Geri Dön
Mutasyonlu virüs sonrası neler yapacağız?

Mutasyonlu virüs sonrası neler yapacağız?

Kovid-19 son bir yılda hayatımızı altı üst etti. Tam “Aşı bulundu rahat edeceğiz” derken yeni bir bela ile karşı karşıya kaldık; Mutasyonlu virüs. Bulaşıcılık derecesinin yüksek olduğu söylenen mutasyonlu virüs karşısında bilim insanları çare arıyor. Peki, mutasyonlu virüs sonrası biz neler yapacağız? Hadi Molatik olalım…

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Mart 2020’den beri evlerimizdeyiz malum. Hayatımıza bir kabus gibi çöktü Kovid-19 virüsü. “Hayatımız eskisi gibi olacak mı?”, “Eski normale dönebilecek miyiz?” soruları ile baş başa kalmışken yeni bir durumla karşılaştık; Mutasyonlu virüs. Daha hızlı bulaştığını söylüyor bilim insanları, haliyle daha tehlikeli bir hal alıyor durum.

Haberin Devamı

Mutasyonlu virüse karşı ne yapabiliriz?

Bu duruma karşı önlemlerimizi de almamız lazım tabii ki. Uzmanlar öncelikle bizlere çift maske konusunda uyarılarda bulunuyorlar. İngiltere varyantının özellikle görüldüğü mutasyonlu virüse karşı, otobüslerde, minibüslerde, metrolarda çift maske kullanarak seyahat etmek gerekiyor. Gün içinde dışta kalan maskeyi, ıslandığı zaman da içteki maskeyi değiştirmek gerekiyor.

Ayrıca sadece maske takmak bizi kurtarmıyor. Özellikle sosyal alanlarda herkesin maske takması gerekiyor. Sizin takmanız ancak karşınızdaki insanın takmaması sizleri risk altına sokuyor. Herkes şu maske işini biraz ciddiye almalı. Tabii sosyal mesafeye de dikkat etmeye devam edeceğiz.

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler