Otomobil Opel’in yeni büyük SUV’u Almanya’da üretilecek

Opel’in yeni büyük SUV’u Almanya’da üretilecek

08.04.2017 - 17:24 | Son Güncellenme:

General Motors ile anlaşma 2019’a kadar sürecek.

Opel’in yeni büyük SUV’u Almanya’da üretilecek

Opel geleceği planlıyor. Şirket bunu yaparken, bir dizi yeni araç tanıtacak ve PSA Peugeot Citroen ile birleşmesinden sonra kendi serisinin tamamını yenileyecek. Bu planın bir kısmı, tamamıyla Almanya'daki Opel tesislerinde üretilecek yeni bir SUV filosunu da içeriyor.

Haberin Devamı

Automotive News Europe'a göre, Almanya'daki iki Opel tesisi uzun vadeli stratejiye paralel olarak yeni modeller üretecek. Opel ayrıca, 2019 yılından sonra da Almanya'daki fabrikasında Buick araçlarının üretimine devam etme taahhüdünde bulundu. Şirket, yaptığı açıklamada, "Bu tesisten, başka bir GM markasının kardeş ürünlerinin ihracatı için yatırımlar onaylandı" dedi.

Opel'in Almanya tesislerindeki üretimdeki artışın bir kısmı, birkaç gün önce piyasaya sürülen yeni Buick Regal'ı içerecek. Regal ve çeşitleri Ruesselsheim'daki Opel fabrikasında ve platformunu paylaştığı Insignia ile birlikte üretilecek. Tek bir teaser görüntüsü ile gördüğümüz yaklaşmakta olan Grandland X ise PSA tarafından Sochaux, Fransa'daki fabrikada inşa edilecek.

Haberin Devamı

Yeni sahipleri bile olsa, Opel'in kendi liderliğine sahip olacağı ve kendi araçlarını geliştirmeye devam edeceği bildiriliyor. Ancak gelecekteki ürünler General Motors platformlarından yavaş yavaş PSA mimarilerine geçecek. Bu sürecin birkaç yıl alması bekleniyor.

Opel CEO'su Karl-Thomas Neumann geçtiğimiz günlerde yapılan röportajda, "Çalışanlardan önce durup liderlik göstermek benim için önemli. Geçmişte bunu yaptım ve yapmaya devam edeceğim" dedi. "Sanırım birbirimize büyük saygı duyuyoruz. İşte bu yüzden sürekli işbirliği için iyi bir temel görüyorum."