Otomobil Kamp macerası planlıyorsanız...

Kamp macerası planlıyorsanız...

01.07.2006 - 12:12 | Son Güncellenme:

Evet... Şayet motosikletinizle seyahat etmeyi, giderken de otel yerine herhangi bir kamp bölgesini seçmeyi düşünüyorsanız, “maceranın tadı" nelerle çıkar, okuyun!..

Kamp macerası planlıyorsanız...

MOTOSİKLET DÜNYASI / Kemal Merkit

(2004)
Birçoğumuz 'Seyahat etmek, hele de motosikletle seyahat etmek iyi ve keyifli de, bir de bavul yapmak olmasa!..’ diye düşünürüz herhalde. Üstelik seyahate çıktığınız, motosiklet gibi çok kısıtlı bagaj hacmine sahip bir araç... Eğer gerekli minimum malzemeyi doğru seçmezseniz, hem gereksiz ağırlık taşırsınız, hem de bir sorunla karşılaştığınızda malzemesizlik keyfiniz kaçırtabilir! Bir de gereksiz aşırı malzemenin motosiklete getirdiği ağırlık da cabası...
Bu nedenle seyahate çıkmadan önce, yolculuğun türüne iyice karar vermek gerekir. Gerçek bir macera yaşamak istiyorsanız, yanınıza bir tek uyku tulumu alarak da yola çıkabilirsiniz... Ama çoğumuz, sanırım maceranın derecesinde bu kadar uçlarda olamayız!.. Yalnızca mevcut şehirlerarası yolları kullanarak, geçtiğimiz yerlerdeki otelllerde kalarak da keyifli gezi yapılabilir. Tabii ki bunun için, sırt çantanıza alacağınız birkaç hafif kıyafet ve banyo takımı yeterli. Kendimizi seceğimiz otelin konforuna bırakarak dinlenebiliriz.
Ama aramızdaki gerçek maceracılar için bu pek tatminkar olmayacaktır. Sonuçta motosikleti, bir macera aracı olarak seçen kişi, onunla seyahat ederken lüks otellerde kalmaktan keyif almayacaktır. Özellikle `Adventure Enduro` olarak adlandırabileceğimiz KTM 950 veya 640 Adventure gibi enduro motosikletler, o kadar kabiliyetli ki, normal araçlarla ulaşamayacağınız birçok el değmemiş coğrafi noktaya seyahat edebilirsiniz...

Kamp macerası planlıyorsanız...

İşkence olmasın...
Fakaaaat, bu el değmemiş noktalarda da ihtiyaçlarımızı bir şekilde karşılayamazsak, gezi işkenceye dönüşebilir. Bunun için yanımıza alacağımız malzemeyi, amaçladığımız maceranın derecesi ve süresine göre iyi seçmek gerekiyor. Bir gece açık arazide kalacaksanız ve yemek hazırlamayacaksanız, portatif dağcı çadırı, uyku tulumu, “ekstra keyifö gerekliyse hava yastığı veya yere serilebilecek basit bir mat, fener ve gürültüden rahatsız oluyorsanız kulak tıkacı (sonuçta geceleri bağıran bir sürü hayvan çeşidi var), bir de gölgelik... Sabah güneşin doğuşuyla uyanmak istemiyorsanız, bir uyku gözlüğünü de ekleyebilirsiniz... Bunların hepsi, bir sırt çantasına sığabilir veya motosikletin üzerine, olduğu gibi bağlanabilir. Ama geziyi uzatacaksanız, listeye, şöyle ekler gelebilir:
Katlanıp açılabilen hafif, basit bir sandalye, lamba, çakı, ip, çöp torbası, takım çantası (motosikletinizin özel takımları), takviye kablosu, kağıt havlu, suyunuzu doğadan alacaksanız, yine de emin olmak için portatif su filtre sistemi... Ya yemek? “Ben hamaratım, kendim yaparım!ö derseniz, kamp ve doğa sporu dükkanlarında bulabilceğiniz minik ocak, çatal - bıçak seti gibi malzemeleri, kolay taşınabilecek türden ve dayanıklı yiyecek malzemelerini de yanınıza alırsanız, deymeyin keyife... Tabii yanınıza böcek sokmalarına karşı ilaçlarınızı da almayı unutmayın.
Gördüğünüz gibi, seyahat uzadıkça yanınıza almanız gereken kamp malzemeleri de artıyor. Dolayısıyla motosikletinize bir çanta sitemi almanız kaçınılmaz. Bunları koyabileceğiniz yumuşak çantalar da var, ama birçok motosiklet türü için hem orijinal, hem de yan sanayi olarak büyük hacimli çanta türlerini piyasada bulabilirsiniz.
İyi eğlenceler...