Oynatma Listesi
HABERLER

Polis memuru 52,5 kilo patlayıcıyla yakalandı! Detaylar ortaya çıktı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde sürücülüğünü İstanbul’da aktif olarak görev yapmakta olan bir polis memurunun yaptığı araçta 52 kilo 500 gram patlayıcı çıktı. CNNTÜRK İstihbarat Şefi Nihat Uludağ, operasyonla ilgili çarpıcı detayları paylaştı.

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğünce Asena analiz programı üzerinden yapılan çalışmalar neticesinde, sürücülüğünü İstanbul ilinde aktif olarak görev yapmakta olan polis memurunun yaptığı araç, Yüksekova ilçesi çıkışında durduruldu. Araçta yapılan aramalarda, stepne havuzunun alt kısmına yapılmış zula içerisine gizlenmiş vaziyette 133 parça halinde 52 kilo 500 gram patlayıcı madde ele geçirildi

 

CNNTÜRK İstihbarat Şefi Nihat Uludağ, operasyonla ilgili şu bilgileri aktardı:

'Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri hayati bir operasyon gerçekleştirdi diyebiliriz. 133 ayrı kapsül içinde 52 buçuk kilo plastik patlayıcı. Ekipler uzun süredir uyuşturucu operasyonlarında 'yapay zeka programı' kullanıyorlardı. Bu programla bu aracın şüpheli olduğu bilgisi geldi ekiplere. Bunun üzerine araç tespit edildi. Çünkü araç ilk defa orada görülüyordu, bir anda şehre gelmişti. Ve polisler aracı durdurdu. Aslında ilk durdurma amaçları uyuşturucu yakalamasıydı. Genelde uyuşturucu satıcıları bu tür faaliyetlerde bulunuyor. Araç üzerinde bir arama yapıldı, ama polisi şaşırtan bir nokta oldu. Narkotik arama köpeği araca tepki vermedi, bomba arama köpeği tepki verdi. Bunun üzerine daha titiz bir yapıldı ve aracın gizli bölmelerinde 133 parça 52 buçuk kilo plastik patlayıcı ele geçirildi."

ŞOFÖR POLİS MEMURU ÇIKTI

Bomba yüklü aracı kullanan şoförün polis memuru olduğu belirten Uludağ sözlerine şöyle sürdürdü: "Polis memuru PKK'lı ve FETÖ üyesi olabilir mi diye polisler araştırma yaptı ama hayır öyle değil. Eski, emekliliği gelmiş bir polis memuru. Daha önce Hakkari'de 2020 yılına kadar şark görevi yapmış daha sonra Zonguldak'a tayini çıkmış. O arada adi bir suçtan dolayı açığa alınmış. Sonra mahkeme kararıyla tekrar dönmüş. Ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne sonra da Kilis'e tayin edilmiş. Fakat Kilis'te görev yerine gitmemiş ev bu olaya karışmış. Yapılan soruşturmada ilginç ayırıntılar da mevcut. Bu polis memuru 2 gün Van'da kalıyor. Ve bomba yüklü araçla Kuzey Irak'tan Şemdinli'den Türkiye'ye giriyor. Olaydan bir gün önce araç polis memuruna tescil edilerek satın almış gibi gösteriliyor. Amaç bomba yüklü aracı alarak İstanbul'a getirmekti. Ve PKK terör örgütü üyelerine bu bomlaları teslim edecekti"

BOMBALAR RDX ve PETN KARIŞIMI

Yapılan ilk inceleme göre bombaların RDX ve PETN karışımı olduğunu dile getiren Uludağ; "Avrupa ülklerinde labaratuar ortamında üretilmiş çok tesirli bir bomba bunlar. Bu kapsüllerin her biri 5 katlı bir binaya havaya uçurabilecek güçte. Avrupa menşeili bombalar. Polis memuruyla ilgili tahkikat devam ediyor. Polis memuru ilk ifadesinde 'Ben altın külçesi taşıdığı zannediyordum' diyor, ardından ise ifadesini değiştiryor 'uyuşturucu' olduğunu söylüyor. Yapılan araştırmada polis memurunun borç batağına girdiği ve görevini kötüye kullanma maksatında olan biri. 400 bin lira karşılığında bu bomba kuryeliğini kabul etmiş" dedi.

 

 SOYLU: HEDEF İSTANBUL'DU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise dün akşam katıldığı bir televizyon programında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde patlayıcı ile yakalanan polisin asıl hedefinin İstanbul olduğunu söyledi.

 

Soylu, polis memurunun 2019 yılında "adi suç" nedeniyle ihraç edildiğini belirterek, "Daha sonra mahkeme kararıyla geri dönüyor. Sonra başka bir yere vermişiz, oradan da İstanbul'da bir yere geçmiş. Hedefi İstanbul'du" ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER