Oynatma Listesi
HABERLER

Suriyeliler için dönüş projesi! Erdoğan: Suriye'de 200 bin konut yapacağız

Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulunudu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kurumlarımızın çalışmaları, bu geri dönüş için 1 milyondan çok daha fazla sığınmacının gönüllü olduğunu göstermektedir." ifadelerini kullandı. Suriyeliler için dönüş projesine ilişkin açıklama yapan Erdoğan, "Uluslararası yardım kuruluşlarının finansmanıyla Suriye topraklarında 13 yerde, 200 bin konut inşa edilmesini sağlıyoruz." dedi.

Erdoğan özetle şunları söyledi: Şu anda 3 milyon 700 bin Suriyeli bizim kardeşimizdir ve onlara sahip çıkacağız. Bay Kemal senin ortakların varsın PKK mensubu olsun: Sen onlarla beraber Ankara’dan İstanbul’a yürümeye devam et. Ama biz bu kardeşlerimizle ensar kültürü içinde yolumuza devam edeceğiz. Asla taviz de vermeyeceğiz. Ancak inananlar kardeştir ve kardeşliğimizi koruyacağız.

Çatışmaların devam ettiği Suriye'nin istikrara kavuşması için her türlü gayreti gösteriyoruz. Suriye'nin Kuzeyinde briket evleri yapıyoruz. Antalya'da 2015 yılında yapılan zirvede Suriyeli sığınmacılar için şehirler inşa edilmesi teklifinde bulunmuştur. Maalesef bu projeyi gereken desteği vermediler. Uluslararası yardım kuruluşlarının finansmanıyla Suriye topraklarında 13 yerde, 200 bin konut inşa edilmesini sağlıyoruz. Kurumlarımızın çalışmalar, bu geri dönüş için 1 milyondan çok daha fazla sığınmacının gönüllü olduğunu göstermektedir.

Çeşitli yollarla sınırlarımıza giren ve ülkelerine geri gönderdiğimiz düzensiz göçmen sayısı 2016'dan bugüne kadar 320 bini aşmıştır. Gönüllü dönüşler için gereken imkanları sağladıkça ülkemizdeki Suriyeli sayısının makul düzeylere gerileyeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Suriyelilere veya diğer ülkelerden gelen yabancılara kendi vatandaşlarımızdan farklı hiçbir imkan sağlanmamakta, ekstra hiçbir kaynak tahsis edilmemektedir.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER