Pazar iPad de artık siyasete girdi

iPad de artık siyasete girdi

20.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

iPad piyasaya çıktığı günden itibaren hemen hemen her kesimden kendisine kullanıcılar edindi.

iPad de artık siyasete girdi

Bu kesimlerin en önemlilerinden biri de siyasetçiler. Hem dünyanın önde gelen siyaset adamları hem de ülkemiz siyasetçileri iPad’i çok sevdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muş Alparslan Üniversitesi’ne yaptığı ziyaret esnasında notlarını iPad’e aldı ve konuşması boyunca iPad’ini elinden düşürmedi. Artık parlamentomuzdaki milletvekilleri ve bakanlar vatandaşlarla iPad’den buluşuyor. E-postalarına, Twitter, Facebook gibi sosyal medya sitelerine, seçmenlerin şikayetlerine, son dakika haberlerine, televizyon kanallarına iPad sayesinde ulaşıyorlar. Milletvekilleri haricinde artık belediye başkanları da ilçesindeki seçmeninin sıkıntılarına iPad’le yanıt veriyor. Biz de iPad’i kullanıcılarına sorduk. Meclis’te iPad kullanan milletvekillerini tespit ettik ve bazılarına iPad’le ilgili sorular sorduk.


“Yeni versiyonunu da alacağım”
Ahmet Misbah Demircan (Beyoğlu Belediye Başkanı)
*iPad kullanmaya üç ay önce başladım. Artık bilgisayarla yaptığım her şeyi onunla yapıyorum. Ipad’den mail alıyor, gönderiyorum. Ayrıca, Facebook ve Twitter’ı iPad’den takip ediyorum. Bazı özel programlarımı iPad’e yükledim. Notlarımı buradan tutuyorum. iPad benim hayatımı çok kolaylaştırdı. Çanta taşımazdım, iPad kullanmaya başladıktan sonra çanta taşımaya başladım.
*Seçmenlerime ulaşmam konusunda oldukça yararı oldu. Oldukça yoğun mail geliyor. Nerede olursan olayım, iPad sayesinde seçmenlerimin bana gönderdiği maillere anında cevap verebiliyorum.
*İnsanlar nasıl tepki gösteriyor bilmiyorum ancak, ben çok memnunum. Yeni versiyonu çıkıyor. Onu alacağım.

“Basın toplantılarında görselliği sağlamak için çok işe yarıyor”
Oktay Vural (MHP İzmir Milletvekili)
*İlk çıktığı zamandan bu yana iPad kullanıyorum. Türkiye’ye gelmeden yurtdışından edindim. Mobil kullanımı kolay. Özellikle sosyal medya, e-posta yanında, basın toplantılarında ve konferans ve panellerde görselliği sağlamak amacıyla (video, fotoğraf gibi) kullanıyorum. Şüphesiz çeşitli konularda bilgilere de ulaşmak mümkün. Web ortamında kullanım kolaylığı da var.
*Özellikle günümüzde teknolojiyi kullanmak önemli bir avantaj sağlıyor. Zamandan kazanıyorum. Ayrıca görsellik sağlayarak, iddialarımızı delillendirme imkânı buluyoruz. Bilgi ve belgeye ulaşmak ve iletmek kolay oluyor.
* Seçmenlerimiz bizim teknolojiyi kullanmamızı olumlu karşılıyorlar, özellikle genç kuşakla diyalogda önemli bir araç olabiliyor. Sosyal medyayı ve interneti daha etkinlikle kullanabiliyorum.
*Elektronik posta ve görsel uygulamaları sık sık kullanıyorum. Yerli ve yabancı basına kolaylıkla ulaşma imkanı da veriyor.
*İnteraktif iletişimde önemli bir araç olarak görüyorum iPad’i. Bu anlamda özellikle sosyal medya araçlarını kullanmada önemli bir kolaylık sağlayacak diye düşünüyorum. Şüphesiz yüz yüze görüşmelerde, vatandaşla ilişkilerde, görsel olarak desteklenen iddialar daha etkili oluyor. Seçim dönemi mobilite fazla olduğu için bilgiye ulaşmada, bilgiyi iletmede etkinlik sağlayacağını düşünüyorum.


“Aldığımdan beri sürekli yanımda taşıyorum”
Emrehan Halıcı (CHP Ankara Milletvekili)
*iPad kullanmaya başlayalı bir yılı biraz geçti. Bir toplantı için gittiğim ABD’de almıştım. Aldığımdan beri sürekli yanımda, çantamda taşıyorum. Hayata dair birçok uygulama internete taşınmış durumda. Bir yandan da yenileri taşınıyor. iPad de bizi internete taşıdığı için her alanda kullanmış oluyorum. E-posta ve haber takibi başta olmak üzere satranç, zeka oyunları ve müzik en çok kullandığım alanlar.
*Hemen hemen haftanın her günü ve saati bilgisayar ve internetle iç içeyim. Seçmenlerimize ulaşmak ya da onların bize ulaşması için her tür iletişim aracını zaten kullanıyoruz. iPad de o araçlardan biri.
*Halkımız teknolojiye ilgiyle ve saygıyla yaklaşır. Yıllardır teknoloji ürünleri kullanıyorum. Vatandaşların olumlu tepkileriyle karşılaşıyorum. Zaman zaman da sorular yöneltiyorlar, kendilerine tavsiyelerde bulunmamı istiyorlar.

“Kitlelerin önünde kullanmıyorum”
Edibe Sözen (AK Parti İstanbul Milletvekili)
*iPad kullanmaya Ekim 2010’da başladım. iPad, minyatür teknolojinin bir ürünü; çok boyutlu kullanım alanına sahip bir tablet bilgisayar. Kullanımı basit ve kolay bir cihaz. Son haberleri takip için, internet gazetelerini okumak için, sosyal medyayı kullanmak için, TV izlemek için kullanıyorum. Bizler mobil insanlarız, taşınabilir mobil bir aygıt iPad bizler için en elverişli iletişim aracı konumunda.
*Öncelikle sosyal medya alanlarını sürekli açık tutarak kendi siyasi faaliyetlerimizden, diğer paylaşımcıları haberdar ediyorum. Seçmenlerimiz gerek mail gerek Facebook gerek Twitter alanlarından bizlere ulaşıyor. Bu alanlardan gelen sorularla, taleplerle, önerilerle paylaşımcılarla etkileşim içine giriyoruz. Sahadaki çalışmalarımızda seçmenlerimizle yüz yüze iletişimi gerçekleştiriyoruz ancak saydığım alanlar sahada göremediğimiz insanlara erişim imkanını artırıyor.
*iPad bireysel kullanılan bir mobil cihaz, kitleler önünde kullanmak, kitleler önünde telefonunuzla konuşmak gibidir! Telefon kullanmadığım gibi iPad de kullanmıyorum. Sosyal alan, insanlarla kaynaşılması gereken bir alan. Sosyal alanda insanlarla sohbeti tercih ederim.