Oynatma Listesi
HABERLER

Zelenskiy BMGK'ya seslendi: Suçlular cezasını bulacak

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne seslendi, Buça'daki katliamla ilgili açıklamalarda bulundu. Zelenkiy, "Buça gibi birçok yer var, Rus ordusu adaletin karşısına çıkarılmalı" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne seslendi. Zelenskiy'nin açıklamalarının satır başları: "Buça gibi birçok yer var. Uzaydan yapılan çekimler ve farklı günlerde yapılan çekimler var. Açık bir şekilde soruşturma yapabiliriz. Herkese göstereceğiz ki hiçkimse cezasız kalmayacak. Suçlular cezasını bulacaktır. Her biri... Rusya yönetimi bizim topraklarımızı, servetimizi ve insanlarımızı istiyor. On binlerce insanların evlerinden eşyalarını, çocuklarını çaldılar.

"Rus askerleri açık bir çekilde yönetime kölelik yapıyor. Bizim kadınlarımızın kulaklarındaki altın küpeleri yırtıp alıyorlar. Küçük bir şey için bile insanları öldürmekten korkutmuyorlar, karşılarına çıkan her canlıyı öldürüyorlar. Ama biz karşı durmaya devam etmeliyiz. Şu an sadece silahımıza güvenebiliriz. Bizi savunmamız için her şeyi yapabiliriz. Toplu katliama karşı durmalıyız. Dünya değişmeli, savaşlar durmalı. Ben Kırım işgalini de görmek istemezdim. Moldova ya da Gürcistan'daki işgalleri de görmek istemezdim. Bunları nasıl durdurabiliriz? Bu suçları işleyenler mahkemeye çıkıp hesap vermeli. Suçlu olan kimse kaçamayacak. Kimse saklanamaz. Mahkemeden ya da adaletten...

"Biz Ukraynalılar Afganistan'dan binlerce kişiyi tahliye ettik. Onlar farklı milletler, farklı dinleri temsil ediyorlardı. Ama biz yardıma kimin ihtiyacı varsa yardım ettik. Rusya'yı saldırgan ve savaşı başlatan taraf olarak, barışa nasıl ulaşabileceğimizi söylemelisiniz. Barışa gidecek bir yolu bulmalıyız. Size küçük bir video izletmek için bize bir dakika verin. Bunu izledikten sonra nasıl bir hak veya hukuktan bahsettiğimizi anlayabilirsiniz." 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER