Otomobil General Motors tamamen elektrikli 20 model üretecek

General Motors tamamen elektrikli 20 model üretecek

04.10.2017 - 14:42 | Son Güncellenme:

Amerikan otomotiv devi General Motors (GM), ikisi önümüzdeki 18 aylık süreçte çıkmak üzere, tamamen elektrikli 20 model üreteceğini açıkladı.

General Motors tamamen elektrikli 20 model üretecek

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Şirketin şirketin Ürün Geliştirme, Satın Alma ve Tedarik Zincirlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mark Reuss, geleneksel içten yanmalı motorların "şimdilik güvende" olduğunu söylerken, ileriki dönemde tüm model yelpazelerinin sıfır emisyonlu hale gelebileceğini belirtti. Reuss, GM'in "elektrikli geleceği" konusunda net bir tarih vermekten kaçınırken, sadece şirketin kendisine bu konuda bir yol çizmeye çalıştığını belirtmekle yetindi. Reuss, uluslararası pazarların karmaşıklığını hatırlatarak, "Şu tarihte diye bir zaman vermek isterdim, ancak bu pek de mümkün değil" dedi.

Dünyanın en büyük üreticileri arasında yer alan General Motors, yeni üreteceği tamamen elektrikli otomobilleri, geçtiğimiz aralık ayında tanıttığı ve ABD'de piyasaya sunduğu elektrikli modeli Bolt'tan edindiği deneyimlerle geliştirecek. 35 bin dolardan satılan Chevy Bolt, tek şarjla 383 kilometre gidebiliyor.

Volkswagen, Daimler, Volvo, Toyota gibi markalar da, ileriki dönemde model yelpazelerinin büyük bölümünde ya da tamamında eletkrikli ve elektriklendirilmiş (hibrit) modellere yer vereceğini açıklamıştı.