Geri Dön
Neslican Tay'ın videoları hayatımıza ne kattı?

Neslican Tay'ın videoları hayatımıza ne kattı?

21 yıllık bir hayat... Kanser hastası Neslican Tay, bir Youtube fenomeni olarak hayat savaşını bizlerle paylaştı, hepimizin umut ışığı oldu. Elimizden geldiğince ona destek olmaya çalıştık. Ama olmadı, yetmedi. Neslican Tay 20 Eylül 2019'da hayata veda etti. Peki ölümüyle hepimizin içini sızlatan Neslican Tay'ın videoları hayatımıza ne kattı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

"Bir kez daha kanserim ama yine yineceğim..."

YouTuber'lar arasında öyle bir isim vardı ki hepimizin kafasındaki 'Youtuber' algısını yerle bir etti. Neslican Tay'dan bahsediyorum. "Merhaba" diyerek kendini tanıttı Youtube dünyasında. Bir anda fenomen oldu. Kanser hastasıydı. Video çekmeye başlamadan önce hayatı boyunca 2-3 defa kansere yakalandı. Hepsini de atlattı. Kanalında bize tüm bu süreci anlattı. "Bir kez daha kanserim ama yine yineceğim" diyerek gücünü, hayata tutunma azmini paylaştı bizimle.

Hepimizin içinde bir sızı bıraktı

Bu yolda onu prim yapmakla suçlayanlar bile çıktı. Samimiyeti bile sorgulandı. Oysa o, bu Youtube videolarını birilerine ışık olmak için açmıştı. Canını sıkanlar da oldu ama bir yandan da ona güç veren, aklı başında takipçileri de çıktı. Tüm Türkiye onun mücadelesine şahit oldu. Ama 20 Eylül 2019'da İstanbul'da bu yaşam savaşını kaybetti Neslican Tay. Hepimizin içinde bir sızı bıraktı. Ölümünün üzerinden zaman geçmesine rağmen onun yaşam enerjisi hâlâ ilk günkü gibi akıllarda.

Işık olabilmek, tüm mesele bu!

Peki Neslican Tay hayatımıza ne kattı? Evet kimse ölümsüz değil. Hepimiz bu 'oyun'u kaybedeceğiz. Başlayan her şey bitmeye de mahkum çünkü. Mesele başı ya da sonu değil. Önemli olan elimizden geleni yapmak. İsmimiz hatırlandığında yüzlerde bir gülümseme bırakmak. Neslican Tay, çektiği videolarla sıkıntılı zamanlarda pozitif olmanın neden gerekli ve hayati önem taşıdığını hatırlattı bizlere. Elinden geldiğince savaştı. Elinden gelenin hepsini yaptı. Birçok kanser hastasına ışık oldu, umut verdi. İşte bu çok büyük bir şey. Işık olabilmek, ışığımızı birbirimize aktarabilmek. Bunu yapmak yeterli. İnsan olmak bunu gerektiriyor çünkü. Neslican Tay güzel bir insandı. Güzel izler bıraktı. Kalbimiz 20 Eylül'lerde acısa bile onun bize ilettiği ışığa tutunmak, videolarında bize aktardığı güçlü duruşu özümsemek yeterli. Güçlüyüz. Ama birlikte güçlüyüz. Bu oyunu kaybedeceğiz belki ama ölümümüzden sonra adımızla bile yüzleri gülümsetmek bizim elimizde. Güçlü olalım. Elimizden geleni yapalım. İnsan kalalım. Hepsi bu kadar. İyi ki Neslican'ı tanıdık. İyi ki ışığını bize iletti Neslican. Şimdi onun duruşunu örnek alma, zorluklara rağmen pes etmeme zamanı...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler