01:36ABD-İsrail'in İran'da ilkokula düzenlediği saldırıda ölen çocuklar için cenaze töreni düzenlendiAK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın moderatörlüğünü yaptığı Tarafsız Bölge programında TBMM'deki kavganın detaylarını anlattı.
Gökçek, yaşananları şöyle aktardı:
"KÜRSÜYE SALDIRMAYA KALKTILAR, ÇOK AĞIR KELİMELER SÖYLEDİLER"
"Sayın Bakanımız Akın Gürlek, bakanların oturduğu yerde oturuyor. Ben oraya giderek bakanımıza karşı hamle yapmalarına karşı orada bekledim. Özgür Özel'in yemin ettiği bir günde biz kürsüyü işgal etsek bize nasıl tepki verirlerdi? Bakanımızın olduğu kürsüye saldırıya geçtiler. Kitap atıp sinkaflı kelimeler söylediler. Bunlar, insanları gerecek ve insanları şiddete yöneltecek bir hareket. Sayın Tanal benim bakanımın üzerine, ne yapacağı belli olmayacak şekilde yürürse burada biz de tabii ki de hareket yapacağız. Mahmut Tanal saldırmaya kalkınca ben de AK Parti'nin vekili olarak bunu engelledim. Kürsüye saldırmaya kalktılar, biz de Bakanımız Akın Gürlek'in yanına gittik. Çok ağır kelime söylediler. Meclis'e hiç gelmeyenler bile saldırı için Meclis'e geldi."
MECLİS'TE 'YEMİN' KAVGASI
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Adalet Bakanı Akın Gürlek, Genel Kurul'da yemin etti. Törende büyük gerginlik yaşandı. 2 bakanın yemin töreni öncesi yaşanan sözlü tartışma yumruklu kavgaya dönüştü. Meclis'te yaşanan arbedede CHP milletvekili Mahmut Tanal'ın burnu kanadı. Yaralı vekile, Türkiye Büyük Millet Meclisi revirinde ilk müdahale yapıldı. Tanal'ın yüzündeki morluklar ve burun kanaması nedeniyle kontrollerinin sürdüğü bildirildi.
TBMM'de yaşanan olaylara ilişkin detayları CNN Türk Muhabiri Melike Görür aktardı;
"Genel Kurul gergin başladı. Meclis Genel Kurulu dakikalar önce açıldı ve atanmaların ardından bakanların yemin etmeleri gerekiyor. Bu nedenle Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı olarak atanan isimler Meclis Genel Kurulu’na geldi.
Meclis Başkan Vekili Bekir Bozdağ, Genel Kurul oturumu başlamadan önce grup başkan vekilleriyle bir araya geldi. CHP ve AK Parti milletvekilleri ile grup başkan vekilleri arasında yapılan toplantıda, CHP’nin eylem yapmaması yönünde önemli bir uzlaşma arayışı vardı. Ancak uzlaşma sağlanamadı ve CHP eylemini gerçekleştirdi.
Kürsü işgali olarak nitelendirilen eylem başlatıldı. Akın Gürlek yemin ederken kendisine anayasa kitapçığı fırlatıldı. Söz konusu kitapçığın CHP milletvekilleri tarafından atıldığı belirtildi.
Ayakkabı meselesinde ise farklı bir olay olarak yaşandı. Kavga sırasında bir milletvekilinin ayakkabısının çıkması ve zarar görmesi üzerine kendi ayakkabısını göstermesi kameralara yansıdı. Öte yandan Genel Kurul salonunun zemini de yaşanan kargaşa sırasında zarar gördü. Meclis zemininde kavgalarda zaman zaman hasar oluştuğu bilinirken bugün de benzer görüntüler ortaya çıktı.
Yaşananlar uzun süre unutulmayacak ve tarihe geçecek görüntülere sahne oldu. Şu dakikalarda grup başkan vekilleri ile Meclis Başkan Vekili arasında yeni bir toplantı bulunmuyor. MHP Grup Başkan Vekili Muhammet Levent Bülbül de Genel Kurul’da yaşananlara ilişkin açıklama yapıyor. Bakanlar ise yemin ederek görevlerine resmen başlamış oldu. Yaşanan kargaşa ve kavga Meclis tutanaklarına da geçti.
03:13Aksaraylı İlker, gittiği ülkeden 21 günde evlenip geri döndü: Otel masraflarımı bile karşıladılar
00:20Sabırsızlığın bedeli çok ağır oldu! Kırmızı ışık ihlali...
00:50İsrail-İran-ABD savaşı 6. gününde! Yeni saldırı dalgası başladı
00:20Kars’ta şoke eden olay! Köye inen kurtlar tarafından alınıp götürüldü
00:34Okul koridorunda veli, kar topu attığını iddia ettiği 8 yaşındaki öğrenciyi darbetti
01:31Adeta dolandırılmak için çırpındı! Emekli öğretmeni kurtaran şans silsilesi: Helal para harama gitmedi
02:02Avcılar pazarında dehşet! Yol tartışması bıçaklı kavgaya döndü, bir kişiyi araçla metrelerce sürükledi
01:50ABD ve İsrail, İran'ı böyle vurdu! Yeni saldırıların görüntüleri yayınlandı
03:3337 yıl görev yeri hiç değişmedi: Burası bir numaralı yer
02:42İran ordusu: Türkiye topraklarına füze atmadık
00:21Adana’da polisten kaçan iki sürücüye ceza yağdı! 664 bin 500 lira kesildi
01:18'Kimse İsrail için savaşmak istemiyor' diyen emekli askerin kolunu kırdılar! ABD'de İran savaşını protesto eden deniz piyadesine sert müdahale
00:21İran'dan İsrail'e yapılan misilleme saldırısının ardından Beytüllahim'de sirenler çaldı
13:43Galatasaray'da Okan Buruk'un Singo bilmecesi! 'Büyük hatalar yapıyor'
00:338 yaşındaki çocuğa feci dayak! Öfkeli veli dehşet saçtı; kimse şikayetçi olmadı
01:21Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'li mevkidaşı ile görüştü! 'Türkiye'ye desteğimiz tam'
02:10Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'dan Galatasaray derbisi yorumu! Altay Bayındır cevabı
01:05Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Akıllı olun' mesajı
01:55Bakan Uraloğlu duyurdu! ‘Süper Hızlı Tren’ geliyor! Süre 80 dakikaya düşecek
02:33İsrail 2 Türk gazeteciyi gözaltına aldı
03:41Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan düşürülen İran füzesiyle ilgili ilk açıklama
01:18ABD, yaklaşık 2 milyar dolarlık askeri ekipman kaybetti
01:54Yaraları tüm vücudunu sardı! 4 yıldır mücadele ediyor: Çaresiz durumda
01:26İran Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
02:2537 yıl görev yeri hiç değişmedi: Burası bir numaralı yer
01:00Motosiklet ile hafif ticari aracın çarpıştığı kaza kamerada
01:54İran–ABD–İsrail savaşı... Bakan Çiftçi: Sınırda olağanüstü hareketlilik yok
01:01Türk kahvesi içtiği kafede rahatsızlanmıştı! 1,5 milyon liraya anlaştılar
00:18Sri Lanka, "imdat" çağrısı yapan İran donanmasına ait geminin Hint Okyanusu'nda battığını açıkladı