;
Oynatma Listesi
HABERLER

Sındırgı’da yıkım başladı! Depremin ardından mahalle şantiye alanına döndü

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 27 Ekim’de meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasar alan binalarda yıkım sürüyor. Büyükdağdere Mahallesi’nde yıkım kararı verilen yaklaşık 100 binadan 24’ü yerle bir edildi. Mahalle havadan görüntülendi; adeta bir şantiye alanına dönüşen bölgede enkaz kaldırma, konteyner kurulum ve psikososyal destek çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 27 Ekim’de meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem ve sonrasındaki artçıların ardından ağır hasar alan yapılardaki yıkım çalışmaları devam ediyor.

SINDIRGI'DA AĞIR HASARLI YAPILARIN YIKIMI SÜRÜYOR

Büyükdağdere Mahallesi'ndeki çalışmalar kapsamında yıkım kararı verilen yaklaşık 100 binadan 24'ünün yıkımı gerçekleştirildi. AFAD, Balıkesir Valiliği ve Sındırgı Belediyesi ekipleri, mahalledeki yıkım, enkaz kaldırma ve hasar tespit çalışmalarını yürütüyor.

Vatandaşlara geçici barınma alanları oluşturulan bölgede, psikososyal destek ekipleri de mahalle sakinleriyle birebir ilgileniyor. Ayrıca konteyner kurulumunun devam ettiği mahalledeki çalışmalar havadan görüntülendi.

Mahalle Muhtarı Sebahattin Kaya, "Yaklaşık 100 binanın yıkımı planlanıyor. Şu ana kadar 24 bina tamamen yıkıldı. Büyükdağdere şu anda adeta bir şantiye alanına dönmüş durumda. Enkaz kaldırma tamamlandıkça yeniden inşa süreci başlayacak." ifadesini kullandı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER