Oynatma Listesi
HABERLER

Rus saldırısında yaralı kadına kalkan oldu, annesinin gazabına uğradı!

Cesur bir doktorun Harkov şehrine düzenlenen Rus topçu saldırısında, 'annesinin öfkesine' rağmen yaralı bir kadını korumak için vücudunu kalkan ettiği anların görüntüsü gündeme oturdu. Analistler, büyük Rus taarruzunun sonucunun Putin'in geleceğini belirleyeceği görüşünde.

Harkov, savaşın ilk günlerinden beri Rus bombardımanı altında ve işgal boyunca en şiddetli saldırılardan bazılarına maruz kaldı. Uluslararası anlaşmalarla yasaklanan misket bombalarının ilk belgelenen kullanımlarından biri de bu kentte yaşandı. Putin'in generalleri, birlikleri daha batıdaki Kiev cephesine yönlendirdikçe Rus bombardımanı hafifledi ancak Kiev cephesindeki başarısızlık sonrası, bombardımanlar yine hız kazandı. Analistler, Rusya'nın amacının şehri ele geçirmek olduğunu düşünmüyor, amaç daha çok bombardımanlarla Ukraynalı birlikleri kendi sınırları içinde tutmak, böylece bu birlikler doğuya doğru saldırı başlatamayacak. Donbas için verilen mücadele muhtemelen savaşın en önemli muharebesi olacak ve savaşın nihai geleceği belki de burada netleşecek. 

HERKES KAÇTI, O KALDI

Harkov Kızılhaçı gönüllüsü Denys Petrenko, Harkov'da ikinci bir bombardımandan kısa bir süre önce gerçekleştirilen ilk bombardıman sonucu bacağı parçalanan kadına yardım ediyordu. Sağlık görevlileri ve Ukrayna toprak savunmasının üyeleri yakındaki bir binada saklanmak için çabalarken, Petrenko kadının yanında kaldı ve onu uçan sıcak metal parçalarından korumak için kendi vücudunu kullandı. Neyse ki Petrenko yaralanmadı ve kadını şimdi tedavi altında olduğu hastaneye götürmeyi başardı. Saldırıda en az beş kişi öldü, 18 kişi yaralandı. Petrenko, bombardıman sırasında Harkov'da yiyecek ve ilaç dağıtma görevindeydi ve yardım sağlayabilmeleri için minibüsleri özel olarak işaretlenmişti. O anda, Rus topçusu, maksimum zayiata yol açacak şekilde tasarlanmış, 'çift vuruş' denilen saldırıyla tekrar vurdu. 'Çifte vuruş' şöyle çalışır: İlk saldırı insanları yaralar ve ilk yardım ekipleriyle askerleri bölgeye çeker. İkinci saldırı ise bölgeye gelen ilk yardım ekipleri ve birlikleri yok eder.

'ANNEM ÇOK KIZDI'

Petrenko, The Sun'a kadını korumak için 'içgüdüsel' davrandığını ancak cesaretinin annesiyle başını belaya soktuğunu anlattı. Petrenko, annesine yalan söylediğini, saha karargahında ilk yardım eğitmeni olduğunu ve cephede bir görevi olmadığını söylemiş. "Annem hiç mutlu olmadı" diyen Petrenko şöyle devam etti:

İKİ SENARYO: PUTİN'İN GELECEĞİ TEHDİT ALTINDA MI?

Rusya, İzyum kentinde, güneydeki Mariupol'a ilerlemeleri beklenen binlerce asker topladı. Aynı zamanda, yaklaşık iki aydır ağır saldırılara karşı direnen liman kentinin kontrolünü almak için mücadele eden Rus birliklerin, şehir düştüğünde kuzeye doğru yürümesi ve Ukrayna birliklerini çevrelemeye çalışmaları bekleniyor. Görev başarılı olursa, Ukraynalıların tedarik yollarıyla bağlantısı kesilecek, bu da ülke ordusunun büyük bir bölümünün teslim olmaya zorlanabileceği anlamına geliyor. Öte yandan Ukrayna cephe hattını tutabilir ve Rus saldırısını püskürtebilirse, Putin'in zafer için son şansı da elinden gidebilir ve Kremlin için bir felaket olur. Putin'in Rus medyası ve nüfusu üzerindeki kontrolü güçlü olmasına rağmen, böyle bir yenilgiyi örtbas etmesi onun için bile zor ve dahası iktidarı ciddi anlamda sallanmaya başlar. 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER