Oynatma Listesi
HABERLER

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı! İşte Karadeniz'deki yeni gaz rezervi

Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih sondaj gemisinin Karadeniz’de yaptığı aramalarla ilgili olarak, 85 milyar metreküp daha doğal gaz bulunduğunu, Sakarya gaz sahasında toplam doğal gaz rezervinin 405 milyar metreküpe ulaştığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz ve Akdeniz’deki yeni sondajlarla alınacak müjdelerle bu kaynağın yükseltileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

320 milyarlık metroküplük doğalgaz müjdesini 21 Ağustos'ta milletimize ilan etmiştik. 85 milyar metroküp daha ilave edildi. Sakarya sahasında rezerv böylece 405 milyar metoküpü buldu. Tuna 1 kuyusundan çıkartacağımız yeni rakamıyla 405 milyar metreküp doğal gazın ülkemize ve milletimize hayırlı, bereketli olmasını diliyorum.

Hedefimiz 2023 yılında bu gazı milletimizin kullanımına sunmaktır.

Uzaktan kumandalı ileri teknoloji ürünü denizaltı robotumuzu da yerli ve milli imkanlarla petrol sektörümüze kazandırdık. Denizaltı robotumuzun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Doğu Akdeniz'de adil bir tutum takınmaz ise bu durum artık Avrupa Birliği'nin sonunun geldiğinin resmen ilanı olacaktır. Türkiye'yi girdiği bu yoldan döndürmeye artık ne darbeler ne ekonomik tuzaklar ne siyasi ayak oyunları ne de içi boş tehditler kafi gelir

Karadeniz'de keşfettiğimiz rezerv, ülkemizin bugüne kadarki en büyük hidrokarbon kaynağıdır. Devamının da geleceğine inandığım bu keşiflerle inşallah ülkemizin doğal gazda dışarıya bağlılığı önemli ölçüde azalacaktır.

Biz Türkiye olarak kendi işimize bakıyoruz, öyle de devam edeceğiz. Büyük ve güçlü bir Türkiye bırakana kadar durmayacağız ve duraksamayacağız.

Ülkemizin ve Kıbrıs halkının haklarını hiçe sayan hiçbir oldubittiye izin vermemeye kararlıyız. Karadeniz'de ve Akdeniz'de hidrokarbon kaynakları aramayı sürdüreceğiz.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER