Oynatma Listesi
HABERLER

Safranbolu'ya turist yağdı

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve "en iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesine yılın 10 ayında 1 milyon 100 bin turist geldi.

Osmanlı mimarisi, şehir hayatı ve kültürünü yansıtması dolayısıyla "Osmanlı’nın parmak izi" olarak nitelendirilen Safranbolu, yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor. Osmanlı döneminden kalma han, hamam, konak, çeşme, cami ve köprüleriyle açık hava müzesini andıran ilçe, 10 ayda 80'den fazla ülkeden turist ağırladı.
17 Aralık 1994'te UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınan Safranbolu, aradan geçen 25 yılda 15 milyondan fazla turist ağırlarken, her geçen yıl ziyaretçi sayısını artırmaya devam ediyor.
"Korumanın başkenti" olarak da adlandırılan Safranbolu'ya yılın 10 ayında en çok yabancı turist 36 bin 951 ile Çin'den geldi. Çin'i 29 bin 825 ile Tayvan takip ederken, bu ülkeleri sırasıyla Tayland, Malezya, Japonya, ABD, Almanya, İtalya, Suudi Arabistan ve Polonya takip etti. İlçede 10 ayda yerli ve yabancı 276 bin 219 yerli ve yabancı turist konaklarken, günü birlikçilerle birlikte bu sayı 1 milyon 100 bini buldu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER