Oynatma Listesi
HABERLER

Pençe-Kilit bölgesinden acı haber! Şehit sayısı 3'e yükseldi

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde roketatar saldırısında yaralanan bir asker şehit oldu. Bölgede şehit olan asker sayısı 3'e yükseldi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 26 Nisan 2022 tarihinde, bir unsurumuza teröristlerce yapılan roketatar saldırısında kahraman silah arkadaşımız İs.Söz. Er Yunus Kalkan şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz"

ACI HABER AİLESİNE ULAŞTI

Şehit Kalkan'ın acı haberi, Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki baba ocağına ulaştı. Şehidin Çamaltı Mahallesi'ndeki evine Türk bayrakları da asıldı. Şehit Yunus Kalkan'ın cenazesi, öğle vakti kılınacak namazın ardından Yayladağı Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Kalkan ailesinde 4 kardeşten 1'i olan şehidin bekar olduğu öğrenildi.

HASTANEDE ŞEHİT OLDUşeh

Öte yandan  Milli Savunma Bakanlığı operasyonda yaralanan bir askerin hastanede şehit düştüğünü duyurdu. Yapılan açıklamada "Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 26 Nisan'da teröristlerce yapılan roketatar saldırısı sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız Sözleşmeli Er Fırat Canlı şehit olmuştur." ifadelerine yer verildi.

Canlı'nın acı haberi, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki Küçüktatlar Mahallesi'nde yaşayan babası Emin ve annesi Zahide Canlı'ya Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Gümüşay tarafından verildi. 4 çocuklarından Fırat'ın şehadet haberiyle gözyaşı döken Canlı çiftini, yetkililer teskin etmeye çalıştı. Baba ocağına ve evin olduğu sokağa Türk bayrakları asılırken, şehidin ailesi ve yakınları taziye için geldi. Bekar olan şehit Fırat Canlı'nın cenazesinin, yarın düzenlenecek tören sonrası Küçüktatlar Mahallesi'nde toprağa verileceği belirtildi. 

 

ŞEHİT SAYISI 3'E YÜKSELDİ

MSB, Pençe- Kilit Operasyonu'nda, teröristlerce düzenlenen roketatar saldırısında yaralanarak hastaneye kaldırılan Piyade Sözleşmeli Er Doğukan Korkmaz'ın şehit olduğunu açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi: "Pençe- Kilit operasyon bölgesinde, 26 Nisan 2022 tarihinde, bir unsurumuza teröristlerce yapılan roketatar saldırısı sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Doğukan Korkmaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allahtan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

 ZONGULDAK'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Pençe- Kilit Operasyonu'nda şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Doğukan Korkmaz'ın (22) acı haberi, Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki baba ocağına ulaştı. Baba Sinan Korkmaz, küçüklüğünden itibaren oğlunun en büyük hayalinin askerlik olduğunu söyledi. Pençe- Kilit Operasyonuna katılan Sözleşmeli Piyade Er Doğukan Korkmaz, teröristlerin saldırısında şehit oldu. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, şehit Korkmaz'ın Ereğli ilçesi Ömerli Mahallesindeki ailesine acı haberi verdi. Şehidin evi ve Kaynarca Caddesine Türk bayrakları asıldı.

Oğluyla en son dün akşam telefonda görüştüklerini belirten Sinan Korkmaz, "Olan biteni konuştuk, 'Dikkat et' dedim. Keyfi iyiydi, uzun konuştuk, arkadaşlarına selam söyledi. Hayali küçüklükten beri asker olmaktı. 1,5 senedir oradaydı. 2 ay önce yüz yüze görüşmüştük. Küçüklüğünden beri asker olmak istiyordu" dedi. 

'GURUR KAYNAĞIMIZDI'

Asker olduğunda oğlunun hayallerine kavuştuğunu belirten Şerife Korkmaz ise "Evladımızla gurur duyduk. Gurur kaynağımızdı bizim, canımızdı. En son dün telefon ile görüştük. 'İyiyim, rahatım çok iyi' dedi" diye konuştu. 

Şehit Doğukan Korkmazın cenazesi, yarın Ömerli Mahallesinde düzenlenecek tören sonrası toprağa verilecek.

 

 

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER