00:41Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter hakim karşısındaİzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Seferihisar Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan İsmail Yetişkin ile soruşturma dosyasına giren S.A. arasındaki ilişkinin mali boyutu ve WhatsApp yazışmaları, şüphelinin ifadesiyle netleşti. Dosyadaki WhatsApp mesajlarında yer alan 'Aşkım', 'Hayatım' ifadeleri ile yüz binlerce liralık para taleplerini doğrulayan S.A., ifadesinde para trafiğinin detaylarını tek tek anlattı.
"ZAMAN ZAMAN KENDİSİ VERDİ, ZAMAN ZAMAN ŞOFÖRLERİYLE GÖNDERDİ"
Savcılık ifadesinde İsmail Yetişkin ile sevgili olduklarını beyan eden S.A., birliktelikleri süresince Yetişkin’den defalarca para istediğini kabul etti.
Paraların bir kısmını Yetişkin’in şahsından nakit aldığını, bir kısmının ise makam şoförleri aracılığıyla kendisine ulaştırıldığını belirten S.A., teslimatlar da Aykan, Deniz ve Serter isimli şoförlerin kullanıldığını aktardı. S.A., parayı en sık getiren Aykan D.’nin kendi öz kardeşi ve aynı zamanda Yetişkin’in şoförü olduğunu doğruladı.
Dosyadaki WhatsApp yazışmalarında da S.A.’nın "Aşkım Aykan’ı ne zaman göndereceksin?" mesajına Yetişkin’in "Aşkım şimdi çıktı yola geliyor" yanıtını verdiği ve ardından S.A.’ın ödeme için teşekkür ettiği ileri sürüldü.
300 BİN TL NAKİT KİRA DESTEĞİ VE ARAÇ ALIMI
S.A., ifadesinde konutunun kirası ve kişisel ihtiyaçları için İsmail Yetişkin’in kendisine 300 bin TL nakit parayı elden verdiğini söyledi. S.A., "6 aylık kira ve diğer ihtiyaçlarım için bana 300 bin TL parayı elden kendisi verdi. Ben de 6 aylık kirayı bankaya gidip ödedim" diyerek ev kirasının Yetişkin tarafından düzenli karşılandığını kaydetti. S.A. ayrıca, 2025 yılının Mart ayında 765 bin TL bedelle satın aldığı aracın 300 bin TL’lik kısmını İsmail Yetişkin’in ödediğini, kalan tutarı ise kendisi ve kardeşi Aykan D.’nin karşıladığını ifade etti. Araç alımı sürecinde Yetişkin ile sürekli iletişimde olduğunu ve ilanları kendisine göndererek fikir aldığını belirtti.
"OTEL KAYITLARI DOĞRUDUR, ŞOFÖRÜN ÜZERİNE GÖRÜNSE DE BAŞKAN'LA KALDIM"
Soruşturma dosyasında yer alan Antalya, Muğla ve farklı illerdeki konaklama kayıtları sorulan S.A., kayıtların tamamının doğru olduğunu beyan etti. Seyahat giderlerinin ve otel ücretlerinin çoğunlukla Yetişkin tarafından nakit ödendiğini belirten S.A., dikkat çeken bir gizleme yöntemini de açıklayarak şunları söyledi:
"İsmail Yetişkin ile seyahatlerimizde genellikle iki oda tutulurdu. Resmi kayıtlarda şoförler Aykan D. veya S.Ö. ile aynı odada kalmışım gibi görünse de gerçekte İsmail Yetişkin ile aynı odada kaldım."
FİİLEN ÇALIŞMADIĞI ŞİRKETTEN SGK KAYDI YAPILMIŞ
Soruşturmanın bir diğer önemli başlığını oluşturan sigorta işlemlerine ilişkin WhatsApp mesajları da S.A.’nın ifadesiyle ortaya çıktı. Mesajlarda geçen "Zeki yanımda, senin sigortanın ay sonunda yattığını söylüyor" ifadeleri sorulduğunda Acar, sigorta kaydının Yetişkin’in arkadaşı Zeki S.’ye ait iş yerinden yapıldığını ancak bu iş yerinde fiilen hiçbir zaman çalışmadığını açıkça itiraf etti.
İfadesinde Yetişkin ile olan ilişkisinin kişisel boyutta olduğunu ve belediyenin ihale, ödeme veya resmi işleyişine dahil olmadığını savunan S.A.’nın beyanlarının ardından, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı elden yapılan para transferlerinin kaynağını ve belediye imkanlarının bu ilişki çerçevesinde kullanılıp kullanılmadığını incelemeye devam ediyor.
00:32Soma’da maden ocağında göçük! Ekipler sevk edildi
00:51Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
01:22Doğum lekesi sandı, hastalık belirtisi çıktı! ‘Bebeğimdeki değişimler Proteus sendromunun işaretiymiş’
01:46Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'te! TBMM'de yeni yasama dönemi başlıyor
05:04Cezaevindekiler için infaz düzenlemesi gelecek mi? AK Parti Grup Başkanı Güler'den açıklama
00:18Kadın doktor trafikte dehşet saçtı! ‘Çek arkam sağlam’ dedi, rekor ceza yedi
02:38AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman: Telif meselesi bir güvenlik meselesine dönmüştür
01:57TEKNOFEST Güneydoğu'da ikinci gün!
00:27TikTok, Instagram ve X'teki yayınlara operasyon! 10 şüpheli yakalandı
01:23İzmir'de fabrikada patlama! 3'ü ağır 7 işçi yaralandı
02:02TEKNOFEST Güneydoğu'da ikinci gün!
01:00Beyaz'la Joker'de eğlence ve heyecan bir arada
01:4015 ilde nitelikli dolandırıcılık operasyonu: 244 şüpheli yakalandı
01:00Dehşete düşüren dedikodu işkencesi! Liseli 3 kız öğrenci gözaltında
00:26Meriç Keskin'den ağabeyine yürek burkan veda: Yanını ayırttım
03:11SPK’dan fahiş kazançlar için yeni adım: İade hesapları açıldı!
01:10İzmir’de mahalleliyi ayağa kaldıran olay! ‘Fareler cirit atıyor, kimse geçemiyor’
02:16MİT'ten kaçış yok! Reyhanlı saldırısının faili yakalandı
03:37SPK'dan tasfiye edilen fonlar için ara ödeme kararı
03:39Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer gözaltında
00:38Marmaris'te motosiklet çalan 2 şüpheli tutuklandı
00:33Şarköy'de takla atan otomobilde sürücü ile eşi yaralandı
05:50Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay'ı kabul etti
05:50Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay'ı kabul etti
00:50MSB görüntüleri paylaştı: Gökyüzünde omuz omuza, hedefte tam isabet!
01:35MGK toplantısı sona erdi! 8 maddelik bildiri yayımlandı
00:49Fon soruşturmasında 5 şirket TMSF'ye devredildi
01:18TEKNOFEST Güneydoğu'da 'İlk Işıktan Geleceğe' oyunu sahnelendi
00:29Avcılar'da üzerine bastığı kapak açılınca rögara düşen kadın yaralandı