Otomobil Otonom teknolojilere sahip ilk PSA markası DS olacak

Otonom teknolojilere sahip ilk PSA markası DS olacak

10.04.2017 - 15:37 | Son Güncellenme:

DS7 Crossback kendi kendine sürüş sistemine sahip olan ilk model olacak.

Otonom teknolojilere sahip ilk PSA markası DS olacak

Artık PSA’nın da otonom teknolojilere sahip bir alt markası var. Premium marka DS, PSA şemsiyesi altında bu özelliklere sahip olan ilk otomobil üreticisi olacak.

Haberin Devamı

Önümüzdeki yılın başlarında piyasaya sürülecek olan DS 7 Crossback crossover’ı, Park Pilot adlı kendi kendine park teknolojisi ve Connected Pilot adlı aracın yoldaki konumunu izleyen bir sistem de dahil olmak üzere bir dizi otonom teknolojiye kavuşacak. Bilgi, PSA sözcüsü Marguerite Hubsch tarafından Automotive News aracılığı ile teyit edildi. Sözcü ayrıca, bu teknolojilerin DS 7 Crossback’in piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra Citroen ve Peugeot modellerinde de yer alacağını söyledi.

Şu anda Fransız otomobil üreticisi, "sürücü asistanı" olarak tanımlanan 1. Seviye otonom sistemler sunuyor. Bunlara adaptif hız sabitleyici, aktif frenleme ve şeritte tutma asistanı gibi birçok Peugeot ve Citroen modellerinde görülebilen teknolojileri örnek verebiliriz.

Haberin Devamı

İlginç bir şekilde PSA Grubu, sanayideki diğer büyük şirketlere kıyasla otonom teknolojileri benimseme konusunda biraz daha muhafazakâr bir yaklaşım benimsiyor. Örneğin Fransız otomobil şirketi, Avrupa yollarında halihazırda yasal olan 3. Seviye otonom özellikleri 2020 yılından sonrasında tanıtacağını açıkladı.

Bunun olası bir nedeni, PSA'nın artık bir şirket olarak küresel genişlemeye odaklanması olabilir. Şirket, General Motors'tan Opel ve Vauxhall'u kısa süre önce satın alarak bu konuda önemli bir adım attı. Ayrıca şirket, bir başka satın alım için Proton ve Lotus ile de görüşmelerine devam ediyor.

Kaynak: tr.motor1.com