Otomobil ‘Fiyat artışları kur kaynaklı’

‘Fiyat artışları kur kaynaklı’

21.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Son dönemde araç fiyatlarında görülen sürekli artış, tüketicilerin kafasını karıştırırken, sektör temsilcileri bunun, kur ve buna bağlı vergi artışlarından kaynaklandığını belirtiyor. Opel Türkiye Genel Müdürü Alpagut Girgin de, artışların kurdaki düzensizlikten kaynaklandığını ifade ediyor.

‘Fiyat artışları kur kaynaklı’

 

Girgin, “Son bir yıldır fiyatlarda sürekli bir güncellenme oluyor. Bunun da majör nedeni, malum kurdaki değişiklik, artış. Kovid-19 krizi de, insanların toplu ulaşımdan bireysel ulaşıma geçişini tetikledi. İnsanların araca olan talebi bu yönden pozitif olarak arttı” diye konuştu. Fiyatların artmasının bir yandan tüketicileri zorlarken, diğer yandan da otomobili yeniden bir “yatırım aracı” haline getirdiğini kaydeden Girgin, “İnsanlar bu ay satın aldığı otomobilinin fiyatının gelecek ay yükseldiğini gördüğünde bundan memnuniyet duyuyor. Araçlar, bir yatırım aracı kimliğine tekrar büründü. Bu anlamda talep şu an canlı. Ve bu talebin yıl sonuna kadar tedarik kısıtları içerisinde devam edeceğini öngörüyoruz... Herhangi bir tedarik ve lojistik sıkıntısı olmasa pazar çok daha farklı yerlere gidebilir” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Yalın bir otomobil

Yeni nesil Mokka modelinin tanıtımında konuşan Alpagut Girgin, bu aracı sadece benzinli motor seçeneği ve üç donanım paketiyle satışa sunduklarını hatırlatarak, “Aracın kendisi yalın ve sade. Bunu öne çıkarıyoruz ve esasında pazarlama planımızda da bu sadeliği korumaya çalıştık. Tek motor seçeneğiyle üç farklı dona9nımda her türlü talebe yanıt verebilir durumdayız” dedi. Girgin, Corsa ve Mokka’nın elektrikli versiyonlarının gelecek yıl Türkiye pazarında olacağını sözlerine ekledi.