Pazar “Hayalim prenses olmak”

“Hayalim prenses olmak”

25.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

“Elif” dizisinin minik yıldızı Isabella Damla Güvenilir dizinin yayınlandığı ülkelerde deçok popüler. O ise köy okuluna gidiyor, annesi ve ablasıyla pastalar yapıp hayvanlarıyla oynarken mutlu oluyor. Hayali ise prenses olmak.

“Hayalim prenses olmak”

Upuzun saçları, kırmızı elbisesi ve kocaman gülümsemesiyle karşımda Isabella Damla Güvenilir. 9 yaşındaki çocuk oyuncu Kanal 7’de şu an dördüncü sezonu yayınlanan “Elif” dizisinin Elif’i olarak ekranda. 4 buçuk yaşından beri oyunculuk yapıyor. Milliyet televizyon yazarı Sina Koloğlu’nun hakkında “Damla, tartışmasız şu an en ünlü çocuk oyuncumuz. Hani, ‘Latin Amerika’da Tarkan’dan da ünlü’ diyebiliriz” diye yazdığı Güvenilir’in özellikle Latin Amerika’da hayranları oldukça fazla. Ülkemizde de çok sevildiğini anlatıyor bana tatlı tatlı... İşte Güvenilir’in anlattıkları...

Haberin Devamı

- Seni tanıyalım mı biraz Isabella? ABD’de doğmuşsun...

Amerika’da doğdum ama 4 yaşında buraya geldim. Burada yaşıyoruz annem, babam, ablam, ninem...

- Oyunculuğa nasıl başladın?

Dayımın düğününde buldular beni. Sonra diziye başladım. İlk dizim “Elif”. Oyunculuk çok güzel. Çok da kolay artık.

- Şu an okulun nasıl gidiyor?

İstanbul Şile’de yaşıyorum. Orada bir köy okuluna gidiyorum, okulumu çok seviyorum. 3. sınıfa gidiyorum. En sevdiğim ders matematik.

- Dizi setine ne zaman gidiyorsun? Ezberlemen, rol için ağlaman gerekiyor bazen. Zor değil mi?

Okuldan sonra sete gidiyorum. Sette ezber yapıyorum. Başta hiç ağlayamıyordum, bir süre sonra alıştım.

- Arkadaşların soruyorlar mı diziyle ilgili sorular?

Başlarda soruyorlardı ama sonra sormamaya başladılar, zaten aynı şeyi yapıyorum. İzliyorlar dizimi, seviyorlar da. Ben arkadaşlarımla derslerimi yapıyorum, oyunlarımı oynuyorum. En yakın arkadaşlarım okul arkadaşlarım. Settekiler de arkadaşım ama onlar oyun oynamadığı için arkadaşlarım küçük oluyorlar.

Haberin Devamı

“Ben oynamak istiyorum, onlar fotoğraf çektirmek...”

- Boş zamanında neler yapıyorsun?

Evimizde hayvanlarımız var. Köpek, kedi, inek, horoz, tavuk... Onlarla oynuyorum. Bir kuzuyu evlat edindik şimdi, gidip süt veriyorum. Oyuncaklarımla oynuyorum. En çok barbie’lerimi seviyorum. Parka gidiyorum, arkadaşlarıma gidiyorum oynamaya. Şile’de çocuk tiyatroları oluyor onlara gidiyorum.

- Seni tanımayan insanların seni seviyor olması nasıl bir duygu?

Çok güzel bir duygu. “Çok güzel oynuyorsun”, “Saçların çok güzel. Peruk mu?” diyorlar. “Seni çok seviyoruz”, “Neden bu kadar üzgünsün, ağlıyorsun?”, “Niye konuşmuyorsun?” diyorlar en çok. “Anneni bulabilecek misin?” diye soruyorlar. “Bilmiyorum, izleyin” diyorum.

- Yurtdışında da çok seviyorlarmış seni.

Onlar beni çok seviyorlar gerçekten. Ben de onları çok seviyorum. Zaten biz iki yere gittik, orada da çok güzel ağırladılar beni. Endonezya ve Saraybosna. Oraları da çok seviyorum, daha çok gitmek istiyorum.

- “Ben ne kadar da ünlüymüşüm” diye şaşırdın mı gittiğinde oralara?

Haberin Devamı

Endonezya’ya gittiğimde çok küçüktüm, biraz korkmuştum. Bosna’da artık korkmamaya başladım. Hem arkadaşım oldu orada konsoloslukta.

“Hayalim prenses olmak”

- Yaşıtların da tanıyordur seni...

Tanıyorlar tabii. Ama ben onlarla oyun oynamak istiyorum, onlar çoğunlukla fotoğraf çektirmek istiyor.

- İnternetten de sana ulaşıyorlardır...

Çoğunlukla ablamla annem okuyor yazılanları, ben de onları dinliyorum. Normalde oyun oynuyorum ben tabletimde. Çünkü bir kere bir video izlemiştim, korktum bütün gece uyumadım.

- En büyük hayalin ne peki?

Prenses olmak.

- Rol icabı mı?

Yoo, gerçekten. İngiltere prensesi varsa ben de prenses olabilirim o zaman.

“Peru’da ilk sıralarda”

“Elif” dizisinin yapımcılarından Özkan İpek dizinin 40 ülkeye satıldığını söylüyor. Dizi Brezilya, Şili, Kolombiya, Peru, Meksika, Kosta Rika, Arjantin, Uruguay’ın aralarında olduğu ülkelerde ulusal televizyonlarda yayınlanıyor. Peru’da reytinglerde 1 ve 2. sıralarda olduğunu anlatıyor İpek. “Elif”in yurtdışına satılan ve ülkemizde de prime time’da yayınlanan tek günlük dizi olduğunun altını çiziyor. Bosna’da katıldığı 23 Nisan şenliklerinin hikayesini şöyle anlatıyor: “Türkçe dersi alan öğrencilerle yapılan ankette İsabella çıkınca 7 bin öğrenciyle bir araya geldi Yunus Emre’den şiir okudu, salon ‘Elif’ diye inledi”.

Haberin Devamı

“Şili’de en popüler isim Elif olmuş”

Isabella Damla’nın annesi Yurdanur Güvenilir: “Çocuğumun hep yanındayım. En son katıldığımız davetlerden biri Saraybosna’ydı. Dönemin bakanlarından Sayın Nabi Avcı’nın “Yurtdışında Türkiye’yi temsil eden bu kadar ünlü bir çocuğumuzun olduğunun farkında değilmişiz” sözü üzerine yapımcımız Özkan İpek “Sayın Bakanım,