıştığı görülüyor.

Alev toplarının ve siyah dumanların yükseldiği topçu saldırısının ardından Rus tank konvoyu geriye doğru kaçmayı deniyor. T-72A Rus tanklarının bazılarının Ukrayna ordusu tarafından ele geçirildiği saldırıda, alay komutanının da öldürüldüğü bildiriliyor.

Askeri uzmanlar, Ukrayna tanklarının da ateş açtığı Rus konvoyunun çok zayıf bir taktikle Brovary'nin dış mahallesine doğru ilerlediğini belirtiyor.

İkinci bir video, alevler içindeki bir Rus tankının vurulduktan sonra yoldan aşağı indiğini gösterirken, ayrı görüntüler Moskova'nın zırhlı araçlarından birinin iddiaya göre bir hava saldırısında imha edildiğini ortaya koyuyor.

Kiev'e giden ana yolun ortasından ilerleyen bir tank konvoyunun birer birer indirildiğinin görüntülenmesiyle bu, Ukrayna kuvvetlerinin Rus araçlarına üç gün içinde ikinci başarılı pusu sayıldı.

Uzmanlar, Putin'in güçlerinin son günlerde sergilediği taktiklerin beceriksizliğiyle şaşkına döndüklerini ve Rus güçlerinin çok fazla tank kaybettiğini aktardı.

 

 

Analistler, Rus tank komutanlarının Kiev'e giden ana yolun ortasından aşağı doğru inerek ölüm tuzağına girdiklerini ve birimlerini pusuya düşürmelerine izin verdiklerini iddia etti.

Ukrayna kuvvetleri, yaklaşık 30 tank ve destek biriminin yanı sıra korkunç bir TOS-1 termobarik fırlatıcı içeren konvoyu şaşırttı hayatta kalanları kaçmaya zorladı ve Rusya'yı başka bir üst düzey komutanın kaybının yasını tutmaya zorladı.

 

Ukrayna'nın Brovary'deki ustaca kurduğu pusu, beklenenden daha fazla kayıp veren ve önümüzdeki günlerde dondurucu soğuklarla karşı karşıya kalan Moskova'nın işgalci güçlerinin sefaletini artırdı. Hem Rus liderin hem de Rus güçlerinin moralinin düşük olduğu söyleniyor.

Son haberler, Rusya'nın 6. tank alayının nispeten az kayıpla kaçtığını belirtirken, Rus komutan Albay Andrei Zakharov'un öldürüldüğü ve birliğinin geri çekilmeye zorlandığı bildirildi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, kuvvetlerinin 12 binden fazla Rus personelinin yanı sıra 374 tank, bin 226 zırhlı savaş makinesi ve 140 topçu sistemini yok ettiğini söyledi. Yerel saatle sabah 9'dan hemen sonra yayınlanan güncellemeye göre, kayıpların 24 Şubat ile 13 Mart arasında verildiği bildirildi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER