00:48Sahaya Cemre düştü, pembe top havalanacak!HABER MERKEZİ - Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara (Edirne hariç), Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla ve Karaman çevreleri, İzmir'in kuzey ilçeleri, Antalya'nın batı ve doğu ilçeleri, Tokat'ın doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İstanbul, Adana, Osmaniye, Sinop, Erzincan, Tunceli, Elazığ çevreleri, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale’nin doğusu, Kocaeli'nin batısı, Balıkesir ve Malatya’nın kuzeyi, Hatay’ın batısı, Kastamonu’nun kuzey kesimleri, Rize'nin doğu ilçeleri ve Artvin'in kuzey kesimlerinin yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Batı Karadeniz’in batısı, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli(40-60 km / saat) olarak eseceği tahmin ediliyor
HAVA SICAKLIĞI: Yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların İstanbul, Adana, Osmaniye, Sinop, Erzincan, Tunceli, Elazığ çevreleri, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale’nin doğusu, Kocaeli'nin batısı, Balıkesir ve Malatya’nın kuzeyi, Hatay’ın batısı, Kastamonu’nun kuzey kesimleri, Rize'nin doğusu ve Artvin'in kuzey kesimlerinin yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın, Batı Karadeniz’in batısı, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli(40-60 km / saat) olarak eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
13 İL İÇİN 'SARI KOD'LU UYARI
Meteoroloji, 13 il için sarı kodlu uyarı verdi. Ayrıca, vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması istendi.
Sarı kod verilen iller sırasıyla şöyle: Adana, Balıkesir, Çanakkale, Hatay, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Sinop, Tekirdağ ve Osmaniye
ŞİŞLİ'DE PARK HALİNDEKİ OTOMOBİLİN ÜZERİNE AĞAÇ DEVRİLDİ; CADDE TRAFİĞE KAPATILDI
Olay, saat 14.30 sıralarında Harbiye Mahallesi Mim Kemal Öke Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, yol kenarındaki ağaç şiddetli rüzgar nedeniyle park halindeki otomobilin üzerine devrildi. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve belediye ekipleri sevk edildi.
CADDE TRAFİĞE KAPATILDI
Polis, Mim Kemal Öke Caddesi'ni trafiğe kapatırken, belediye ekipleri ise ağacın kaldırılması için çalışma başlattı. Ağacın altında kalan otomobilde ise hasar meydana geldi.
FIRTINA DA CAMİ MİNARESİ VE AĞAÇ DEVRİLDİ, ÇATI YIKILDI
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde ise sağanak ve fırtına nedeniyle cami minaresi ve ağaç devrildi, bazı yapıların çatıları yıkıldı.
Sağanak ve fırtına sonucu Tepe Mahallesi Pınar Sokağı'ndaki İhlas Camisi'nin minaresi yıkıldı. Minarenin yıkılması sonucu cami ve yanındaki 2 katlı evde hasar oluştu.
Mahallede ağaçlar devrildi, bazı evlerin çatıları uçtu, elektrik telleri koptu. Yapımı devam eden bir inşaatın 3'üncü katındaki kolonların fırtınanın etkisiyle uçtuğu mahallede, bir fabrikanın da duvarı kısmen yıkıldı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerince minaresi yıkılan cami ve çevresinde hasar tespit çalışması yürütüldü.
Mahalle Muhtarı Hüseyin Şimşek, sabah saatlerinde kuvvetli sağanak ve fırtına ile bazı evlerde hasar oluştuğunu, bir cami minaresinin yıkıldığını söyledi.
Can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirten Şimşek, şunları kaydetti:
"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile belediye ekipleri gerekli kontrolleri yaptılar. Küçük bir afet oldu mahallemizde. Bir daha yaşanmaması için Rabb'imize dua ediyoruz. İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz ile görüştüm, ekipleri gönderip pamuk ve mısır tarlalarının zarar tespitini yapacaklar. Mahalle genelinde tespitler devam ediyor, inşallah hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak."
Vatandaşlardan Mehmet İnanç ise şiddetli fırtına ve sağanağa maruz kaldıklarını söyledi.
İnanç, "Sabah 06.00 civarında büyük bir gürültüyle uyandık. Minarenin devrilip bizim evin üzerine düştüğünü gördük. Evimiz zarar gördü. Çocuklar da çok korktu. Evde orta düzeyde bir hasar oluştu. Gelip rapor tuttular, hasar tespitinde bulundular." ifadelerini kullandı.
BUDO'NUN KABATAŞ-MUDANYA DENİZOTOBÜSÜ SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ
Marmara Denizi'nde yaşanan olumsuz hava şartları, deniz ulaşımını etkiledi. Bursa Deniz Otobüsleri'nin 2 Ekim Cumartesi günü gerçekleşecek öğleden sonraki 4 seferi fırtına sebebiyle iptal edildi.
Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, iptal edilen seferler şu şekilde:
16:45 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş)
17:00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya)
19:15 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş)
19:30 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya)
Yolcular iptal edilmeyen İdo'nun Yenikapı-Yalova seferleri ile Bursa'ya dönmeye çalışıyorlar.
GÖKÇEADA VE BOZCAADA FERİBOT SEFERLERİNE FIRTINA ENGELİ
Çanakkale'nin Gökçeada ve Bozcaada ilçelerine yarın yapılması planlanan bazı feribot seferleri iptal edildi.
Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan GESTAŞ, Ege Denizi'nin kuzeyindeki olumsuz hava şartları nedeniyle yarın bazı feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.
Buna göre; Kabatepe- Gökçeada hattında Kabatepe'den saat 07.00, 09.00, 11.00, 13.00, 15.00, 19.00 ve 21.00 seferleri, Gökçeada'dan saat 07.00, 09.00, 11.00, 13.00, 15.00, 17.00, 19.00 ve 21.00 seferleri yapılamayacak.
Geyikli- Bozcaada hattında ise Geyikli’den saat 08.00, 12.00, 14.00, 16.00, 18.00, 20.00, 23.00 seferleri, Bozcaada’dan saat 07.00, 11.00, 13.00, 15.00, 17.00, 19.00 ve 22.00 seferleri iptal edildi.(DHA)
00:32Uluslararası suç örgütü lideri Fatih'te sahte kimlikle yakalandı
00:4710 yaşındaki Eslem Sare Bulut'a acı veda! Son yolculuğuna uğurlandı
01:41AK Parti’ye katılan Cemil Tugay’dan yeni açıklama! 'İzmir bir anda rahatlayacak'
00:29Nehir üzerinde dev hortum oluştu! 'Nadir görülen bir olay'
01:06İstanbul'da öğrenciler arasında kavga! Yaralı öğrenciler hastaneye götürüldü
03:03'Pamuk Prenses' Ece bebek annesinin karaciğeriyle hayata tutundu! 'Herkes bunu yapar'
01:21Şehit polis Ahmet Türkoğlu için Ankara Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi
04:07Çeşme Belediyesi'ne operasyon: Rüşvet pazarlığı görüntüleri soruşturma dosyasında
01:49Fon soruşturması: Fatma Betül Sayan Kaya ifade verecek
01:40Galatasaray efsanesi Cevad Prekazi'den Barcelona maçı için iddialı sözler! 'Yenilmeyecek takım yok'
05:40AK Parti'ye geçen Cemil Tugay'dan ilk sözler: İzmir'i yeniden inşa etmek üzere yola çıkıyoruz
00:30Otomobilin çarpacağını anlayınca yaptığı hareket hayatını kurtardı
01:25Ülkenin en büyük ikinci petrol rafinerisinde şiddetli patlama! 'Faaliyetler durduruldu'
03:23Babası uzman çavuştu, kızı tarihe geçti: Hayalimdeki Hilal'den daha mutlu ve gururluyum
04:08Fon soruşturması! Erdoğan: Türk piyasaları aç gözlü parazitlerden arınacak
00:43İzmir AK Parti'ye geçti! Cemil Tugay'ın AK Parti rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı
00:51Aziz'in vedası yürekleri kül etti
01:43Gizli liste sızdı! İran'a saldırı ABD'ye pahalıya patladı
00:48Sabah işe giden kadının karşısına ayı çıktı
01:1614’ünde çalışmaya başladı, şimdi motosiklet ustası! ‘İki bölüm birden okuyor, hedefi mühendis olmak’
00:45Oyuncak tabancayla kuyumcuyu soymaya kalktı, aldığı cevapla kaçtı! Kıskıvrak yakalandı
01:08Hatay’da okul kantinlerinde mide bulandıran görüntüler! Son kullanma tarihi 1 yıl geçmiş tavuk döner çıktı
00:25Cemil Tugay, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu
00:47Esenyurt’ta yangın paniği! 1 bebek ve 2 çocuk dahil 5 kişi mahsur kaldı
00:22Cemil Tugay AK Parti Genel Merkezi'nde
00:48Brezilyalı Eski Formula 1 Pilotu Felipe Massa Görme Engelli Karadöl ile İstanbul Park'ta Tur Attı
00:45Çorum'da katliam gibi kaza! 4 kişi hayatını kaybetti
00:50Çeşme Belediyesi'ne operasyon başladı
00:27Bagaj kapağı açıldı, eşyalar yola savruldu! Çarpışmanın şiddetiyle...