Pazar Galata’da lezzetli bir mola: Nola

Galata’da lezzetli bir mola: Nola

13.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nola İstanbul’un işletmecisi Hüseyin Dönmez, “Geniş bir yelpazeye hitap eden yemekler sunuyoruz. Ayrıca gelen turistler de Türk mutfağından lezzetler bulabiliyor” diyor

Galata’da lezzetli bir mola: Nola

Galata’da geçtiğimiz ay açılan Nola İstanbul, dört ortaklı bir restoran. Kamil Uzel, Yeşim Erdemir, Tuğrul Tokgöz ve Hüseyin Dönmez mekanın bulunduğu binayı dört yıl önce metruk bir haldeyken görmüşler ve “Burayı bir restorana çevirmeliyiz” demişler. Mekanın işletmeciliğini 16 yıl otelcilik, 8 yıl yiyecek-içecek sektöründe çalışan Hüseyin Dönmez üstlenmiş. İki katlı, 250 kişi kapasiteli Nola İstanbul, Galata Kulesi’nin orijinal surlarından bir parçasının hemen önünde.

Haberin Devamı

Bahçenin ortasındaki büyük masa hiç boş kalmıyor

Saat 10.00’dan 1.00’e kadar açık olan Nola İstanbul’da mutfak cuma ve cumartesileri 24.00’te, diğer günler de 23.00’te kapanıyor. Dönmez restoranın atmosferinin 22.30’dan sonra değiştiğini belirtiyor. “Barın önü ve bahçenin ortasındaki 16 kişilik masa
en çok tercih edilen yerler oluyor” diyor.

Mekan Akdeniz mutfağı ağırlıklı. Yaprak ciğer, beyaz peynir-kavun, yoğurtlu kebap gibi klasik lezzetlerimiz de sunuluyor. Deniztarağı lolipop, yaban mantarlı rizotto ve vanilya dondurmalı profiterol en çok tercih edilen yiyeceklerden...

Dönmez menüye ilişkin düşüncelerini şöyle anlatıyor: “Geniş bir yelpazeye hitap eden lezzetli yemekler sunmaya çalışıyoruz. Herkesin aradığı lezzeti bulabileceği bir yer olsun, bir turist Türk mutfağından da bir şeyler bulabilsin istedik. Gurme brasserie dediğimiz bir tarzımız var. Deniz levreği tava ana yemeklerde çok beğeniliyor. En son Amerikalı bir grup yedi ve ‘Sakın değiştirmeyin, bir daha geldiğimizde aynı tadı bulmak istiyoruz’ diyerek gittiler.”

Haberin Devamı

Dönmez artık insanların yemeklerde paylaşıma yöneldiklerini söylüyor. Bu yüzden kendilerinin de güzel bir bahçenin, büyük masaların olduğu ortama uygun sıcak ve soğuk yaklaşık 20 tane paylaşımlık alternatifi sunduklarını ekliyor. Fiyatlar levrek ‘ceviche’, fava, şarküteri tabağı gibi soğuk paylaşımlarda 12-42 lira, deniztarağı lolipop, kabak çiçeği dolması gibi sıcak paylaşımlarda ise 14-33 lira aralığında değişiyor.

Nola İstanbul’un şefi Murat Tektaş’a menüye kattığı özel lezzetleri sorduğumuzda ince dilimlenmiş somonu öne çıkarıyor. Somon taze baharat ve akçaağaç şurubuyla marine edilerek 12 saat bekletiliyormuş. Servisi ise domatesin çırpılıp bir gün bekletilerek süzülmesiyle elde edilen beyaz köpük eşliğinde yapılıyormuş.

Kültür sanat etkinlikleri yapmaya uygun bir mekan

Mekanın çay, kahvenin yanında verdiği “petits fours” sunumu da alışılmışın dışında. Özel hazırlatılmış nar ve böğürtlen aromalı lokumlar ve kuru meyveler yurt dışından getirtilen doğal akik taşı üzerinde sunuluyor.

Haberin Devamı

Nola İstanbul’u tercih edenlerin yaklaşık yarısı turistler. Dönmez turistlerin bir defayla kalmadıklarını, en az iki-üç defa daha geldiklerini söylüyor.

Mekanda chill out, lounge türü müzikler çalınıyor. Ekimde resmi açılış yapıldıktan sonra haftanın belli günlerinde caz türünde canlı müzik yapma düşünceleri var. Ayrıca tarihi dokunun da uygun olduğunu düşünerek kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmayı planlıyorlar.

Yerli şaraplara önem veriyor


Mekanda kokteyller çok tercih ediliyor. Cin bazlı passion fruit ve portakal likörü içeren Nola isimli kokteyl ile votka, mandalina ve acı biberli hot mandrin çok seviliyormuş. Dönmez “Şarap listemizle de Türk şarapçılığını desteklemek için yerli şarabı öne çıkarıyoruz. Sadece yerli şarap olmak üzere 16 üreticiden 45 çeşit şarap sunuyoruz. Yaklaşık 20 farklı kadeh şarap alternatifimiz var. Kadehler 16-24, şişeler 70-110 lira arasında” diyor.