Oynatma Listesi
HABERLER

Sami Kohen'e "Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülü"

Dışişleri Bakanı Mevlüt ÇavuşoğluSami Kohen'in 70 yılını gazetecilik ve dış politikaya adamış duayen bir isim olduğunu belirterek, "Üniversite yıllarımızda da genç bir diplomat adayı iken diplomat olmak isteyen öğrenci iken de yakından izlediğimiz bir uzman. Sami Kohen eskimeyen bir marka." dedi.



Cumhurbaşkanlığı İstanbul Dolmabahçe Ofisi'nde "Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödül Töreni" gerçekleştirildi.

Sami Kohen, konuşmasında aldığı bu ödülden duyduğu mutluluğu dile getirerek, ''Bugün hayatımın en mutlu gününü yaşıyorum. Aldığım bu ödül benim meslek hayatımı taçlandıran en büyük ödüldür.'' dedi.

Meslek hayatı boyunca Türk kamuoyunu dünyada yaşanan önemli olaylar konusunda aydınlatmayı ve Türkiye'yi de dünyaya tanıtmayı kendine misyon edindiğini belirten Kohen, şunları kaydetti:

''1950'li yıllarda Türkiye henüz dışarıya açılmaya başlamadığı dönemlerde dahi dünyadaki önemli gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirdim. Dahası dünyaya kapılarını kapatmış birçok ülkeye giren ilk yabancı gazeteci oldum. Mesela, 1970'lerde Arnavutluk, Çin, Kuzey Kore gibi ülkelere giren ilk yabancı gazetecilerdendim. Latin Amerika'dan Uzak Doğu'ya, basın kuruluşlarıyla geliştirdiğim temaslar sayesinde, onlara Türkiye'yi tanıtan yazılar yazdım. O devirle Türkiye'yi pek tanımıyorlardı, hatta Türkiye'deki olayların haber değeri taşıdığını dahi düşünmüyorlardı. Ancak editörleri ikna etmek suretiyle, bu basın kuruluşları üzerinden Türkiye'yi dünyaya tanıtma fırsatını buldum.''

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER