Oynatma Listesi
HABERLER

Süleymani için Ahvaz'da cenaze töreni düzenleniyor

Irak'ın başkenti Bağdat'ta ABD'nin düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani için İran'ın Ahvaz şehrinde cenaze töreni düzenleniyor.

İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, bugün İran’da yapılacak törenin ardından memleketi Kirman’da toprağa verilecek.

Süleymani'nin cenazesi, sabah saatlerinde İran'ın Ahvaz kentine getirildi. Önümüzdeki saatlerde cenazenin Meşhed'e getirilmesi bekleniyor.

İran bayrağına sarılı olarak getirilen tabutu, siyahlar içindeki gözü yaşlı binlerce kişi karşıladı.

O anlar İran devlet televizyonundan canlı olarak yayınlandı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve dini lider Ayetullah Hamaney ise iki kızı ve üç oğlu olan Süleymani'nin Tahran'daki evini ziyaret ettmiş ve acılı aileye baş sağlığı dilemişti.

Ruhani salona girişte Süleymani'nin kızıyla ayak üstü sohbet etti. İran televizyonlarınca da yayınlanan ziyaret sırasında Süleymani'nin kızı olduğu belirtilen ancak ismi açıklanmayan genç kadın, Ruhani'nin "Allah size sabır versin, bunu telafi edeceğiz" sözü üzerine "Babamın intikamını kim alacak" diye sordu.

Ruhani'nin de cevap olarak "Alacağız, hepsinin intikamını alacağız, hiç endişe etmeyin" dediği görüldü.

Öte yandan, İran'ın Orta Doğu siyasetinin mimarı olarak gösterilen General Kasım Süleymani'nin ABD tarafından düzenlenen suikast sonucunda hayatını kaybetmesinin ardından karşılıklı tehdit ve uyarılar devam ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, İran'ın ABD'lilere veya ABD unsurlarına saldırması durumunda İran'a ait 52 hedefi vurmak üzere tespit ettiklerini açıkladı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER