00:17Sancaktepe'de dönüş yapan TIR, otomobile çarptıMeclis’te yeni yasama dönemi başlıyor. Bugün saat 14.00 itibarıyla gözler Meclis Genel Kurulu’nda olacak. Bu yıl Genel Kurul’da hangi yasalar görüşülmeye başlanacak? Milyonlarca Bağkur’lu esnafın gözü kulağı erken emeklilikte. Emeklilik için gerekli prim gün sayısını düşürecek yasal düzenleme ne zaman gelecek?
Konuyla ilgili merak edilenleri CNN Türk canlı yayınında değerlendiren AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler şu ifadeleri kullandı: “Şu anda henüz bir yasa teklifi olarak gündemimizde yok. Meclis’imiz yeni açılıyor. Çalışma Bakanlığı’mızın çalışma yaptığını biliyoruz. Bunun Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve diğer kurumların görüşleri alınmak suretiyle ortaya bir taslak geldiğinde gündeme alırız. Şu anda elimizde teknik olarak hazırlanmış bir kanun metni teklifi yok.
Teknik çalışmalar yapıldıktan sonra ancak ortaya çıkabilecektir. Bunun devamında hem emeklilik sistemimize gelecek emekli sayısı hem bunun karşılığı noktasındaki bütçe imkanları bunların bir bütün olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Bunlar değerlendirildikten sonra yasa teklifi geldiğinde Genel Kurul’da, komisyonda gerekli çalışmayı yaparız.
17 Ekim itibarıyla bütçe kanun teklifimiz TBMM Başkanlığı’na sunulacak. Yapılacak planlama ile birlikte ekim sonu itibarıyla Plan ve Bütçe Komisyonu'nda başlamak üzere 2026 yılı bütçemizin ekim ayı içerisinde görüşülmeye başlanacağını söylemek isterim.
ÇALIŞMA 9 BİN GÜNDEN 7 BİN 200 GÜNE DÜŞÜRÜLMESİNE YÖNELİK Mİ?
Yok, henüz teknik çalışma Çalışma Bakanlığımız tarafından devam ediyor. Çalışmayı tamamlayacak Hazine ve Maliye Bakanlığı başta olmak üzere diğer kamu kurumlarının görüşleri alınacak. Bütçe yükü ve emeklilik sistemine getireceği durum nedir? Bunu gördükten sonra bunun bir yasa teklifi haline gelmesi lazım ki ondan sonra hayata geçirilebilsin. Şu anda Çalışma Bakanlığı’mızın etki analizleri, diğer kamu kurumlarıyla görüş noktasında çalışma devam ediyor. Ortaya henüz net bir şey çıkmış değil.
KAMUDA ÇALIŞAN KADINLARIN DOĞUM İZİN SÜRELERİNİN ARTIRILMASINA İLİŞKİN ÇALIŞMA OLACAK MI?
Bakanlığımız çalışıyor. Aile Bakanlığımızın bu konuda daha etkin düzenleme olabilmesi için toplumun her kesimi ile, kadın aile derneklerimiz, sivil toplum kuruluşları nezdinde görüş ve öneri aldılar. Şu anda teknik olarak çalışma yürütülüyor. Bunun çalışma hayatına etkileri hem de kamudaki görev yapan diğer kadınlarımızın daha etkin, nitelikli çalışma hayatı içerisinde nasıl bulunacağına yönelik bir teknik çalışma yürütülüyor.
Bunun kamu ayağının dışında bir de özel sektör ayağı var. Dengeyi iyi kurmamız lazım. Şu anda Bakanlığımız, ilgili milletvekili arkadaşlarımız teknik çalışma yapıyor. Çalışmanın sonucunda inşallah beklentiyi karşılayacak bir şey çıkarsa orada teklif haline getirmeyi arzu ederiz."
00:33AFAD duyurdu! Akdeniz'de 5.4 büyüklüğünde deprem: KKTC ve GKRY'de de hissedildi
01:00Ankara'da kritik zirve! Erdoğan ile Bahçeli bir araya geliyor
00:27Afyonkarahisar'da fabrikada patlama: 10 kişi yaralandı
00:5022 yıldır aranan kardeş katili, annesinin evinde yakalandı
00:32Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati'yi kabul etti
01:12İstanbul'da 494 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi! Operasyonda 7 şüpheli tutuklandı
00:27Sokak köpeğini iple sürüklemişti! Belediye personeli ile ilgili karar belli oldu
01:41Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emlak vergilerine ilişkin açıklama
07:33Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehitlerimizin 19’unun naaşına ulaştık, incelemeler sürüyor
00:37Beykoz'da trafik kazası geçiren oyuncu Özgü Namal taburcu oldu
03:30Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten futbolda bahis soruşturması hakkında açıklama! 'Kurunun yanında yaş da yanmasın'
00:42Eve taş atan oğlunu yakalamak isterken balkondan düştü
02:26Aynı gün, iki kahraman! Düşen kargo uçağında kahreden tesadüf
01:20Meteoroloji tarih verip illeri tek tek açıkladı! Yoğun kar yağışı geliyor
02:41İstanbul'da garip olay! Başıboş at vatandaşları kovaladı: 'Bizi görür görmez üzerimize koştu'
01:29Şehit Kıdemli Başçavuş Özcan’ın Babası: "Oğlum mesleğini çok severdi"
02:13Askeri uçak neden düştü? Uzmanlar ‘Dışarıdan müdahale’ ihtimalini değerlendirdi
02:49Türk Hava Kuvvetleri’ne ait C-130 kargo uçağı Gürcistan'da düştü: 20 asker şehit
01:19Bir hafta sonra cesedi bulunan otizmli Veysel'in amcası konuştu
01:33Türkiye ağlıyor! Şehitlerin hikayeleri yürekleri yaktı: Pilot olmak çocukluk hayaliydi
01:17Düşen uçakta 20 şehit! Bahçeli: Her ihtimal dikkatle araştırılacak
00:38Başakşehir’de zincirleme kaza! Çok sayıda yaralı var
01:42Türk Hava Kuvvetleri’ne ait C-130 kargo uçağı Gürcistan'da düştü: 20 asker şehit
01:36Hataylı gencin halı saha maçında hayatı değişti!
00:31Sürücü yola savruldu! Dikkatsizlik ve kural ihlalleri...
01:22Küçük kız dehşeti yaşadı! Sokak köpekleri bacağını ve kalçasını ısırdı
00:50Beyinleri nasıl yıkanıyor? Suça sürüklenen çocuklar gerçeği Arka Sokaklar’da
00:379 gün sonra anne ve oğlunun cansız bedeni bulundu! Şoke eden detaylar: ‘Yeri kuzgunlar gösterdi’
00:40Filipinler kıyameti yaşıyor! Süper tayfunda can kaybı ve yaralı sayısı artıyor