Pazar 24 ayarın büyüsüyle dolu tasarımlar

24 ayarın büyüsüyle dolu tasarımlar

13.12.2020 - 03:02 | Son Güncellenme:

24 ayar altın tasarımlarında Türkiye’nin öncü markalarından olan Cevherun’la tarihte yolculuğa çıkıyorsunuz

24 ayarın büyüsüyle dolu tasarımlar

Altın, klasik parçalardan tasarım ürünlere kadar her biri baş döndüren takılara eşlik eden bir element. Sadece süs için değil kişiliğimizin bir parçası, bizi tamamlayan bir unsur olarak görüyoruz. Cevherun, son yıllarda bir elin parmağını geçmeyecek kadar ustanın işlediği 24k tasarımlara imza atan markalardan biri. Kurucuları kuyumculuk atölyelerinde çalışırken tanışan Cevat Genç ile Uğur Taş. 10 yıl önce Cevherun’la yola çıkan ikiliden Cevat Genç, Türkiye’de sayılı 24k çalışan ustalardan olduklarını söylüyor: “Bizim gibi çalışan 5 usta vardır en fazla. Biz gözümüzü 24k ile açtık ve onun büyüsüne kapıldık. 24 ayar altının parlaklığıyla çalışmak, iyi eğitilmiş bir el gerektiren bir sanat. İşlemesinin zor olması gibi handikaplardan dolayı kuyumcular çok tercih etmez. Hatta şimdi birçok kuyumcuya gidip, biz 24 ayar üretiyoruz diyelim, inanmaz, yapılmaz derler.”

24 ayarın büyüsüyle dolu tasarımlar


Haberin Devamı

“İstanbul başlı başına ilham kaynağı”

İşin zanaatkarlık kısmında atölyeden ayrılmayan kişi olan Uğur Taş, tasarımlarında çoğunlukla Antik Roma, Bizans ve Helenistik dönemlerden esinlendiklerini, içinde bulunduğumuz kültürün mirasına da sahip çıkmayı önemsediklerini anlatıyor: “Osmanlı bizim için çok önemli. Kapalıçarşı’da olmak bu anlamda bize büyük değer katıyor. Yolda yürürken gördüğümüz bir motif bile ilham verebiliyor. İstanbul, başlı başına tarih ve ilham kaynağı demek. Geçmişten esinlendiğimiz motifleri bugüne uyarlamak bizim için görev.” Takılarını kullananların tarihte yolculuk yaptıklarını söyleyen Cevat Genç ise ticari kaygılarla hareket etmediklerini, en büyük güvencelerinin emekleri olduğunu dile getiriyor: “İşimize, emeğimize çok güveniyoruz. Hiçbir zaman kalitemizden ödün vermedik. 4-5 kere de bozduğumuz çalışmalarımız oldu. Ki bitmesi için belki de altı ay uğraşmıştık. Ama yine de tatmin olmazsak, hata görürsek bozarız. Bizim takılarımız kişinin yıllar sonra sevdiklerine mirası oluyor. Hepsinin ruhu var çünkü biz bu işe ruhumuzu koyduk. Ve tasarımlarımızın ruhunu anlamayan insanlara da satış yapmıyoruz”. Cevherun’da kişiye özel tasarımlar da yapılıyor. Aile yadigarı bir takıyı, taşı getiren ve onun manevi değeriyle yepyeni bir form kazandırmak isteyenlere özel çalışmalar yaptıklarını da söylüyorlar.

Haberin Devamı





24 ayarın büyüsüyle dolu tasarımlar


“Hong Kong’da ofis açtık”

24k altın tasarımında akla gelen ilk markalardan olmayı hedefleyen ikili, dünyanın dört bir yanındaki fuarlara katılarak bu amaçları için çalışıyor: “Amerika, Dubai, Hong Kong ve Çin’e kadar çok sayıda ülkede sektörel fuarlara katıldık. Amerika’da Metropolitan Müzesi’nin kendi ürünlerinin tasarımlarını yaptık ve müzenin mağazasında sattılar. 1.5 sene önce de Hong Kong’da ofis açtık. Amerika’da TV üzerinden satış yaptığımız bir ağımız var. Hong Kong’daki ofimizle beraber Cevherun, 7/ 24 çalışan bir marka haline geldi. Amerika, Japonya, Hong Kong ve Çin’e ihracatta ilk 50 sıralamasındayız. Ama yolumuz uzun iddiamız büyük. Tarihle harmanlanmış tasarımlarda ilk akla gelen olmak için çalışmaya devam.”

Haberin Devamı



24 ayarın büyüsüyle dolu tasarımlar