Oynatma Listesi
HABERLER

Poşet içerisinde bulduğu 50 bin lirayı polise teslim etti

Düzce'de, elektrik firmasında işçi olarak çalışan 1 çocuk babası Çetin Uludağ (33) şehirlerarası otobüs terminali girişinde poşet içinde bulduğu 50 bin lirayı polise teslim etti. Çetin Uludağ, "Bu para birisinin ameliyat ya da kredi borcu taksiti olabilir. Vicdanen teslim etmem gerektiğini düşündüm" dedi

Düzce'de bir firmada elektrik tamir ve tadilat işleriyle uğraşan Çetin Uludağ, dün bisikletiyle Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali civarına geldiğinde bir poşetin üzerinden geçti ve poşetin kabarıklığından şüphelenerek yerden aldı. Poşetin içine bakan Uludağ, para olduğunu görünce durumu hemen polise bildirdi. Polis ise en yakın nokta olan terminal girişindeki polis noktasına götürerek parayı teslim edebileceğini söyledi. Çetin Uludağ parayı polise teslim etti. Polis ekipleri 50 bin lira parayı tutanakla teslim aldı. Polis, paranın sahibini bulmak için çalışma başlattı.
Çetin Uludağ, parayı alıp gitmek yerine polise teslim etmeyi tercih ettiğini anlatarak, "Bisikletle giderken bir poşetin üzerinden geçtim. Poşetin bu kadar kabarık olmasına imkan vermedim. İçine baktığımda yüklü miktar para olduğunu gördüm. Direk polis imdat hattını aradım. Otogar girişinde polis var ona teslim et dediler. Polis arkadaşımıza teslim ettim. Parayı bulduğumda haram paranın kimseye yaramayacağını düşündüm. Bir gariban ya da zenginin olabilir bu hiç fark etmez. Ama her zaman bir garibanın olduğunu düşünmek gerekiyor. Belki çok ihtiyacı olan biri, belki çoluk çocuğunun ameliyat parasıdır. Fındık parası olabilir, araba alacaktır biriktirdiği para olabilir ya da kredi borcunu ödemek için topladığı paradır diye düşünüp getirdim. Vicdanen teslim etmem gerektiğini düşündüm." dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER