;
Oynatma Listesi
HABERLER

Yıldırım ve Çağrı Bey gemileri ilk sondajını gerçekleştirecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'dan Türkiye'nin dev sondaj gemileriyle ilgili önemli bir açıklama geldi. Yıldırım Karadeniz’de, Çağrı Bey ise Somali denizlerinde ilk sondaj faaliyetlerini gerçekleştirecek.

 

Türkiye'nin savunma sanayii ile birlikte enerji alanında da attığı dev adımlara yenileri eklenmeye devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Filomuza kattığımız dev sondaj gemilerimiz göreve hazırlanıyor. Filomuzun en yeni üyeleri olan Yıldırım Karadeniz’de, Çağrı Bey ise Somali denizlerinde ilk sondaj faaliyetlerini gerçekleştirecek" dedi.

YILDIRIM KARADENİZ'DE ÇAĞRI BEY SOMALİ'DE

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sanal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Fatih, Yavuz, Kanuni ve Abdülhamid Han’ın ardından filomuza kattığımız dev sondaj gemilerimiz göreve hazırlanıyor. Filomuzun en yeni üyeleri olan Yıldırım Karadeniz’de, Çağrı Bey ise Somali denizlerinde ilk sondaj faaliyetlerini gerçekleştirecek. Mavi Vatan’da ve okyanuslarda bayrağımızı dalgalandıran bu güçlü simgeler teknik kapasitemizin ve kararlılığımızın en somut nişaneleridir. Kendi filomuz, millî teknolojimiz ve mühendislerimizle enerjideki büyük hedeflerimize emin adımlarla yürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Bayraktar'ın paylaşımda, Yıldırım ve Çağrı Bey sondaj gemilerinin tanıtımını içeren bir video da yer aldı.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER