00:57Arka Sokaklar'da aşk nöbeti! Kalpleri ısıtan sevgi dolu çiftManisa'nın Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay'ın vefatının ardından olağanüstü toplanan Şehzadeler Belediye Meclisi yeni başkanını seçti. CHP adayının Hakan Şimşek olduğunu açıklamasının ardından CHP'li Meclis Üyesi Yenal Yıldırım da CHP Grubunun kararına uymayarak adaylığını açıklayınca 2 aday arasında seçim yapıldı. Mecliste ilk turda üçte iki çoğunluk sağlanamayınca 2. turda 31 üyenin 23'ünün oyunu alan Hakan Şimşek Şehzadeler'in yeni Belediye Başkanı seçildi.
Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay'ın vefatının ardından Şehzadeler Belediye Meclisi yeni başkanını seçmek için Manisa Kültür Sitesi Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda olağanüstü olarak toplandı. Meclisteki diğer partiler AK Parti, MHP, İYİ Parti ve bağımsız bir üye Şehzadeler Belediye Başkanı vefatı sonrası oluşan süreçte aday çıkarmama kararı aldıklarını belirtmişlerdi.
Yoklama alınmasıyla başlayan toplantıda Başkan Vekili Zerrin İşnel, meclisteki siyasi partilerin aday çıkarmayacağını ve CHP'nin adayını destekleyeceklerini açıklaması üzerine AK Parti sıralarından İşnel'e tepki sesleri yükseldi. AK Parti adına sadece aday çıkarmayacaklarını açıkladıklarını, CHP'nin gösterdiği adaya oy vereceklerini hiçbir yerde beyan etmediklerini ve düzeltme istenmesi üzerine Zerrin İşnel düzeltme yaparak teşekkür etti ve CHP'nin başkan adayının Hakan Şimşek olduğunu açıkladı.
PARTİSİNİN GRUP KARARINA UYMADI
CHP adayının Hakan Şimşek olduğunu açıklamasının ardından daha önce Şehzadeler Belediyesinde Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan ve istifa eden CHP Meclis Üyesi Yenal Yıldırım da CHP Grubunun aldığı karara uymayarak, "Ben kimsenin iki dudağı arasından çıkacak isme bağlı değilim. Ben Yenal Yıldırım'ım ve adayım" diyerek belediye başkanlığı için aday olduğunu açıkladı. Yenal Yıldırım'ın adaylığının kabul edilmesinin ardından iki adaylı başkanlık yarışına geçildi.
İki adayın yarıştığı seçim için meclis üyeleri alfabetik sıraya göre oylarını kullandı. Yapılan seçim sonunda Hakan Şimşek 20 oy, Yenal Yıldırım 7 oy alırken 4 oy da geçersiz sayıldı. Meclis üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu sağlanamadığı için seçim ikinci tura kaldı. Verilen 15 dakikalık aranın ardından yapılan 2. tur oylama sonucunda ise 31 üyeden 23'ü Hakan Şimşek'e, 7 üye Yenal Yıldırım'a çıkarken 1 oy da boş çıkarak Hakan Şimşek meclisin üçte iki çoğunluğunun oyunu alarak Şehzadeler'in yeni Belediye Başkanı oldu.
Mecliste CHP'nin 18, AK Parti'nin 5, MHP'nin 4, İYİ Parti'nin 3 üyesi bulunurken 1 üye de bağımsız olarak yer alıyordu.
Seçimin ardından mecliste grubu bulunan partiler adına konuşma yapan meclis üyeleri, Gülşah Durbay için başsağlığı dilerken, yeni başkan Hakan Şimşek'e de görevinde başarılar diledi.
"GÜLŞAH BAŞKANIMIZIN EMANETİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ"
Şehzadeler'in yeni Belediye Başkanı Hakan Şimşek yaptığı konuşmada, "2025 yılında gerçekten çok sıkıntılı bir süreç yaşadık. Bu süreç içerisinde basın danışmamız Güney Temiz kardeşimiz, arkasından Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek ve sonrasında Manisa'nın Topuklu Efesi Şehzadeler Belediye Başkanımız Güşah Durbay'ı kaybettik. Bizler için gerçekten çok büyük bir kayıp, bir travma gibi oldu. Bizim her zaman bir yanımızda olacaklar. Bu arkadaşlarımızı kaybetmenin bize verdiği üzüntü kelimelerle tarif edilecek bir şey değil. Şu konuşmayı yaparken bile zorlanıyorum. Gülşah Başkanımız bir taraftan tedavi olmaya kalkarken, bir taraftan Şehzadeler ilçesi için neler yapabilirim diye düşünen kendi sağlığından daha önde tutan bir arkadaşımızın seçim sürecinde ve sonrasında vermiş olduğu her türlü sözün arkasında olacağız. Onun sözlerini, taahhütlerini hepsini yerine getirmek için tüm meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber el ele vererek sosyal demokrat, halkçı belediye öncülüğünde bunların tamamını gerçekleştireceğiz. Bu süreçler biraz sancılı oluyor. Bu bizim için bir emanet. Biz bu emaneti tüm partili ve tüm meclis üyelerimiz, tüm örgütümüzle birlikte sahip çıkacağız. Benim için de çok ağır bir sorumluluk. Ötekileştirmeden partili partisiz bütün meclis üyelerimize bu şehri en iyi şekilde yönetmeye devam edeceğiz" dedi.
HAKAN ŞİMŞEK KİMDİR?
Manisa'da 1971 yılında doğan evli ve 1 çocuk babası olan Hakan Şimşek Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu ve Manisa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında yaklaşık 30 yıldır kayıtlı olarak mali müşavirlik yapıyor. 2024 yılı mahalli İdareler seçiminde CHP'den Şehzadeler Belediye Meclis üyesi seçilen Hakan Şimşek, 2024 yılının mayıs ayında Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcılığına getirilmiş ve 2025 yılının ocak ayında görevinden istifa etmişti.
00:18Antalya Havalimanı'nda korku dolu anlar: Uçağın tekeri yerinden çıkarak kanadı parçaladı
01:38Eda Erdem, Fenerbahçe ile 2 yıllık sözleşme imzaladı!
02:27İnci Taneleri'nde sır ortaya çıktı! Azem çıkış yolu arıyor
01:40Cumhurbaşkanı Erdoğan Boğaziçi'nde: Üniversiteleri ideolojilerinin arka bahçesi olarak görenler imtiyazlarını kaybetmek istemiyor
01:41İstanbul Havalimanı’nda can pazarı: gözlerinin kaydığını farkettim
00:46Cenazeye giderken feci kaza! TIR’a çarpan otomobildeki 2 kişi hayatını kaybetti
01:18Antalya'yı sağanak vurdu; 7 ilçede okullar tatil edildi
01:16Bakan oldu, telefonu açtı! Akın Gürlek'in ilk görev yerindeki vatandaşlar konuştu: O yıllardan kanıtlamıştı
03:37Gözde Seda Altuner zayıflama sırrını açıkladı! 'Doktor kontrolü olmadan kullanırsanız ölürsünüz'
01:00Bakü-Erivan hattında Barış Köprüsü! Azerbaycan'dan çıkan heyet Ermenistan'a gitti
01:58Kamikaze PİRANA göreve hazır: S. Arabistan'da gözleri üzerine topladı
03:09Ankara’daki iş insanı şaşkın! Hesabına 426 bin TL geldi: 'Sahibi çıkmazsa öğrencilere burs veririm'
00:40Casperlar liderine 'Diplomatik Kaçış' operasyonu! İstanbul'dan Edirne'ye gizli sevk: Bagajda sınırdan geçirildi
00:1964 kişilik yolcu uçağı kayarak pistten çıktı! 2 buçuk saatlik zamanla yarış
03:44Mardinli Marilyn Monroe tahliye edildi, şoka girdi ! 'Ben bunları hak edecek ne yaptım'
02:02300 kiloya ulaştı, özel ekiple evden çıkarıldı: 12 yıl önce bu hastalığa yakalandım
00:43Külliye'den canlı yayınla 'Bir Ramazan Akşamı'
00:16Hayali faturalara dev operasyon! 5 ilde eş zamanlı baskın
00:34OnlyFans operasyonu başladı! Çok sayıda gözaltı var
00:57Kapıkule, Mersin ve Gürbulak’ta dev operasyon! Tonlarca uyuşturucu ele geçirildi
00:5912 ilde 15 organize suç örgütüne operasyon
01:564 kenti sağanak vurdu, okullar tatil edildi! Meteoroloji'den yeni uyarı geldi
00:46Yürekleri ağza getiren kaza! Çevredekiler yardıma koştu...
01:27Kağıthane'de can pazarı! Yardım çığlığı ortalığı inletti: Bana maske gönderin
01:37Tartıştığı kız arkadaşı ile annesinin araçlarını kundakladı
02:17Vincenzo Montella'dan kura yorumu! 'İlginç bir grup'
00:40MSB, İzmir açıklarında batan göçmen botundaki 2 kişinin kurtarıldığını duyurdu
02:18İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 20 zam
00:42İstanbul’da 'kırmızı alarm': Trafik yoğunluğu yüzde 90’a ulaştı