Geri Dön
Akasya Asıltürkmen'in Nihal Candan tepkisinden ne anlamalıyız?

Akasya Asıltürkmen'in Nihal Candan tepkisinden ne anlamalıyız?

Bir süredir Youtube projesiyle karşımıza çıkan Akasya Asıltürkmen, Nihal Candan'ın meyhanesinin açılışına katılmış ve Candan'ın köşeye sıkıştırılmasına tepki göstermiş. Akasya Asıltürkmen'in Nihal Candan tepkisinden ne anlamlalıyız peki?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

O artık 'Akasya Abla'

Oyuncu Akasya Asıltürkmen bir süredir Youtube kanalıyla karşımıza çıkıyor, iyi de yapıyor. Ekranların en sempatik oyuncularından biri olmasının haricinde aynı zamanda Z kuşağının da 'Akasya Abla'sı olma hedefinde. Doğru bir adım kesinlikle... Asıltürkmen, son olarak 'İşte Benim Stilim' programıyla ünlenen Nihal Candan'ın meyhanesinin açılışına katılmış. Muhabirler tahmin edeceğiniz gibi Candan'a Hakan Boy'u hatırlatmış. 'Evli bir adamla ilişki yaşayan kadın' etiketinden, "Yine olay yarattı!"lardan kurtulamayan Nihal Candan'ın üzerine biraz fazla haksızca gidildiğini düşünüyorum. Her şeyin suçlusu sadece Nihal Candan'mış gibi bir algı var çünkü. Halbuki ilişkilerde özellikle de aldatan erkekse, tüm problem üçüncü kişiye, ikinci kadının üzerine yükleniyor. Anlaşılabilir bir tepki olsa da aslında biraz kökene inmeye ihtiyaç var.

"Üç tane hatalı vardır"

Akasya Asıltürkmen de Nihal Candan'ı muhabirlerin sıkıştırmasından sonra hemen devreye girmiş. Ve şunları demiş: "Arkadaşım neden kızın üstüne geliyorsunuz, burada şov yapıyorsunuz. Vurun kahpeye misali. Benim bir videom var, ‘Evli bir adama aşık oldum’ videosunda anlatıyorum. Bu tür konularda bir tane hatalı yoktur iki tane de yoktur üç tane hatalı vardır. Tiyatroya gidiyor musunuz, hangi oyunumu seyrettiniz, siz şimdi malzeme arayışı içindesiniz. Ne gerek var kızı zor duruma sokuyorsunuz. Ben biliyorum bu soruları sorarken çok eğleniyorsunuz, malzemeye bak falan diyerek mutlu oluyorsunuz, bu yaptığınız doğru bir şey değil."

"Sonucu suçlamayı bırakın"

Asıltürkmen'in videosunu izlemiş olanlar bilir. Asıltürkmen tam olarak Nihal Candan'ın durumuna düşen kadınlar hakkında konuşuyordu videoda. Özetle, "Bir ilişkide problem varsa üç hatalı vardır genelde. Sonucu suçlamayı bırakın, sebep değil üçüncü kişi" diyordu. Yani aldatma durumlarında asıl problemin kökenine inilmesi gerektiğini, aldatılma eyleminin bir sonuç olduğunu, asıl problemin, hatalının birinci ve ikinci kişi arasında olduğuna dikkat çekiyordu kibar bir şekilde. Nihal Candan konusunda Akasya Asıltürkmen'in gösterdiği tepkiyi sadece feminizm odaklı yorumlamak eksik olur. Bahsettiği şey tamamen sebep-sonuç ilişkisi. Asıltürkmen'in bu konuya dair çekmiş olduğu Youtube videosu 200 bin kez izlenmiş. Sevindirici. Artık aldatma konularında bir tık daha sakin ve olgun düşünmemizin vakti gelmedi mi?

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler