Otomobil Sürücüsüz Arabalara Özel Yollar Geliyor…

Sürücüsüz Arabalara Özel Yollar Geliyor…

06.11.2015 - 14:01 | Son Güncellenme:

Microsoft araştırma bölümü yönetinicisi Eric Horvitz sürücüsüz araçların yaygınlaşması ile beraber onlara özel otobanların yapılabileceğini dile getirdi. MIT’nin EmTech konferansında Horvitz gelecekte özel yollar, hiper yollar ve manuel sürüşe kapalı...

Sürücüsüz Arabalara Özel Yollar Geliyor…

Microsoft araştırma bölümü yönetinicisi Eric Horvitz sürücüsüz araçların yaygınlaşması ile beraber onlara özel otobanların yapılabileceğini dile getirdi. MIT’nin EmTech konferansında Horvitz gelecekte özel yollar, hiper yollar ve manuel sürüşe kapalı yollar olacağının altını çizdi. Microsoft ise bu konuşma ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Sürücüsüz araçlar kesinlikle ufukta yükseliyor. Bir çok şirket gün geçtikçte birbiri ardına yeni açıklamalarda bulunuyor. Bu açıklamalara göre 2020 yılında firmalar bunları yapabilme yeteneğine kavuşabilecek. Google ve Tesla ise bu yarışmanın başını çeken iki dev olarak gözüküyor. Google kendi arabasını üretmeyecek ancak üreticiler ile partnerlik kuracak. Teknoloji devi bu konuda General Motors, Ford, Toyota, Daimler ve Volkswagen ile görüşmeler içerisinde.

Haberin Devamı

Fakat Tesla Google’ı tek yumrukta indirebilir. Tesla CEOsu Elon Musk şirketin tam otomatik sürücüsüz araçları bir kaç yıl sonra piyasaya çıkaracağını dile getirdi. Ayrıca Nissan’da sürücüsüz araçlarından bir tanesinin testlerine başladı. Leaf adını verdiği model Nissan’ın planlarında 2020 yılının başlarında yollarda yerini alacak. Ancak aynı zamanda sürücüsüz araçlar normal yollarda çalışabilecek şekilde tasarlanıyor. Örneğin Google’ın arabasında bulunan sensörler iki futbol sahası uzaklığındaki nesneleri tespit edebiliyor. BU nesnelerin arasında insanlar, diğer arabalar, inşaat alanları, bisikletliler ve hatta kuşlar yer alıyor. Trafik canavarının yollar değil insanlar olduğunu biliyorduk, sürücüsüz arabalardan sonra insansız bir dünya fikride dünya için oldukça sağlık olmaz mı?