Pazar 2001

2001

31.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bu yıl Yengeç son 12 yılın en iyisini yaşarken, İkizler rövanş maçına hazır olmak zorunda. Gökyüzündeki büyük değişimden en çok etkilenen burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balık olacak

2001

2001

Bu yıl Yengeç son 12 yılın en iyisini yaşarken, İkizler rövanş maçına hazır olmak zorunda. Gökyüzündeki büyük değişimden en çok etkilenen burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balık olacak

HAKAN KIRIKOĞLU

Son iki yıldır ağır baskı altında olan Boğa, Aslan, Akrep ve Kova 20 Nisan sonrasında derin bir nefes alıyorlar. Bu kez sınava girecek olan burçlar ise İkizler, Başak, Yay ve Balık olacak. Koçlar her zamanki iddialı tutumlarını yumuşatırlarken, aile hayatlarında genişleme yaşıyorlar. Satürn’ün etkisinden kurtulan Boğa için 2001 ayaklarını yere sağlam basma zamanı olacak. Yıldızı parlayan Yengeç 13 Temmuz’dan itibaren istediklerine çok daha kolay ulaşıyor. Aslan üstündeki yükleri atıyor, rahatlıyor ama evli Aslanlar için şartlar hala zorlayıcı. Uzun süredir keyif yapan Başaklar’ı zor bir mücadele beklemekte. Terazi yine bir aşağı, bir yukarı hareket ederken, Akrep nisana kadar sabretmeli. Yaylar evlilikten yanalar mı artık karar vermek zorundalar. Oğlaklar da temmuz sonrasında kutsal imzayı atabilirler. Kova’nın sabırsızlığı artarken, Balıklar ringe çıkmaya hazırlanıyorlar.
Yılın aşkı Kova-İkizler, Yengeç-Balık arasında yaşanırken, uzun süre Koç burcunda kalacak olan Venüs, Koç-Terazi çiftine tutkulu bir romantizm getiriyor. Özellikle yılın ikinci yarısında İkizler ve Yay arasındaki nefret ve aşk çok daha büyüyor.

Koçlar aşka hazır olmalı...
Yeni yıl birçok burç için inişli çıkışlı bir seyir izleyecek. Özellikle şubat, haziran ve ekim ayları hayatınızda taptaze başlangıçlar yapmak için pek ideal görünmüyor.
Mars’ın hareketleri belirleyici konumda. Şubatta başlayıp eylülde bitecek dönem, tüm burçlar için mücadeleler ve kaçırılmaması gereken fırsatlar sunuyor.
Aşk hayatında ise en çok Koç ve Yengeçler’in şansı açık. Bu ikili, aceleci davranmayıp, kararsızlıktan da kurtulursa romantizm açısından zengin bir yıl geçirebilir.

Dikkat etmek gereken dönemler
Bu yıl bazı önemli dönemlere dikkat çekmek istiyoruz. Merkür’ün geri gittiği 4-25 Şubat, 4-28 Haziran ve 1-23 Ekim dönemlerinde yeni başlangıçlar yapmak hayal kırıklığı yaratıcı olabilir. Bunun yerine bu dönemlerde eksikliklerinizi tamamlamalı ve geçmişe
ait sorunlarınızı toparlamalısınız.
Diğer ilginç bir gösterge de, Mars’ın da geri hareket yapmasından dolayı Yay burcunda fazlasıyla uzun bir süre dolanması olacak. Mars, 14 Şubat-8 Eylül arasında tüm burçlara önemli mücadeleler ve fırsata dönüştürülmesi beklenen konular getirmekte. Koçlar bu dönemde aşırı risk almaya eğilimliler ama aceleci de olmamaları gerekir. Boğalar için ortaklaşa konular ve yatırımlar ön plana çıkıyor, duygusal ilişkilerinde denge bulmaları gerekir. İkizler bu dönemde fazlasıyla yorulacak ve sağlığına, yakın ilişkilerine özen göstermeli. Yengeçler için yoğun, detay gerektiren konular kimi zaman yıpratıcı olabilir, onlara kararsız kalmamalarını öneriyoruz.
Aslanlar bu dönemde kazançlı çıkabilirler, yeter ki kişilik çatışmalarına girip aşırıya kaçmasınlar. Başaklar bu uzun dönemde sağlıklarına önem vermeli ve ev hayatlarında meydana gelebilecek fırtınayı dindirmeye çalışmalı. Teraziler ise yoğun zihinsel uğraşları sonucunda kendilerini tüketmemeye çalışmalı ve sakinleşmenin yolunu aramalılar. Akrepler cüzdanlarında açılan deliği kapatmak için çok uğraşabilirler, harcamaları kontrol etmek zor olacak. Yaylar burçlarında dolaşan Mars sayesinde kahraman olmaya eğilimliler ama üstlerindeki yoğun fiziksel enerjiyi kontrol edemezlerse gereksiz çatışma ve münakaşalara sürüklenebilirler. Oğlaklar için kendilerini adayabilecekleri çalışmalar, daha geride kalıp düşünmeleri gereken dönemler var. Kovalar ise idealleri uğruna inanılmaz bir mücadele verirken, etrafındakilerle işbirliği yapmak durumundalar. Romantik Balıklar için bu dönem yaratıcı güçlerini gösterebilecekleri bir dönem olacak. İş hayatındaki rekabete hazırlanmak zorundalar.

Eros’un okları kimleri hedef alıyor?
EN RAHAT EN GERGİN
Koç Yay’la Oğlak’la
Boğa Yengeç’le Akrep’le
İkizler Terazi ile Yay’la
Yengeç Yay’la Koç’la
Aslan Koç’la Kova ile
Başak Yengeç’le İkizler’le
Terazi İkizler’le Oğlak’la
Akrep Yengeç’le Boğa ile
Yay Koç’la İkizler’le
Oğlak Yengeç’le Koç’la
Kova Boğa ile Oğlak’la
Balık Yengeç’le Başak’la

Burcunuzla birlikte, yükseleninizi de okumayı unutmayın, mutlu yıllar.

KOÇ
Bu yılki avantajı: Yakın çevre ve aile Dikkat etmesi gereken alanlar: Eğitim, kendini geliştireceği alanlar
Çevreniz ve aileniz büyük önem taşıyor
Genel
Bu yıl zihinsel uğraşlar, eğitim ön planda yer alıyor. Sizi rahatsız edebilecek gezegen etkilerinin oldukça az olduğu bir yıldasınız. Örneğin şimdiye kadar yeteri kadar konsantre olamadığınız konular üzerinde çalışabilir, bilgilerinizi geliştirebilirsiniz.
13 Temmuz sonrasında ise ev hayatında, yuvanızda genişlemeler, olumlu değişiklikler bekleyebilirsiniz.
Uranüs’ün getirdiği değişimden bu yıl özellikle 8-14 Nisan doğumlu Koçlar yararlanmaktalar. Bu günlerde doğanlar hayatlarını yeniden organize edebilirler, yaratıcı çalışmalar yaparak yeni arkadaşlar, gruplar edinebilirler.
İş/Para
Bu yıl gayrimenkul ve eve ait yatırımlar özellikle 13 Temmuz sonrasında çok daha bereketli olabilir. İş hayatında kendi temelinizi sağlama almak ve geliştirmek gelecek yıllar için büyük bir önem taşıyor.
Aşk
Aşkta olumlu dönemler 2 Şubat-6 Haziran, 27 Ağustos-21 Eylül, 2-26 Aralık’tır.
Eğitim
6-21 Nisan, 6 Mayıs-12 Temmuz, 30 Temmuz-14 Ağustos, 26 Kasım-15 Aralık eğitimde rahat edebilirsiniz.
Sağlık
Dikkat etmeniz gereken dönemler: 8 Eylül-27 Ekim

BOĞA
Bu yılki avantajı: Aile hayatı Dikkat etmesi gereken alanlar: Parasal konular ve tasarruflar
Değişime ayak uydurmaya çalışın
Genel
Çok rahat bir dönemde olduğunuz söylenemez. Son 2 yıldır burcunuzda hareket eden Satürn size yeni sorumluluklar, daha fazla disiplin ve hayatınızı ele alma şansı getirdi. Kova burcundaki
Uranüs Boğalar’a pek istekli olmasalar da aslında büyük bir fırsat, kendini yenileme fırsatı getiriyor ve getirmeye de devam edecek. Boğalar Satürn-Uranüs çatışmasından bu yıl daha az etkilenecekler ama yine de
8-15 Mayıs doğumlu Boğalar Uranüs’ün getireceği değişimi göğüslemek ve hayatlarında daha fazla esneklik göstermek zorundalar.
İş/Para
Özellikle 20 Nisan sonrasında parasal konularda disiplini ele almanız gerekiyor. Her şeye rağmen Jüpiter’in 13 Temmuz’a kadarki konumu size parasal yönden destek vermekte. Bu dönemde kısıtlamalara rağmen yatırımlar yapabilirsiniz.
Aşk
Aşkta olumlu dönemler 6 Haziran-5 Temmuz, 21 Eylül-15 Ekim, 26 Aralık-19 Ocak 2002 dönemleridir.
Eğitim
1 - 10 Ocak, 21 Nisan-6 Mayıs, 14 Ağustos-1 Eylül, 15 Aralık-3 Ocak eğitimde rahat edebilirsiniz.
Sağlık
Dikkat etmeniz gereken dönemler: 1 Ocak-14 Şubat, 27 Ekim-8 Aralık

İKİZLER
Bu yılki avantajı: Yeni girişimler ve para Dikkat etmesi gereken alanlar: Kişiliğini güçlendirmek ve disiplinli olmak
Bu yıl önemli başlangıçlar yapacaksınız
Genel
2001 İkizler için vazgeçilmez fırsatlar, sağduyu ile fırsatların yan yana geldiği her zaman bulunmaz bir ortam sunuyor. Satürn transiti altında ayaklarınızı yere daha sağlam basma ihtiyacı duyarken, hayatınızda aksaklık gördüğünüz alanlarda yapıcı değişikler yapabilme şansına sahipsiniz. Satürn bu yıl özellikle 21 Mayıs-5 Haziran doğumluları etkilemekte. Satürn’ün kısıtlayarak öğreten etkisi yanında Jüpiter’in de 13 Temmuz’a kadar burcunuzda kalması size şans ve Satürn’ün tersine genişleme fırsatı da getirmekte. Gezegenin burcunuzda kaldığı sürece eğitim, yolculuklar ve parasal konularda önemli fırsatlar getirmesini bekleyebilirsiniz.
İş/Para
Önemli gelişmeler bekleyebileceğiniz bir yıldasınız. Jüpiter size aradığınız olanakları sağlayacaktır ama bunları kullanmak için Satürn’ün disiplinine ihtiyacınız var.
Aşk
Aşkta olumlu dönemler: 5 Temmuz-1 Ağustos, 15 Ekim-8 Kasım, 2-26 Aralık dönemleridir.
Eğitim
10 Ocak-17 Mart, 6 Mayıs-12 Temmuz, 30 Temmuz - 14 Ağustos, 1 Eylül-7 Kasım dönemlerinde eğitimde rahat edebilirsiniz.
Sağlık
Dikkat etmeniz gereken dönemler: 14 Şubat-8 Eylül, 8 Aralık-18 Ocak 2001

YENGEÇ
Bu yılki avantajı: Kişisel girişimleri ve para Dikkat etmesi gereken alanlar: Sağlık ve aşırılıklara kaçmak
Şansı şansa bırakmamak gerek
Genel
Bu yıl 13 Temmuz’da burcunuza geçecek olan Jüpiter her bakımdan özlediğiniz fırsatları bir arada sunabilecek güçte. Bu gezegen transiti size daha fazla cesaret ve genişleme olanağı getirirken iyimserlik ve hayatınızı zenginleştirme olanağı bulabilirsiniz. 20 Nisan 2001 tarihinden itibaren İkizler burcuna geçecek olan Satürn gezegeni ise daha çok sezgileriniz, iç hayatınız ve bilinçaltı temaları üzerinde hareket edeceği için aslında pek fark etmeseniz de ruhsal açıdan eski sorunları bir kenara atma sürecine gireceksiniz.
İş/Para
Her zamankinden daha şanslı olduğunuz bu yıl yeni yatırımlar ve genişletmek istediğiniz işler için kaçırılmaz fırsatlar sunuyor. Kısaca, 2001’de parasal durumunuzda gözle görülür bir iyileşme bekleyebilirsiniz.
Aşk
Aşkta olumlu dönemler: 3 Ocak-2 Şubat, 1-27 Ağustos, 8 Kasım-2 Aralık
Eğitim
1-6 Şubat, 17 Mart-6 Nisan, 12-30 Temmuz, 14 Ağustos-1 Eylül, 7-26 Kasım eğitimde rahat edebilirsiniz.
Sağlık
Dikkat etmeniz gereken dönemler: 8 Eylül-27 Ekim, 8 Aralık 2001-18 Ocak 2002.

ASLAN
Bu yılki avantajı: Dost çevresi ve popülerliği Dikkat etmesi gereken alanlar: Aile yaşamı ve yakın ilişkiler
Sabreden derviş olun
Genel
Bu yıl son yılların verdiği gerginliği üzerinizden atacak ve rahat bir nefes alacaksınız. Nisana kadar sabretmeniz ve adımlarınızı temkinli atmanız gerekiyor. Satürn’ün etkisi son yıllarda size ev ve iş alanında sıkıntılı zamanlar getirmiş olabilir. Aslında Satürn bu dönemde sizi yormuş olduğu kadar yapıcı, mesleki açıdan şekillendirici etkiler de getirdi. Grup çalışmaları, arkadaşlıklar ve sosyal faaliyetler açısından oldukça renkli ve canlı geçecek. Uranüs bu yıl özellikle 11-17 Ağustos doğumlu Aslanlar’ı etkisine almakta. Bu günlerde doğanlar karşılarına gelen değişime direnmemeli ve esnek olmaya bakmalı. Neptün 28 Temmuz-1 Ağustos doğumlulara karmaşa ve yeni eğilimler getirmekte.
İş/Para
Şartların ilk etapta rahat olduğunu söyleyemeyiz. İlkbahara kadar Satürn’ün ağırlaştırıcı etkisini devam ettirdiğini görüyoruz. 13 Temmuz’a kadar yabancı ortaklıklar ve sizi hedefinize yaklaştıracak olanakları daha rahat bulabilirsiniz.
Aşk
Aşkta olumlu dönemler: 2 Şubat-6 Haziran, 27 Ağustos-21 Eylül, 2-26 Aralık
Eğitim
6-21 Nisan, 30 Temmuz-14 Ağustos, 1 Eylül-7 Kasım, 26 Kasım-15 Aralık eğitimde rahat edebilirsiniz.
Sağlık
1 Ocak-14 Şubat, 27 Ekim-8 Aralık ve 20 Nisan’a kadar olan devrede Satürn bazı sağlık problemleri getirebilir.

BAŞAK
Bu yılki avantajı: İş hayatındaki fırsatlar Dikkat etmesi gereken alanlar: Kötümserlik ve cesaretsizlik
Kariyerinizde önemli adımlar mümkün
Genel
Yıldızlar 2001 yılının Başaklar için özellikle iş hayatlarında altın bir yıl olabileceğini gösteriyor. Çoktandır geliştirdiğiniz yetenekleri sergilemek ve paylaşmak için bazı fırsatlar yakalamanız söz konusu olacaktır. Bununla birlikte başarı size şansla değil, sıkı çalışarak geliyor ve bu yıl Satürn sayesinde uzun vadeli amaçlarınıza da erişebileceğinizi göreceksiniz.
2001 yılı birçok bakımdan kritik bir dönemeç hazırlıyor Başak burcunda olanlar için. 2001 yılı meslek ve ev gibi önemli hayat cephelerinde dikkat çekici bir döneme girdiğinizi gösteriyor.
İş/Para
13 Temmuz sonrasında iş ortamında ektiklerinizi biçme fırsatı bulacaksınız. Yılın ikinci yarısında grup çalışmaları olumlu sonuçlar verebilir. Kısaca bu yıl iş ve mesleki alan çok büyük dikkat çekecektir.
Aşk
Aşkta olumlu dönemler: 3 Ocak-2 Şubat, 6 Haziran-5 Temmuz, 21 Eylül-15 Ekim, 26 Aralık-19 Ocak 2002
Eğitim
1-10 Ocak, 21 Nisan-6 Mayıs, 14 Ağustos-1 Eylül, 7-26 Kasım, 15 Aralık-3 Ocak 2002 eğitimde rahat edebilirsiniz.
Sağlık
Dikkat etmeniz gereken dönemler: 14 Şubat-8 Eylül, 8 Aralık-18 Ocak 2002.

TERAZİ
Bu yılki avantajı: Yabancı ortamlar, eğitim Dikkat etmesi gereken alanlar: Aşırılıklar ve pratik olamamak
İş hayatı dikkat çekecek
Genel
Terazi’yi kısıtlayan etkiler sınırlı. Bu, rahat edebileceğiniz bir dönem demek. 2001 daha fazla öğrenme, gelişime açık olma ve tanınma olanağı getirmekte. Çünkü Satürn 20 Nisan’da İkizler’e geçerek destek yaratmakta, hayatınızı planlı ve kararlı biçimde yönlendirme olanağı getirmekte. Jüpiter’in de 13 Temmuz’a kadar İkizler’de olması da yaratıcılığınızı kullanabileceğiniz şartlara, popülerliğe ve aşk hayatındaki güzel sürprizlere karşılık geliyor. Kova’daki Uranüs 12-18 Ekim günlerinde doğan Teraziler’e yaratıcı, sürpriz dolu değişiklikler, özgürlük ve hayatı net görme şansı getiriyor. Neptün de 29 Eylül-2 Ekim doğumlulara ruhsal konulara eğilim ve ilham sağlamakta.
İş/Para
Bu yıl iş hayatında özellikle Jüpiter’in 13 Temmuz’da Yengeç burcuna geçmesi ile çok güzel fırsatlar yakalayabilirsiniz. Jüpiter yeni deneyimlere açıklığı, şansı ve gelişimi anlatır.
Aşk
Aşkta olumlu dönemler 2 Şubat-6 Haziran, 5 Temmuz-1 Ağustos, 15 Ekim-8 Kasım dönemleridir.
Eğitim
10 Ocak-1 Şubat, 6 Şubat-17 Mart, 6 Mayıs-12 Temmuz, 1 Eylül-7 Kasım, 26 Kasım-15 Aralık eğitimde rahat edebilirsiniz.
Sağlık
Dikkatli olmanız gereken dönemleriniz: 8 Eylül-27 Ekim.

AKREP
Bu yılki avantajı: Gireceği yeni çevreler, eğitim Dikkat etmesi gereken alanlar: Ortaklıklar, evlilikler
Şansınız tekrar açılıyor
Genel
Akrepler son dönemlerde yorucu astrolojik etkiler altında kaldılar. Bir yandan karşıt burcunuzdaki Satürn, Kova’dan mücadele ve değişim getiren Uranüs ve Neptün’ün huzursuzlukları hiç de rahat olamayan koşullara işaret ediyordu. İkizler burcuna geçen Satürn artık yakanızı bırakıyor. Bununla birlikte Uranüs’ün getirdiği değişiklikler istekleri, huzursuzluklar ve beklenmedik olaylara yine de hazırlıklı olmalısınız. Özellikle 10-16 Kasım doğumlu Akrepler aldıkları Uranüs etkisi altında hayatlarında uzun süreden beri tutmaya çalıştıkları güçlü alışkanlıkları, sabit şartları değiştirmek zorunda kalacaklar. Bu arada 29 Ekim-1 Kasım doğumlu Akrepler de Neptün’ün dağıtıcı etkisi altındalar.
İş/Para
Bu yıl önemli bir testten geçtiğinizi görüyoruz. 13 Temmuz sonrasında gelişen şartlar sizi şimdiye kadar yabancı olduğunuz ortamlara sokabilir ve kendinizi geliştirme fırsatları sunabilir.
Aşk
Aşkta olumlu dönemler 3 Ocak-2 Şubat, 6 Haziran-5 Temmuz, 1-27 Ağustos, 8 Kasım-2 Aralık dönemleridir.
Eğitim
1-6 Şubat, 17 Mart-6 Nisan, 12-30 Temmuz, 7-26 Kasım, 15 Aralık-3 Ocak 2002 eğitimde rahat edebilirsiniz.
Sağlık
Dikkatli olmanız gereken dönemleriniz: 1 Ocak-14 Şubat, 27 Ekim-8 Aralık

YAY
Bu yılki avantajı: İkili ilişkiler, evlilik Dikkat etmesi gereken alanlar: Hukuki mücadeleler
Gücünüzü gösterme olanağı
Genel
Bu yıl Yay burcunda hareketlilik var. Enerji ve mücadeleyi, hatta kimi zaman çatışmayı gösteren Mars yaklaşık 8 ay boyunca burcunuzda kalacak. Mars’ın bu geçişi önemli kararların eşiğinde olduğunuzu, şubat ve eylül arasında kişisel girişimlerinizi art arda sıraya koyacağınızı gösteriyor. Pluto ise eskiyi geride bırakmayı ve iradenizi güçlendirmenizi istiyor. Bu süreçte kimi zaman acı verici, yıpratıcı olaylarla karşılaşabilirsiniz. 2001 yılında özellikle 4-8 Aralık doğumlu Yaylar artan oranda Pluto tecrübesini yaşayacaklar. Bu yıl Satürn 20 Nisan’da karşıt burcunuz İkizler’e geçiyor. Karşıt burcunuzdaki Satürn süregelen projelerinizi bekletip sizi bir dayanıklılık testine sokacaktır.
İş/Para
Bu yıl şans size ikili ilişkilerden, ortaklıklardan ve hiç de beklemediğiniz yabancı kişilerden gelebilir. Bununla birlikte 20 Nisan sonrasında ortaklıklarda gerçekçi olmaya da çalışmalısınız.
Aşk
Aşkta olumlu dönemler 2 Şubat-6 Haziran, 5 Temmuz-1 Ağustos, 27 Ağustos-21 Eylül, 2-26 Aralık
Eğitim
6-21 Nisan, 30 Temmuz-14 Ağustos, 26 Kasım -15 Aralık dönemlerinde eğitimde rahat edebilecek gibi görünüyorsunuz.
Sağlık
Dikkatli olmanız gereken dönemleriniz: 14 Şubat-8 Eylül, 8 Aralık 2001-18 Ocak 2002

OĞLAK
Bu yılki avantajı: Ortakları ve iş ortamı Dikkat etmesi gereken alanlar: Sağlık, evlilik
İlişkilerden yana şanslısınız
Genel
2001 yılı içinde değişecek olan şartlar sizin için belki eskisi kadar destekleyici olmayabilir ama yapacağınız birtakım ayarlamalarla hayatınıza çok büyük zenginlik katabilirsiniz. Bu dönemde Jüpiter özellikle 13 Temmuz tarihinden itibaren evlilikler, ortaklıklar ve sosyal yaşamda genişleyen fırsatlar, size çok büyük gelişme sağlayacak öneriler getirmekte. Özellikle 14-19 Ocak doğumlu Oğlaklar Satürn’ün bu son derece olumlu yönünü iş hayatlarında fazlasıyla görebilirler. 20 Nisan tarihinden itibaren ise sağlık, iş düzeni ve gündelik sorumluluklarınıza ilişkin yeni gelişmelerle karşılaşabilirsiniz.
İş/Para
2001 yılında daha verimli olmak, yeni teknikler ve organizasyonlar üzerinde çalışmak çekici gelebilir. Yılın ikinci yarısında değişikliklere ve performansınızı arttıracak, detay gerektiren çalışmalara yönelebilirsiniz.
Aşk
Aşkta olumlu dönemler 6 Haziran-5 Temmuz, 1-27 Ağustos, 26 Aralık 2001-19 Ocak 2002
Eğitim
1-10 Ocak, 21 Nisan-6 Mayıs, 14 Ağustos-1 Eylül, 15 Aralık-3 Ocak 2002 tarihleri arasında eğitimde rahat edebilirsiniz.
Sağlık
Dikkatli olmanız gereken dönemleriniz: 8 Eylül-27 Ekim.

KOVA
Bu yılki avantajı: Yaratıcılık ve popülerlik Dikkat etmesi gereken alanlar: Evle ilgili duygusal problemler
Büyük değişim devam ediyor
Genel
Uranüs tüm Kovalara olanaklar sağlamakta. Özellikle 20 Nisan sonrasında rahatsınız. Satürn’ün burç değiştirmesi ile rahat hareket edebilecek ve hayatınızı düzene koyabileceksiniz. Satürn özellikle 19 Ocak-3 Şubat doğumlu Kovalara yıl boyunca sorumluluk duygusu ve bu görevleri yerine getirebilme disiplini vermekte. Uranüs birçok Kova’nın hayatına değişiklikler, başlangıçlar ve özgürlükler getiriyor. Bu yıl özellikle 7-13 Şubat doğumlu Kovalar Uranüs’ün bu özgürleştirici, kimi zaman huzursuz kılan ama yaratıcı biçimde kullanabilecekleri enerjisi ile iç içeler. Neptün ise 25-28 Ocak doğumlu Kovalar’ın hayatına yaratıcılıkla beraber karmaşa ve duyarlılık sürüklemekte.
İş/Para
Her şey beklenmedik şekilde gelişirken Kovalar’ın iş hayatındaki performansı da hızlı dalgalanmalar gösteriyor. 12-19 Şubat doğumlu Kovalar için 20 Nisan’a kadar geçen süre pek rahat olmayabilir.
Aşk
Aşkta olumlu dönemler 1-3 Ocak, 5 Temmuz-1 Ağustos, 27 Ağustos-21 Eylül, 15 Ekim-8 Kasım
Eğitim
10 Ocak-1 Şubat, 6 Şubat-17 Mart, 6 Mayıs-12 Temmuz, 1 Eylül-7 Kasım eğitimde rahat edebileceksiniz gibi görünüyor.
Sağlık
Dikkatli olmanız gereken dönemleriniz: 1 Ocak-14 Şubat, 27 Ekim-8 Aralık dönemleridir.

BALIK
Bu yılki avantajı: Ailesi ve aşk hayatı Dikkat etmesi gereken alanlar: İş hayatı ve disiplin ihtiyacı
Geldi çattı mücadele zamanı
Genel
Balıklar mücadeleyi sevmez ama 2001 mücadele ve hırs sergileyebileceğiniz olanaklara işaret etmekte. Burcunuzu etkileyen gezegenlerden, Yay’daki Pluto bu yıl Balık’ta doğanlara mesleki yaşamlarında değişimi zorunlu kılıyor. Bu, otorite figürleri ile kavga şeklinde de olabilir. Özellikle 3-7 Mart doğumlu Balıklar Pluto’nun estirdiği rüzgarı duyacaklar. 20 Nisan sonrası, Satürn, İkizler’e geçmekte. Sorumluluklarınızı yerine getiriyorsanız Satürn’ün getirdiği kazançlar olacaktır. Satürn bu etkisini 19 Şubat-5 Mart doğumlu Balıklar’a yöneltmekte. 13 Temmuz sonrası, Jüpiter’in Yengeç’e geçmesi yaşam enerjisi, yaratıcılığınızı göstereceğiniz olanaklar ve popülarite getirmekte.
İş/Para
Bu yıl özellikle 20 Nisan sonrasında şartların değişeceğini ve kendinizi geliştirmek için yeni bir döneme gireceğinizi görüyoruz. Uzun vadeli düşünmeniz gereken bir yıla giriyorsunuz.
Aşk
Aşkta olumlu dönemler 3 Ocak-2 Şubat, 1-27 Ağustos, 21 Eylül-15 Ekim, 8 Kasım-2 Aralık
Eğitim
1-6 Şubat, 17 Mart-6 Nisan, 12-30 Temmuz, 7-26 Kasım tarihleri arasında eğitimde rahat edebileceksiniz gibi görünüyor.
Sağlık
Dikkatli olmanız gereken dönemleriniz: 14 Şubat-8 Eylül, 8 Aralık-18 Ocak.



PAZAR