Otomobil Yeni teşvik yasasını altını çizerek yolladım

Yeni teşvik yasasını altını çizerek yolladım

22.06.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Peugeot Otomotiv A.Ş Genel Müdürü Jean-Pierre Vieux, yatırım teşviklerine ilişkin yeni yasayı çıkar çıkmaz acilen genel merkeze yolladığını söylüyor

Yeni teşvik yasasını altını çizerek yolladım

PSA Peugeot Citroen Grubu’nun geçen yıl gündeme gelen ve Türkiye’nin de adının geçtiği yatırım projeleri, kriz nedeniyle şimdilik askıda. Ancak Peugeot Otomotiv A.Ş Genel Müdürü Jean-Pierre Vieux, yatırımların kriz sonrası gündeme gelmesi ihtimaline karşılık Türkiye ile ilgili merkeze bilgi vermeyi sürdürdüğünü söylüyor.
Vieux, Peugeot’nun Doğu Avrupa, Türkiye gibi pazarlarda etkinliğini artırmak amacıyla bir orta sınıf sedan otomobile ihtiyaç duyacağını hatırlatarak, ‘’Peugeot’nun mutlaka orta sınıfta bir sedanı olacak, ama ne zaman gerçekleşeceğini söylemem zor. Masada  böyle bir proje var. Henüz coğrafi açıdan lansmanı ve üretiminin nerede yapılacağı kararlaştırılmadı’’ dedi.  

“Beklemek gerekiyor”
Vieux, satılacağı yere yakın üretilmesinin maliyetler açısından da önemli olduğunu söylerken, “Orta sınıf bir sedan araç üretilecekse, bunun satılacağı yerler Doğu Avrupa, Türkiye, Rusya ve bazı Ortadoğu ülkeleridir. Dolayısıyla aracı Batı Avrupa’da üretmek masraflı olur. Lojistiği, işçilikten de pahalıya gelebilir” diyor.
Jean-Pierre Vieux, pazarın yanı sıra Türkiye’deki gelişmelerle ilgili Fransa’ya sürekli bilgi gönderdiğini hatırlatarak, “Yatırım teşviklerine ilişkin çıkartılan yeni yasayı da hemen gönderdim. Hatta bazı maddelerin altını özellikle çizdim” dedi.
Kriz nedeniyle tüm yatırım projelerinin beklemeye alındığını da hatırlatan Vieux, “Elbette kriz sonrasına yönelik hazırlıklar olacak. Ayrıca biliyorsunuz yönetimde de değişiklikler oldu. Yeni CEO Philippe Varin’in politikasının ne olacağını da beklemek gerekiyor” ifadesini kullandı. 

Fransa’da emlak Türkiye’de oto
ÖTV indiriminin 30 Eylül’e kadar uzatılmasının, önceki indirimin Türkiye’de yarattığı pozitif dinamizmi pekiştirecek bir karar olduğunu belirten Jean-Pierre Vieux, “Otomobil pazarını tekrar canlandırmak için böyle bir teşvik gerekiyordu” dedi.
Vieux, Türkiye’de otomobil sektörünün öneminin bilindiğine de değinerek, “Fransa’da, ‘bina ve inşaat sektörü yolundaysa, her şey yolunda gidiyor’ denilir. Türkiye’de de otomotiv sektöründe işler iyi gidiyorsa, birçok sektörde işler iyi gidiyor demektir” diye konuştu.

3008’in ilk 100’ü eski fiyattan kapışıldı

Haberin Devamı

Peugeot’nun crossover sınıfında yer alan 3008 modeli, Türkiye’de resmen satışa sunuldu. 3008’in fiyatları 45 bin 500 TL’den başlıyor.
Aslında aracın ilk lansmanını, birinci ÖTV indirimi sırasında düzenledikleri “Road Show”da yaptıklarını anlatan Peugeot Otomotiv A.Ş Genel Müdürü Jean-Pierre Vieux,  bu dönemde 100 adet getirdiklerini ve bu araçların yetkili satıcıları tarafından hemen satıldığını söyledi.  Vieux, bekledikleri ilgiyi görmesi halinde yıl sonuna kadar 1500 adet 3008 satabileceklerini de kaydetti.
Teknolojisini konuşturuyor
Kompakt ve geniş hacimli bir araç olan olan Peugeot 3008, tamamen farklı bir tasarıma sahip. Yüksek sürüş pozisyonu, 4x4’leri andıran görünümü ve iç mekan işlevselliğiyle dikkat çeken 3008, aynı zamanda teknolojik donanımlarıyla da fark yaratıyor.
1.6 lt (110 HP) dizel ve 1.6 lt VTi 120 HP benzinli motor seçenekleriyle satışa çıkan 3008’in dizel seçeneği, 6 ileri ve manuel kullanıma da olanak tanıyan otomatik şanzımana sahip. Araç, önden çekişli olmasına karşın isteğe bağlı alınan “Grip Control” adı verilen ve farklı yol koşullarına göre ayarlanabilen “güçlendirilmiş çekiş kontrol sistemi”yle donatılmış.
Bazı bilgileri, göstergelerin hemen üst kısmında beliren ekrana yansıtan “Head-up Display” ve mesafe alarmlı hız sabitleyici de isteğe bağlı donanımlar arasında. ABS, ESP, Yokuş Kalkış Desteği, Elektronik Park Freni, yol bilgisayarı gibi unsurlarsa standart.