Geri Dön
Murat Övüç tribünlere oynarken neyi unutuyor?

Murat Övüç tribünlere oynarken neyi unutuyor?

Murat Övüç ve Yeşim Salkım arasında yaşananlar, daha doğrusu Murat Övüç'ün haddini aşarak Yeşim Salkım'a küfür etmesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Ancak Murat Övüç yanlış üstüne yanlış yapıp tribünlere oynamaya devam ediyor. Peki Övüç bu popülist kafada ilerlerken sizce neyi unutuyor?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Yeşim Salkım'a küfür edince...

Önce Murat Övüç'ün son dönemde yaptığı hareketleri hatırlayalım... Pınar Gültekin'in vahşice öldürülmesinden sonra, bir röportajında "Kadınlar, erkeklerin bir adım gerisindedir" lafı sosyal medyada olay olmuştu. Akabinde aralarında Yeşim Salkım'ın da olduğu pek çok ünlü kadından ve aklı başında erkekten sert tepki aldı Övüç. Ne yaptı? Ortada hiçbir yanlış anlaşılmaya yönelik bir cümle yokken "Özür dilerim, yanlış anlaşıldım" dedi. Kadınların İstanbul Sözleşmesi eylemine katılmak istedi ama kadınların tepkisiyle karşılaştı. "Ben o röportajı iki yıl önce vermiştim" diyerek savunmaya çalıştı kendini. Sonra hızını alamadı, Yeşim Salkım'a sahnede 'o' harfiyle başlayan bir küfür etti. Yanında duran tek kadın birçoklarının 'yüzyılın troll'ü' ilan ettiği Tuğba Ekinci oldu...

Hangi karaktere sığıyor?

Hani böyle bir öyle yaparsınız olmaz, bir böyle yaparsınız olmaz, canavarlar gibi haksız olmanıza rağmen yine de zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışır ve kazandığınız paralardan olmamak için gamsızca hareket edersiniz ya... Yani tabii siz böyle bir şey yapmayın. Murat Övüç, bu halde tam olarak. Savrulma, çırpınma halinde, haksız olduğu bir konuda haklı çıkma derdinde. Yeşim Salkım gibi güçlü bir kadına 'O'lu küfürler eden Övüç, yine popülist tavrını sürdürerek bir video çekmiş. "Doğruları söylediğinizde sizden kötüsü olmaz. Kellem de gitse doğruları söyleyeceğim" diyerek yine bomboş bir açıklama yapmış. Doğruları söylemek derken kastettiği şey Yeşim Salkım'a ettiği o küfür mü? En başta Murat Övüç gibi birinin kadın haklarını savunmasını beklerken nasıl oluyor da erkek haliyle bir kadına küfür edebiliyor? Bir erkek feminen olabilir, gözükebilir, herkesin kendi yönelimi. Ama bir kadına küfür eden bir erkek sizce de büyük bir acizlik içinde değil midir? Bir kadına küfür edebilmeyi kendine yakıştıran bir erkek, gizliden gizliye o kadını ve 'kadın olmayı' kıskanıyor olabilir mi? Murat Övüç, tribünlere oynamaya çalıştıkça daha da beter saplanıyor kendi karanlığına. Tribünlere oynarken ıskaladığı şey şu: Bu samimiyetsizliğe, bu oyunlara gelmiyoruz artık... Samimiyet demek bir öyle bir böyle davranmak değil. İstikrar gerekiyor. Daha lafının arkasında duramayan, kadınlardan özür dileyip Yeşim Salkım'a küfür etmek hangi karaktere sığıyor?

Bu kolektif ruhla devam!

Altan Çetin ve Aslızen gibi şarkı sözü yazarlarının "Benim şarkılarımı söyleme" resti çektiği Murat Övüç'e ölümcül darbe, sahne aldığı mekandan gelmiş. Konser anlaşması iptal edilmiş, daha da bombası şu; Övüç'ün yerine Yeşim Salkım'ın sahne alacağı duyurulmuş. Mekan yönetimi, kadın misafirlerin mekana ücretsiz giriş yapabileceğini açıklamış. Konser anlaşmaları bir bir iptal edilince samimiyetsiz bir özür videosu daha çeken Övüç artık uzatmaları oynuyor. Güzel gelişmeler bunlar. Bir kadına, üstelik de yılların Yeşim Salkım'ına böyle bir küfürü uluorta edip de parasından, ekmeğinden olmayacağını mı zannetti Övüç? Bu kadar çirkin ve avamlığın karşılıksız kalmayacağını mı düşündü? Dilerim Murat Övüç gibi LGBTİ , kadın, çocuk, doğa haklarına karşı en başta yürüyeceğini zannettiğimiz ancak bizleri dehşete sürükleyen herkese kolektif bir ruhla benzer tepkileri göstermeye devam ederiz... Devam!

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler