01:47Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'dan Kante çıkışı ve santrfor transferi sözleri! 'Bu hafta içi bitiririz'Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy beldesinde yaşayan Mustafa ve Ramazan Dilmaç kardeşler, çocukluk yıllarından beri hayalini kurdukları ağaç evi yapmak için kolları sıvadı. Gündüzleri çalıştıkları için sadece geceleri mesai harcayan kardeşler, bahçelerindeki gürgen ağacının üzerine toplam 25 metrekarelik bir yaşam alanı kurdu. Kardeşler, 10 metrekarelik balkonu da bulunan bu eve ulaşım içinse sıra dışı bir yöntem seçti. Döner merdiven yapmak yerine kendi evlerinin balkonundan ağaca uzanan demir teller geren iki kardeş, bu tellerin üzerine 5 metrelik ahşap bir asma köprü inşa etti. İçerisinde yatak ve önünde küçük bir teras bulunan 5 metre yüksekliğindeki ağaç ev, ailenin yeni keyif köşesi oldu.
'İKİ KARDEŞ BÖYLE BİR DELİLİK YAPTILAR'
Çocuklarının yaptığı projeyi anlatan baba Muhammet Dilmaç, "İki kardeş böyle bir delilik yaptılar. 'Biz buraya bir asma köprüyle bir bungalov ev, ön tarafına da teras olarak kullanacağımız bir oturma yeri yapacağız' dediler ve nitekim yaptılar. Üç dört günde bitirdiler; bunu iki kardeş yaptılar. Ön tarafında bir oturma yeri var. Arka tarafında ise bir oda büyüklüğünde alan ve içinde yatak bulunuyor; yatmak isteyen orada yatabiliyor. Oraya asma köprüyle geçiş yapıyoruz. Şu an burada çok fazla fotoğraf çekiliyor. Görenler, 'Bu tahtaları dizip de karşıya nasıl geçtiniz?' diyerek şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar" dedi.
'BU KÖPRÜDEN GEÇMEK CESARET İSTİYOR'
Ağaç ev yapmanın çocukluk hayalleri olduğunu belirten Mustafa Dilmaç, "Karadeniz Bölgesi'nde sürekli ağaçlara çıkıyoruz; ağaç ev yapmak çocukluğumuzdan beri hayalimizdi. Ağabeyimle beraber niyet edip, 'Başlayalım' dedik. Yavaştan altını ve üstünü kurarak bu şekilde bir çalışma yaptık. Gündüzleri çalıştığımız için ağaçtaki evimizi sadece geceleri çalışarak inşa ettik. Görenler tabii ki şaşırıyor. Kimisi yükseklik korkusu olduğu için çıkamıyor ve karşıya geçemiyor. Kimisi de fotoğraf çekmek için geliyor. Sağ olsunlar, biz de tabii onların hatırını kırmıyoruz. Genellikle yazın havalar serin olduğunda, ağacın yaprakları altında çay içme keyfi yapıyoruz. Asma köprü fikri ise şu şekilde gelişti; aslında biz aşağıdan yukarıya doğru ahşap bir döner merdiven yapmayı planlıyorduk. Fakat bu, çok basite kaçacaktı. demir tel gerip üzerini ahşapla kapladık. Bu köprüden geçmek cesaret istiyor" diye konuştu.
'BALKONU KAYBETMEMEK İÇİN ASMA KÖPRÜ YAPMAYA KARAR VERDİK'
Ramazan Dilmaç ise projeyi hayata geçirirken yaşadıkları süreci anlatarak, "Henüz 8-9 yaşlarındayken, küçüklüğümüzden beri bu ağaç ev işine hevesimiz vardı. Ağaçlara çıkardık. Dedemiz, 'Düşersiniz' diye bize bağırırdı. Ağaç ev yapalım diyorduk ama o yaşta tabii ki böyle bir şeyi beceremiyorduk. Kardeşime, 'Böyle bir şey yapalım' dedim. Sağ olsun, o da onayladı ve kafamızda bir proje canlandırdık. Elimizden geldiği kadar güzel yapmaya çalıştık. Şu an buraya asma köprüyle ulaşıyoruz ama öncesinde kardeşimin de dediği gibi buraya döner merdivenle çıkmayı düşünüyorduk. Ancak döner merdiven yaparsak, balkonu kaybedecektik. Balkonu kaybetmemek için asma köprü yapmaya karar verdik. 'Hem daha nostaljik olur hem de gelenlerin aklını alalım' dedik. Ortaya böyle güzel bir proje çıkardık. Görenler 'Nasıl olacak, ne olacak?' diyerek başta şaşırdılar. Şimdiyse gören herkes fotoğraf çektirmek istiyor; sağ olsunlar, onlar da bize destek oluyorlar. Köprü sallanırken yükseklik korkusu yaşayanlar ya da yükseklikten dolayı başı dönenler oluyor. Aşağı yukarı 5 metrenin üzerinde bir yükseklikteyiz. Aşağıya doğru baktıkları zaman, önümüzde bir uçurum da var. Köprüden geçerken aşağıya değil, havaya bakmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.
04:18Görevden alındı mı? Gürsel Tekin CNN Türk'e yanıtladı
01:47Fenerbahçe'de Başkan Aziz Yıldırım'dan şok sözler! 'Paralı köpekler, hapisten korkmam, evlerine giderim'
03:28Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'dan Kante çıkışı ve santrfor transferi sözleri! 'Bu hafta içi bitiririz'
00:49Erdek'te orman yangını
01:07İtalya'da 4.7 şiddetinde deprem! Binalar hasar gördü, elektrikler kesildi
01:32Mersin'de markette çocuğu öldüresiye döven saldırgan tutuklandı
02:34'Bu iklimde olmaz' sözlerini dinlemedi, tüm algıları yıktı! Çorak araziyi cennete çevirdi
00:20Haysiyet setinde voleybol keyfi! Doğukan Güngör çocuklara eşlik etti
01:00Danla Bilic'in estetikler sonrası dövme pişmanlığı! Ağzının içini gösterip 'Ben bile unutmuştum' dedi
00:37Geri geri giden araca bakan sürücü, önündeki başka araca çarptı
02:25Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda gerginlik! Aziz Yıldırım'dan tepki: Suçlu musun?
01:25Tam 750 bin kişi bu manzarayı görmek için geldi, kilometrelerce kuyruk oluştu
05:28Sınır köyünde yürekleri ısıtan Türkiye sevgisi
01:14Erdoğan'a suikast timinde yer alan FETÖ'cü terörist Burkay Karatepe 10 yıl sonra yakalandı
03:19İstanbul'da sessiz istila! Kartal'da görüldü, kentin dört bir yanına yayıldı
07:40Bakan Yumaklı, orman yangınlarına ilişkin son durumu paylaştı
01:10Baykar’dan gökyüzünde güç gösterisi! K2’ler sürü halinde havalandı
01:45Bakan Gürlek duyurdu! 17 yıllık bebek cinayeti ve 4 yıllık cinayet aydınlatıldı
01:09Balıkesir'in Susurluk ilçesinde yanan ormanlık alan havadan görüntülendi
01:38'Güvenilir birine benziyordu' öngörüsü pahalıya patladı: UYAP'tan her şeyine baktık
00:12Katy Perry şaşkına döndü! Festivalde 'Nerelisin?' diye sorduğu herkes aynı yanıtı verdi
01:59Gökyüzünde 'ateş topları' gibi görünecek! Bu tarihi kaçırmayın
00:5515 Temmuz'da Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan FETÖ'cü terörist yakalandı
01:49Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast timindeki FETÖ'cü terörist yakalandı
02:27Yangını anlatıyordu! Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın yaralandı
07:45Para transferleri, hediyeler soruldu! Cem Küçük tutuklanarak cezaevine gönderildi
00:19Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş tutuklandı
01:18Mersin'de markette şiddete uğrayan çocuk yaşadıklarını anlattı
01:00Acılı babanın feryatları mahalleyi inletti! Yürüyemeyen oğlunu yangından kurtaramadı