Pazar Kanyon’un yeni uğrak yeri

Kanyon’un yeni uğrak yeri

02.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kanyon’da açılan Escale’in sahiplerinden Yücel Özalp “Kanyon insanların iş çıkışı gelip stres atabilecekleri bir nokta. Biz de insanlara rahat vakit geçirebilecekleri bir alan yaratmak istedik” diyor

Kanyon’un yeni uğrak yeri

Kanyon Alışveriş Merkezi’nde kısa bir süre önce açılan Escale, birçok kişinin merakla ve heyecanla beklediği bir mekandı. Bunda mekanın sahiplerinin Colonie, Topaz ve Blue Topaz’ın yaratıcıları Gülin ve Yücel Özalp çifti olmasının payı büyük. Çağdaş Ertuna, Onur Baştürk gibi köşe yazarlarının yazıları ve sosyal medya yorumlarından mekanın bu beklentiyi karşıladığını söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

Mevsimsel değişen tatlar

Escale geniş ve ferah bir restoran. Özellikle bar kısmı, Urla’dan getirilen ağaçların da olduğu dekorasyonuyla renkli ve dikkat çekici. Özalp çifti dekorasyon için Colonie ve Topaz’da da çalıştıkları ekiple çalışmışlar.

Kanyon’u seçme nedenlerini Yücel Özalp şöyle anlatıyor: “Biz burayı alışveriş merkezi değil, yaşam alanı olarak görüyoruz. Burası yapmak istediğimiz şeye uygun bir yerdi. Zaten Kanyon’un genel ortamının ve müşteri portföyünün bize uygun olduğunu şimdiden gördük.”

Escale dünya mutfağı, ağırlıklı olarak da Avrupa mutfağı sunan bir yer. Menüde 14 saat pişirilmiş süt kuzu omuz, mühürlenmiş ördek but gibi et çeşitleri, rizotto, pizza, kendi yaptıkları makarnaların yanı sıra salatalar ve zeytinyağlılar var. Gülin Özalp “Burası işyerlerinin yoğunlukta olduğu bir yer olduğu için haftada üç-dört gün gelen misafirlerimiz var. Biz de onları sıkmayacak, rahatlıkla seçebilecekleri, karışık olmayan bir menü yaratmaya çalıştık” diyor. Menüde sabit kalan seçeneklerin haricinde zeytinyağlı ve salatalar mevsimsel olarak değişecek; ayrıca her gün değişen günün çorbası ve tatlısı, kışın ise günün yemeği olacakmış.

Haberin Devamı

Müşterilerin şimdiye kadar en çok tercih ettiği lezzetler badem taratorla sunulan fırınlanmış körpe sebzeler ve ızgara ahtapotmuş. Ekşi maya ekmeğinde servis edilen bruschetta da diğer beğenilen seçeneklerdenmiş. Tatlılarda ise unsuz, çikolatalı ıslak kek, çilekli milföy ve beyaz çikolata çorbası öne çıkıyor.

Mekanda çocuklara özel olarak yapılan yemek alternatifleri yok. Ama çocuklara uygun olarak makarnalarını, pizzalarını, hamburgerlerini ve en çok da mantılarını öneriyorlar. Hatta şimdiden mantı yemeye gelen çocuk müdavimleri olmuş. İçecek olarak ise
üç tane çocuk kokteylleri var.

Canlı DJ performansı

Escale’de servis öğlen başlıyor ve geç saatlere kadar devam ediyor. Mekanın gece 4’e kadar ruhsatı var. Ama bunun “4’e kadar açığız” gibi değil, özel bir davet, doğum günü veya film galası gibi bir organizasyon olduğunda herhangi bir problem yaşanmayacağı şeklinde algılanması gerektiğini söylüyorlar. Müzik olarak gün içinde house ve akşamüstü barıyla başlayan canlı DJ performansı var. Fiyatlara gelince; Escale’de yemek, içki ve tatlı alarak kişi başı ortalama 50-55 liraya kalkabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kokteyl menüsü mekana özel

Mekanın bar bölümü Cevat Yıldırım’a emanet. Bütün kokteyl menüsü buraya özel tasarlanmış. İmza kokteylleri ise dağ kekiğiyle demlenmiş votkadan yapılan, içinde taze yaban mersini, böğürtlen, frambuaz ve greyfurt suyu olan the long berry. Bunun haricinde 26 gün fıçıda dinlendirerek yaptıkları, rom bazlı, is tadı olan St. Germain smoke; cinden yapılan, içinde salatalık ve zencefil olan, bergamot ve papatyadan hazırlanmış sos kullanılan English breakfast tea gibi kokteyl seçenekleri var.

Yıldırım, “Kokteyllerimizde yüzde 99 taze meyve kullanılıyor, bizim hazırladığımız soslarla yapılıyor. Şeker oranını da minimumda tutuyoruz” diyor. Temel olarak 14 tane kokteylleri var, bunların dördü köpüklü. Köpüklülere örnek olarak rasberry püresi, hafif votka ve üzerine prosecco koydukları rasberry blush’ı veriyor Yıldırım. Ayrıca alkolsüz seçenekler de var. Taze zencefil, yeşil elma kabukları, mürver çiçeği gibi içeriği olan green detox bunlardan. Her altı ayda bir de kokteyl menüsünü değiştirmeyi planlıyorlar.

Haberin Devamı

Escale’de viskiden biraya her içkiyi bulabilirsiniz. Özellikle 300’ün üzerinde yerli ve yabancı şarap çeşidinin olduğu kavları dikkat çekiyor. Yücel Özalp “Bar konseptini ön plana çıkarmaya çalıştık. Çünkü Kanyon insanların iş çıkışında gelip iş stresini atabilecekleri bir nokta. Biz de burada insanlara sinema veya tiyatro öncesi ve sonrası rahat vakit geçirebilecekleri bir alan yaratmak istedik” diyor.