Oynatma Listesi
HABERLER

Umreden gelenlere İstanbul Havalimanı'nda koronavirüs önlemi

Umre seyahati için kutsal topraklardan yurda dönen yolcular yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını için alınan önlemler kapsamında İstanbul Havalimanı'nda sağlık kontrollerinden geçirildi.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nda alınan karar boş şekilde Suudi Arabistan'ın farklı şehirlerine giden, içinde doktor ve yardımcı sağlık personellerinden oluşan uçaklar, umre için kutsal topraklara giden vatandaşları Türkiye'ye getiriyor. Sağlık personeli, uçuş öncesi yolcuların ateşlerini ölçerken, uçuş süresince de yolcuların sağlık takibini yaptı.

İstanbul Havalimanı'na gelen uçaklardan çıkan yolcuların sağlık kontrolleri terminalde de sürüyor. Alınan önlemler kapsamında tam donanımlı koruyucu giysi, maske ve gözlük takan sağlık ekipleri, yolculara salgınla bilgilendirmede bulunuyor. Maskesi olmayan veya takmayan yolcular uyarılırken bütün yolcuların tek tek ateşleri ölçüldü.

Herhangi bir olumsuz durum rastlanılmayan yolcular, pasaport kontrollerinin yapıldığı alana yönlendiriliyor. Daha önce alınan önlemler kapsamında pasaport kontrol noktalarına konulan termal kameralar aracılığıyla gelen tüm yolcular taramadan geçiriliyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER