;
Oynatma Listesi
HABERLER

Şiddetli fırtınada havada adeta uçtu! Hindistan'da 111 kişi öldü, yardım çağrısı yapıldı

Hindistan’ın Uttar Pradesh eyaletinde etkili olan fırtına, şiddetli yağmur ve dolu yağışı can aldı. Devrilen ağaçlar ve çöken yapılar nedeniyle 111 kişi hayatını kaybederken, en az 72 kişi yaralandı. Öte yandan, fırtınaya yakalanan bir adamın, şiddetli rüzgarların tutunduğu çatıyı savurmasıyla havada adeta uçtuğu anlar kameralara yansıdı. İşte detaylar...

Hindistan’da fırtına, şiddetli yağmur ve dolu yağışı etkili oldu. Uttar Pradesh eyaletinde etkili olan fırtınanın yol açtığı kazalar nedeniyle 111 kişi hayatını kaybetti, en az 72 kişi yaralandı. Ölümlerin büyük bölümünün devrilen ağaçlar ve çöken ev duvarlarından kaynaklandığı öğrenildi.

Fırtına nedeniyle ağaçlar ve reklam panoları araçların üzerine devrildi. Birçok bölgede mobil iletişim ağları da kesildi. Bu durum arama-kurtarma ve yardım çalışmalarını aksatırken, yetkililerin hasarın boyutunu tam olarak belirlemesini zorlaştırdı. Eyalet genelinde 179 büyükbaş/küçükbaş hayvan telef oldu, 227 evde hasar bildirildi.

TUTUNDUĞU ÇATIYLA BERABER UÇTU

Öte yandan, fırtınaya yakalanan bir adam, şiddetli rüzgarların tutunduğu çatıyı savurmasıyla havaya fırladı. Yaklaşık 15 metre yükseklikten düşen adam yaralı kurtuldu.

 

MAĞDURLARA TAZMİNAT ÖDENMESİ TALİMATI VERİLDİ

Eyalet yetkililerinden Narendra N. Srivastava, acil durum ekiplerinin etkilenen bölgelere sevk edildiğini, özellikle kırsal alanlarda evlerin, tarım arazilerinin ve elektrik altyapısının büyük zarar gördüğünü belirtti.

Uttar Pradesh Başbakanı Yogi Adityanath, bölge valilerine ve ilgili kurumlara mağdurlara yardım edilmesi talimatını verdi. Resmi açıklamada, "Başbakan Yogi, yetkililere etkilenen bölgeleri derhal ziyaret etmeleri, mağdurlara yardım sağlamaları ve tazminat ödemelerini başlatmaları yönünde talimat verdi" ifadeleri kullanıldı.

MUHALEFET, KAPSAMLI YARDIM ÇAĞRISI YAPTI

Ana muhalefetteki Samajwadi Partisi’nin lideri Akhilesh Yadav hükümete kapsamlı yardım çağrısında bulundu. Yadav, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Evlerin, ağaçların ve duvarların çökmesi nedeniyle yüz binlerce insan ciddi şekilde etkilendi" dedi. Yadav ayrıca hükümetin yaralılara ücretsiz tedavi, gıda, su ve geçici barınma sağlanması çağrısında bulundu.

GÜNCELLEME
DETAYLARI GÖSTER