04:29TOKİ'den 64 ilde yeni konut kampanyası! Bakan Kurum şartları ve fiyatı açıkladıBolu'nun Gerede ilçesinde meslek yüksekokulu öğrencileri ve bir tekniker tarafından 222 numara ayakkabı üretildi. Tam kalıp ölçülerine göre hazırlanan ayakkabı, Türkiye'nin en büyük numaralı giyilebilir ayakkabısı olarak öne çıktı.
Türkiye'nin önemli deri üretim merkezlerinden ilçede, Gerede Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarımı Bölümü Teknikeri Ahmet Çetinkaya ve öğrencileri dikkati çeken bir projeye imza attı. Almanya'daki bir firmanın bahçesinde gördükleri devasa çizmeden esinlenen ekip, Türkiye'nin giyilebilir en büyük numaralı ayakkabısını tasarladı.
"ÖLÇÜSÜ TAM BİR KALIP ÖLÇÜSÜDÜR"
Üretim sürecine ilişkin bilgi veren Tekniker Ahmet Çetinkaya, öğrencilerden Zekeriya Atmaca öncülüğünde başlayan çalışmaya diğer öğrencilerin de destek verdiğini belirtti. Çetinkaya, "O dönem sınıfta yaşı en büyük öğrenci de oydu. Onunla birlikte birkaç öğrenci de destek verdi. Böyle bir şey tasarlandı.
Daha sonra straforlarla ayakkabının iç kalıbını hazırladık. Onun üzerine alçı yaparak sertleşmesini bekledik. Normal kullanabileceğimiz bir kalıp ortaya çıktı. Kalıbın üzerine yine stampa çıkardık, modelini oluşturduk. Bunu parçaladıktan sonra 7 kanat deriyle kesimini yaptık. Alt tabanında kösele kullandık. Ayakkabıyı 222 numara ölçüyle büyüttük. Yani ölçüsü tam bir kalıp ölçüsüdür" dedi.
"BİZ DAHA BÜYÜĞÜNÜ YAPMAYI HAYAL ETMİŞTİK"
Daha büyük ölçülerde ayakkabı yapmayı hayal ettiklerini fakat 222 numara ölçüsünde çıktığını aktaran Ahmet Çetinkaya, "Gerede'deki deri fabrikalarından bize hediye edilen derilerle yaptığımız bir ayakkabı. Giyilebilir durumdaki en büyük ayakkabı.
Tabii kimsenin ayağı 222 numara değil ama gerçekten ayağı 222 numara olan birisi olsa bu ayakkabıyı çok rahatlıkla giyebilir. Biz daha büyüğünü yapmayı hayal etmiştik. Almanya'da bir firmanın bahçesinde çok büyük bir çizme görmüştük. Bundan yola çıktık. Aslında bizim hayalimiz bundan daha büyük bir ayakkabıydı. Mevcut şartlarda en büyük bunu yapabildik" şeklinde konuştu.
00:52İhbar ABD'den geldi, operasyon Sarıyer'de başladı! Canlı konum takibiyle kurtarıldı
03:20Muhittin Böcek'ten 950 bin euro itirafı! Özgür Özel'in talebiyle Ferdi Zeyrek'e teslim ettim
01:13Sıfır kilometre araç aldılar, sadece 6 ay kullanabildiler: Binmeye korkuyoruz
01:29İstanbul’da ürküten manzara! Mavi ile kahverenginin sınırı havadan görüntülendi
01:54Kavurucu yaz kapıda! 50 dereceyi görebiliriz
01:51Dili boğazına kaçan kız kardeşini kurtardı, kendisi dakikalar sonra öldü! Randevuya saatler kala...
00:44Galata Kulesi'nde 'Sıfır Atık' heyecanı!
01:36A Milli Futbol Takımı, Miami'deki ilk antrenmanını yaptı
00:31Tüfekle açılan ateş sonucu oluşan kimyasal sızıntıdan 6 polis etkilendi
05:11Yüksek gerilim hattından akıma kapılıp, kuyuya düşen 3 işçi öldü
00:17Elazığ’da ilginç anlar kameraya yansıdı! Kargadan kaçarken taklalar attı
01:01Manisa’da pompalı tüfekli saldırıda 2 kişi yaralandı
04:59Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'dan Hakan Safi'ye tepki! 'Oyuncular adaylarla anlaşmaz'
00:17Dilan Polat'ın koruması Can Polat'a kanlı pusu! Saldırının görüntüleri ortaya çıktı
00:25Milli Takım'dan antrenman öncesi Miami turu!
02:54ABD Başkanı Trump, Türkiye'deki NATO Zirvesi'ne katılacak
00:37Başakşehir'de iş yerine silahlı saldırı düzenleyen şüpheliler suçüstü yakalandı
01:05Bursa'da kan donduran cinayet! 10 yaşındaki oğlunun gözü önünde eşini katletti
00:25Reha Muhtar’ın ölümünün ardından ''Öbür tarafta hesaplaşacağım'' demişti! Doğuş’tan dikkat çeken sözler
01:54Aralarında husumet bulunan iki aile cenazede karşılaştı! 'Bu nasıl çatışma? Yat, yat, yat...'
00:42İfade vermek için gittiği adliyenin önündeki bankta ölü bulundu
00:17Nevşehir merkezli 'yasa dışı bahis' operasyonu: 34 şüpheli adliyede
00:43Kauçuk fabrikasında korkutan yangın! Siyah dumanlar kilometrelerce uzaktan görüldü
00:44Dilan-Engin Polat çiftinin koruması Can Polat öldürüldü
01:29Adana dehşet anları! Emekli polis, bıçakla saldıran oğlunu öldürdü
00:54‘Eşref ölmüş diyorlar’
06:15Yunus Emre Akkor’dan Patlıcanlı Bulgur Pilavı
00:20Adana dehşet anları! Emekli polis, bıçakla saldıran oğlunu öldürdü
03:23CHP'de 'kurultay' krizi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu utanç sahnelerine yarın yenileri eklenecek