Oynatma Listesi
HABERLER

Yunan Bakan'dan küstah suçlama! Bölgede tehdit...

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a, Akkuyu Nükleer Santrali'ni kötüledi. Dendias, Türkiye'yi Akkuyu hakkında bilgi paylaşımı bulunmakta isteksiz olmakla suçladı.

Yunan medyası 15 Şubat'ta ABD'li mevkidaşı ile görüşen Nikos Dendias'ın Türkiye'ye bu kez de Akkuyu Nükleer Santrali üzerinden yüklendiğini yazdı.

'Yeni bir Çernobil olabilir'

Yunan Kathimerini gazetesinin haberine göre Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, "Bu santral, Doğu Akdeniz'de yeni bir Çernobil olabilir." diyerek Akkuyu Nükleer Santrali'ni hedef aldı.

Yunan Bakan, Akkuyu Nükleer Santrali'nin bölgedeki tüm komşu ülkeler için güvenlik tehdidi oluşturduğunu da öne sürdü. Rusya'nın yurt dışındaki en büyük yatırımı olduğunu vurgulayan Dendias, Türkiye'yi Akkuyu hakkında bilgi paylaşımı bulunmakta isteksiz olmakla suçladı.

 

Akkuyu'da 4'üncü ünite için hazırlıklar başladı

Öte yandan Akkuyu Nükleer A.Ş İnşaat Bölümü Müdürü Maksim Kucherenko, santralin Mersin'deki bilgilendirme merkezinde açıklama yaptı. Bu yıl üçüncü ünitede çalışmaların başladığını ifade eden Kucherenko, aynı zamanda yardımcı ve genel tesislerin inşaatında çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Dördüncü ünite için kollar sıvandı

Üçüncü ünitede ana tesislerin ve binaların betonarme işlerini tamamladıklarını aktaran Kucherenko, şunları söyledi:

"Üçüncü ünitede ana tesislerin, binalarının beton dökme hazırlığını yapıyoruz. Dördüncü ünitede ise hem türbin hem de nükleer adasının temel çukurunda kazı yapmaya hazırız. Temel kazı sonrasında beton altı tabakasını oluşturacağız. O da kaya üzerinde yapılıyor ve nükleer santral binalarını dış etkenlerden koruyor. Aynı şekilde dördüncü ünitedeki ana yapıların betonarme işlerine başlayacağız. Bu ünite için Türkiye Nükleer Düzenleme Kurumu'ndan inşaat lisansı verildikten sonra bu yıl içerisinde temele beton dökme işlerine başlamayı planlıyoruz."

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER