00:41İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve eşi gözaltına alındı"Terörsüz Türkiye" hedefi doğrultusunda TBMM'de kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı.
TBMM Tören Salonu'ndaki toplantıda, "Cumartesi Anneleri" ve "Barış Anneleri" hazır bulundu.
"BU SÜRECİ ZEHİRLEMEK İSTEYEN BAZI GRUPLARIN VARLIĞINI BİLİYORUZ"
Kurtulmuş, toplantının açış konuşmasında, komisyonunun ilk 3 toplantısında çalışma düzeninin tesis edildiğini, dün gerçekleştirilen toplantıda ise toplumun farklı kesimlerini dinlemeye başladıklarını söyledi.
Dün şehit ailelerini, gazileri ve "Diyarbakır Anneleri"ni dinlediklerini aktaran Kurtulmuş, bugün ise "Cumartesi Anneleri"ni ve "Barış Anneleri"ni dinleyeceklerini söyledi.
Türkiye'de, 40 yılı aşkın süredir devam eden süreçte, yaşanılan acıların herkesin ortak acısı olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:
"Bu acıları yarıştırmak, bu acıları birini diğerinin önüne geçirmek gibi herhangi bir tavır içerisinde olmamak gerektiği kanaatindeyim. Esas mesele, geçmişte yaşadıklarımızı karıştırmak, kurcalamak ve bunlar üzerinden yeni tartışmalar ortaya koymak değil, tam tersine geçmişte yaşadıklarımızı bir daha yaşamamak üzere siyaset kurumu olarak tedbirlerimizi almak ve yolumuza esenlik içerisinde, huzur içerisinde, komisyonumuzun adında da yer aldığı gibi, kardeşlik içerisinde ve demokrasi içerisinde yürümektir. Amacımız, bütün bu görüşmelerle birlikte geçmişin tartışmalarını tekrar etmek değildir. Ortak geleceği kurabilmek için kararlılığımızı arttırmaktır."
Sürecin 86 milyonun ortak faydasına olacak şekilde bir an evvel bitirilmesini isteyen, samimiyetle, iyi niyetle bir araya gelen, çözüm üretmek için gayret sarf edenler olduğu gibi sayıca az olsa da süreci zehirlemek isteyenlerin de olduğunu belirten Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bunu dün uyarı olarak ortaya koymuştuk. Ne yazık ki bir, iki gelişme bu uyarımızda ne kadar hakkı olduğumuzu ortaya koydu. Bu komisyonda hiçbir şekilde konuşulmamış, komisyonun kurulmasından önceki süreçlerde dahi gündeme gelmemiş, komisyonun hiçbir anında komisyon üyeleri tarafından paylaşılmamış bazı konuları hem de gizli oturumlarda konuşulmuş gibi ortaya koymak en hafif tabiriyle açık bir provokatörlüktür. Bu tür provokasyon içerisinde olacak çevrelere karşı da komisyondaki 51 üyemizin hepsi ortak bir kararlılık içerisindedir. Müsaadenizle bu kararlılığımızı sizlerin adına buradan bir kere daha ifade etmek istiyorum. Mesele, bu milletin bir daha yaşadığı bu acıları yaşamayacak bir şekilde, barış içerisinde, huzur içerisinde, yüksek demokrasi standartları içerisinde adaletle yarınlara taşımaktır. Bunun için de bu komisyon üzerine düşen bütün sorumlulukları yerine getirmektedir. Türkiye'de 11 siyasi partiyi temsil eden, 51 kişiden oluşan bu komisyon şimdiye kadarki süreçte büyük bir olgunluk içerisinde, herkes farklı fikirlerini çok net bir şekilde söyleyerek ama sonuçta hepimiz ortak hedefe hizmet ederek yani barışa, esenliğe, huzura hizmet ederek komisyon çalışmalarını bugüne kadar getirdik. En kısa zamanda tamamlayarak da millete karşı olan ödevimizi başarıyla yerine getirmeyi ümit ve temenni ediyorum."
Kurtulmuş'un konuşmasının ardından "Cumartesi Anneleri" ve "Barış Anneleri" söz aldı.
00:36İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve eşi gözaltına alındı
00:19İstanbul'da organize suç örgütüne yeni operasyon: 37 gözaltı
04:50Gözaltındaki Oğuzhan Uğur’un ifadesi ortaya çıktı! İşte aylık geliri
01:32Antalya'da orman yangını! Alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor
03:52AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman: 'KKTC'nin geleceği Türkiye'nin geleceğidir'
03:10Yer: Tekirdağ! Tekel bayii açılışına imam dua okudu: Yanlış yaptığını düşünmüyoruz
04:01Ahbap Derneği soruşturması: Gözaltına alınan Oğuzhan Uğur'un ifadesine başlandı
01:56Tuzla Palas Gölü'nde yağışlar nedeniyle tuz hasadı yapılamıyor
00:56İtiraf cinayet zincirini ortaya çıkardı! Eniştesi ve sevgilisinden sonra yeğeni: Portakal bahçesi ve beton kaplı kuyu detayı
01:09Deniz’den aşk itirafı! Aras ve Leyla’nın oyunu kriz çıkaracak
01:07Kendi şemsiyesini açmak istedi, plaj savaş alanına döndü! O anlar kamerada
00:12Motosiklete çarpan otomobilin sürücüsünün kaçtığı kaza kamerada
00:22İstanbul'da korkutan yangın! Alevler ormanlık alana sıçradı
01:58Bakan Kacır: 6. Ulusal Arktik Bilimsel Araştırma Seferi ekibi Kuzey Kutbu'ndaki deniz buzu hattına ulaştı
01:27Haliç'te tekne kazası: Gemi personeli aranıyor
02:232 kovanla başladı! Yılda 1 ton bal üretiyor
01:03Ruhi Çenet, belgeselinde asrın inşasını anlattı
03:16İstanbul'da dev çekirge paniği! Balkonlara ve evlere kadar geldiler
01:41AKOM'dan İstanbul için yeni hava durumu uyarısı! Çarşamba başlıyor, tam 4 gün sürecek: Hava değişimine hazır olun
02:21Türkiye'ye lezzet köprüsü! 'Lokum gibi, yedikçe yiyesin geliyor'
00:24Körfez'de 2 ülke alarma geçti! 'İran'dan füze ve İHA saldırısı'
02:15Haysiyet’in afiş çekimi yapıldı
01:17İstanbul’da kapıyı açan ekipler dehşete düştü! 'Bu size kan parası olsun'
02:53Diplomasını duvara değil toprağa astı! Babasının 40 yıllık tecrübesini bilimle buluşturdu
01:01Aylar sonra yeniden pembe oldu! Türkiye'nin kalp şeklindeki gölü görenleri büyülüyor
02:50Hatay'da morga gittiler, gördükleri karşısında donup kaldılar! 'Dişlerinden fark ettik'
00:36AVM’de şoke eden olay! Üniversiteli genç kız 606 mermi ile yakalandı: Sevgilime götürüyordum
00:27Ordu'da küçük çocuk sokak köpeklerinin saldırısına uğradı
01:43Mücteba Hamaney'den "Trump'ın imzası değersiz ve geçersizdir" açıklaması!