Pazar “Ellerim hazinem”

“Ellerim hazinem”

20.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Doğacan Onaran’ın çalışmalarını önce Instagram’ın İngilizce olarak zürafa baskılı fotoğrafını paylaşması, sonra Instagram Almanya hesabının onunla yaptığı röportajla tanıdık. 2016’dan beri oyma ve baskıyla ilgilenen Onaran’ın çalışmaları, eşiyle düğün davetiyelerini elde yapmak istemeleriyle ortaya çıkmış.

“Ellerim hazinem”

“Kendimi bildim bileli ellerimle bir şeyler yapmaktan; üretmekten inanılmaz keyif alıyorum” diyor Onaran: “Ellerim benim hazinem. Ölene dek aynı heyecan ve tutkuyla çalışmak niyetindeyim.”

El oyma ve baskı çalışmalarının sürecini ise şöyle özetliyor: “Çizimimi kağıt üstünde tamamlıyorum. Oyacağım malzemeye aktarıyor, oymaya başlıyorum. Bitince ilk test baskıyı yapıyorum. Elastik, sert ama oyması rahat, lastikten bir malzeme kullanarak başladım. Sonra, daha ince fakat oyması daha güç isteyen linolyumla tanıştım. Genelde pedli mürekkepler ve su bazlı linolyum boyaları kullanıyorum.”

Tarzını doğadan ilham alan; sakin, sabırlı, özenli olarak tanımlıyor. Şimdi daha ziyade ev dekorasyonu için baskılar yapan Onaran’ın ürünlerine paprikapapergoods.etsy.com üzerinden ulaşmak mümkün. Geçtiğimiz haziranda ilki Viyana’da olmak üzere, Mersin ve İstanbul’da sergi açan Onaran, 14-15 Ekim’de de İstanbul’da el oyma ve baskı atölyeleri gerçekleştirecek.