Geri Dön
'Burç tarihleri değişti' iddiası neden olay oldu?

'Burç tarihleri değişti' iddiası neden olay oldu?

Burçların tarihlerinin değiştiğine dair o fantastik iddia geçtiğimiz günlerde sosyal medyayı salladı. Haberin doğru olup olmadığına bakmadan herkes cumburlop yeni burcunun derdine düştü. İyi de niye? Burçlarımızdan memnun değil miyiz? Neden burçların tarihlerinin değişme ihtimalini bu kadar mesele haline getirdik?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

"Miş miş miş de muş muş muş..."

Twitter'da ortaya atılan ve NASA'ya dayandırılan bir iddia, astrolojiye bir gıdım ilgisi olanların bile yüreklerini ağzına getirdi. "Nasıl yaaa! Koç'um ben! Balık olmam!" gibi birtakım isyanlara sebebiyet verdi. Ortaya atılan yeni tarihlere göre, burçların en gizemlisi, en fenası Akrep'in tarihi sadece 6 günmüş! 23 Kasım ve 29 Kasım... Akrep'le Yay'ın arasına 'Yılan' giriyormuş. Ve 29 Kasım'dan 17 Aralık'a kadar Yılan burcuna dahil oluyormuş. Simge Sağın'dan gelsin; "Miş miş miş de muş muş muş..."

'Takipçi kasmak' için mi?

Bu iddianın Twitter'da adeta Meksika dalgası yaratması üzerine kısa bir zaman için de astrologlardan açıklamada geldi: "Arkadaşlar, saçmalamayın, inanmayın, yok öyle bir şey" denildi. Ki zaten 'burçlar değişti' yalanı mütemadiyen yaşanıyor. Birazcık Google'dan baksanız göreceksiniz ki düzenli aralıklarla 'takipçi kasmak' amacıyla sosyal medyada dillendiriliyor bu konu. Ama benim komiğime giden kısım hep aynı: Burcumuzla alıp veremediğimiz nedir? Ya da tam tersi burçlarımızı ne kadar bu benimsiyoruz?

Kayıtsız kalmak imkânsız mı?

Astrolojiye yüzde 100 inanıyorum diyemem. Ama inancım bir hayli yüksek. Bugüne kadar beni yanıltan pek bir şey olmadı. Ama şimdi "Sen artık İkizler'sin" ya da "Bundan böyle Koç'sun" denilirse bana, seve seve uyum sağlarım gibi de geliyor. 'Koç'un zıpırlığı, enerjisi, 'İkizler'in deli dolu halleri de gayet uygun bir Boğa erkeği olan bana... İnsanların astrolojiye bu kadar sakin yaklaşamaması bana asıl garip gelen. 'Burçların değişmesi' ihtimali bile "Ooo"larla karşılanıyor. Yoksa sosyal medya mı fişekliyor garip garip tepki göstermeye? Sosyal medyada bir habere kayıtsız kalmak imkânsız mı? Oraya mı gidiyoruz şimdi de?

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler